Magyarországon elsőként alternatív energiát használ a kaposvári fürdő

MTI

2012-05-24 23:59:27 | Módosítva: 2012-05-24 23:59:50

Magyarországon elsőként alternatív energiát használ a kaposvári fürdő - közölte Kaposvár polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Szita Károly a próbaüzem sikeréről beszámolva hangsúlyozta: a kaposvári energiapolitika alapja a diverzifikáció, a verseny és az ellátásbiztonság. Kaposvár évente 60 millió forintot spórol azzal, hogy összekötötte a városi fürdőt és a cukorgyár biogáz-üzemét, ennyivel olcsóbban jut hozzá a város az alternatív energiához, mint a földgázhoz - tette hozzá.

"Célunk az, hogy olyan megújuló energiaforrásokat használjunk, amelyek révén csökkenthető a szolgáltatóktól való kiszolgáltatottságunk, mindezt pedig úgy érjük el, hogy kiszámítható és megfizethető árakat garantálunk a fogyasztóknak" - fogalmazott a polgármester.

A 106 millió forintból megépült 1150 méter hosszú vezeték költsége a számítások szerint másfél év alatt megtérül - mondta Szita Károly. Hozzátette: a város két hete a zöldhulladékot a cukorgyárba szállítja, így segítve a biogáz üzem folyamatos alapanyag-ellátását.

Frank József, a városi fürdő igazgatója arról számolt be, hogy a próbaüzem zavartalan, változást csupán a fizetendő számlán tapasztalnak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A fatüzelés mellett

Az elmúlt másfél évtizedben fatüzelésű berendezéseink fejlődésének legfőbb mozgatóereje környezetünk terhelésének csökkentése volt. Minél tökéletesebb az égés, annál kevesebb tüzelőanyagot kell...