Indul a Formula Student autóverseny

MTI

2012-08-17 22:53:24 | Módosítva: 2012-08-17 23:03:47

Pénteken kezdődik az idei Formula Student autóverseny a győr-gönyűi kikötőben, a saját építésű autók hétfőig tartó viadalán négy magyar és harminchét külföldi csapat indul, közülük tízen elektromos meghajtású géppel.

A Formula Student programján pénteken és szombaton csapatregisztráció és műszaki vizsga szerepel. A vasárnap délután a pályabejárásé, az este az időmérő edzésé, míg a hétfőn fél tíztől estig tartanak a futamok.

A mezőny tizenegy ország egyetemeiről érkezik a kikötői betoncsíkhoz, amely harmadik alkalommal szolgál a verseny helyszínéül.

A hazai egységek közül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem két nyitott vezetőfülkés járművet indít, a kecskeméti főiskolások már másodszor mérik össze tudásukat Európa legjobbjaival, a szegedi egyetem csapata pedig első alkalommal indul a versenyen.

A szervezők korábbi tájékoztatása szerint tavalyelőtt még csak tizenegy csapat vett részt az első hazai futamon, tavaly már 30 versenyzett a győzelemért. 

A kisalföldi verseny presztízsét jelzi, hogy az internetes nevezés kezdete után 52 másodperccel már beteltek a helyek, ugyanannyian maradtak hoppon, mint ahányan végül rajthoz állhatnak. A négynapos megmérettetésre a legtöbben Németországból érkeznek, de jönnek versenyautó-építő fiatalok Nagy-Britanniából, Franciaországból, Finnországból, Oroszországból, sőt Indiából is.


Forrás: www.formulastudent.com

A nemzetközi esemény alapvetően konstruktőri verseny, az értékelésnél az alkalmazott technikán, technológián van a hangsúly, nem a sebesség és a pilóták bravúrja a döntő.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

bukika avatarja

bukika         rajongás

Bátyámnak köszönhetem az autóverseny mániámat. Ha lehet minden versenyre kicipel magával, itt is voltunk :) Nemrég lett meg neki a jogsija és imádok vele száguldozni, no meg nagyon irigylem. Hamarosan én is a volánnál ülhetek, csak össze kellene kapargatnom a pénzt a tanfolyamra, mert tesómnak se két fillérbe került. Viszont ő akkor nem bukkant rá erre a lehetőségre, amire most én: http://erstebank.hu/extras/fiatalsag/

Repülő autó

Egy szlovák cég azt ígéri, hogy ez a repülő autó 2 éven belül gyártásba kerül.


Kertépítő verseny 2011.

A III. Magyar Kertépítő Verseny résztvevőinek alig több mint 24 óra állt rendelkezésére a kertek elkészítéséhez. Ennek ellenére, mint a képeken is látható, az elkészült munkák úgy tűnnek, mintha...