Föld napja - Tízezer köbméter szemetet gyűjtöttek össze

MTI

2012-04-23 18:34:17 | Módosítva: 2012-04-23 18:34:33

Közintézmények, civil szervezetek, iskolák dolgozói és tanulói, valamint önkéntesek összesen csaknem 53 ezer fős tábora ezer kijelölt helyszínen több mint tízezer köbméter szemetet gyűjtött össze a Föld napján a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívására.

A Magyar Közút vasárnapi országos akcióján az ország 19 megyéjében mintegy harmincezer kilométernyi útszakaszon gyűjtötték a résztvevők az utak mentén elszórt, ottfelejtett hulladékot.

A legtöbb aktivistát Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék adták. A Magyar Közút nemcsak az összegyűlt hulladék elszállításáról gondoskodott, hanem a hulladékgyűjtéshez szükséges láthatósági mellényt,védőkesztyűt és szemeteszsákot is biztosította.

A vállalat a felügyelete alá tartozó harmincezer kilométeres közúthálózaton évente mintegy százezer köbméter szemetet gyűjt össze, ez egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiség.

Az eddigi szemétgyűjtési akciók sikerét bizonyítja, hogy 320 ezer önkéntes nyolc alkalommal országszerte több mint ötvenezer köbméternyi szemetet szedett össze.

A társaság szemétszedési akciója az ország egyik legtöbb önkéntesét megmozgató környezetvédelmi esemény - közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Cserépalátét

Fényszegény és hideg időszakban a kisebb-nagyobb cserépben tartott növények különösen gyakori veszélyeztetője, ha a cserépalátétükben összegyűlik a felesleges öntözővíz. Emiatt előbb-utóbb megindul...


Pára, hőszigetelés, szellőzetlenség, penész

Nem először és bizonyára nem utoljára írunk penészes lakásokról, gombás falakról, rossz levegőjű otthonokról. Az érdekes az, hogy ez a probléma nem szűnőben van, hanem inkább egyre növekszik, és...