Energiatudatos épületek tervezőit díjazza a Magyar Energia Hivatal

MTI

2012-04-26 17:50:04 | Módosítva: 2012-05-06 00:28:30

Még lehet jelentkezni május 7-ig a Magyar Energia Hivatal (MEH) által meghirdetett hallgatói tervpályázatra - közölte Horváth Péter, a hivatal elnöke csütörtökön, egy budapesti szakmai konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

A hallgatók egy szabadon választható, meglévő lakóépület fenntartható felújításának, bővítésének, vagy egy új épület ökológikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervének elkészítésével indulhatnak.

A pályázat a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampány része, amelyet az év elején indított a MEH - mondta Horváth Péter.

A kampány részeként a Facebook közösségi portálon hamarosan megtalálható alkalmazás segítségével az érdeklődők hasznos energiatakarékossági tanácsokat kaphatnak. Ha vállalják ezek betartását napi életükben, környezetbarát és energiatakarékos nyereményekhez juthatnak - hívta fel a figyelmet a hivatal elnöke.

A kampány során a MEH a környezettudatos és energiatakarékos megoldások alkalmazására kívánja felhívni a figyelmet. Horváth Péter elmondta: a magyarországi épületállomány energiahatékonysági mutatói rosszak, a lakóépületek fajlagos energiafelhasználása körülbelül 60 százalékkal meghaladja az Európai Unió régi tagországainak átlagát.

A kampány keretében rendeztek csütörtökön az energia és a környezettudatos építészet témakörében konferenciát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A konferencia záróeseményeként adják át a MEH által alapított Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat.

A díjra olyan magyarországi épületekkel lehetett pályázni, amelyek 2006 és 2012 között energia- és környezettudatos szemlélettel épültek meg. Összesen 15 pályamunka érkezett. A díj nyertesének nevét és pályamunkáját az átadás során, a konferencia végén hozzák nyilvánosságra.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Az energiahatékonyság támogatása pénzt hoz az államnak is

Amennyiben az állam elkötelezetten és stabilan támogatná az energia­hatékonysági beruházásokat, úgy nem csak milliárdokat tudnának aháztartások megtakarítani, de jelentős mennyiségű új munkahellyel...


Kérdések és válaszok az ErP rendelet kapcsán

Úgy véljük, az ERP rendelet és annak módosítása, illetve halasztása kapcsán számtalan kérdőjel fogalmazódik meg. Nem csak az, hogy a gyártók és forgalmazók hogyan gondolkozzanak az elkövetkező...