Energiatudatos épületek tervezőit díjazza a Magyar Energia Hivatal

MTI

2012-04-26 17:50:04 | Módosítva: 2012-05-06 00:28:30

Még lehet jelentkezni május 7-ig a Magyar Energia Hivatal (MEH) által meghirdetett hallgatói tervpályázatra - közölte Horváth Péter, a hivatal elnöke csütörtökön, egy budapesti szakmai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

A hallgatók egy szabadon választható, meglévő lakóépület fenntartható felújításának, bővítésének, vagy egy új épület ökológikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervének elkészítésével indulhatnak.

A pályázat a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampány része, amelyet az év elején indított a MEH - mondta Horváth Péter.

A kampány részeként a Facebook közösségi portálon hamarosan megtalálható alkalmazás segítségével az érdeklődők hasznos energiatakarékossági tanácsokat kaphatnak. Ha vállalják ezek betartását napi életükben, környezetbarát és energiatakarékos nyereményekhez juthatnak - hívta fel a figyelmet a hivatal elnöke.

A kampány során a MEH a környezettudatos és energiatakarékos megoldások alkalmazására kívánja felhívni a figyelmet. Horváth Péter elmondta: a magyarországi épületállomány energiahatékonysági mutatói rosszak, a lakóépületek fajlagos energiafelhasználása körülbelül 60 százalékkal meghaladja az Európai Unió régi tagországainak átlagát.

A kampány keretében rendeztek csütörtökön az energia és a környezettudatos építészet témakörében konferenciát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A konferencia záróeseményeként adják át a MEH által alapított Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat.

A díjra olyan magyarországi épületekkel lehetett pályázni, amelyek 2006 és 2012 között energia- és környezettudatos szemlélettel épültek meg. Összesen 15 pályamunka érkezett. A díj nyertesének nevét és pályamunkáját az átadás során, a konferencia végén hozzák nyilvánosságra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Energiapazarlásaink

Az idei télen a magyar családok 40%-a havi 30 ezer forintnál is többet költött fűtésre, 15%-uk pedig 45 ezer forint feletti fűtésszámlát volt kénytelen otthona melegére költeni. Ennek ellenére...


Finanszírozási koncepció lakásfelújításra

Az uniós források mellett nemzetközi fejlesztési és kereskedelmi banki pénzekre van szükség, amelyből a lakosság és a vállalkozások a vissza nem térítendő támogatások mellé olyan kedvezményes...