VOGEL & NOOT

Építőelemes, nedvességtűrő kéményrendszerek, rozsdamentes acélból, a VN-UNITEC kémény béléscső és a VN-UNITHERM kettősfalú hőszigetelt kéményrendszerek.

A korszerű tüzelőberendezések egyre nagyobb mértékű elterjedésével mindinkább előtérbe kerülnek a kémények füstgáz-kondenzáció okozta meghibásodásai. A kazánokat ma már úgy tervezik - a minél jobb hatásfok ill. a minél kevesebb szennyezőanyag-kibocsátás érdekében - hogy a távozó égéstermék hőmérséklete minél jobban közelítse meg annak harmatponti hőmérsékletét, azaz minél kevesebb legyen a kéményen kiengedett hőmennyiség. Az úgynevezett kondenzációs kazánok esetében még alacsonyabb füstgázhőmérséklet elérése a cél, és így a víz párolgási hője is "kinyerhető". A fentiekből viszont egyértelműen következik a kondenzvíz megjelenése a kémény falán, különösen akkor, amikor még a kémény belső fala nem érte el az üzemi hőmérsékletét. Azt is tudni kell, hogy a tüzelőanyagok mindegyikében találhatók - ha kis mennyiségben is - kén és más szennyező anyagok, így a kémény belső falán kicsapódó és azon lecsurgó nedvesség nem víz, hanem agresszív kémiai vegyület. Ezért a kémény belső fala ellent kell álljon ezen savas, agresszív folyadéknak, és meg is kell akadályozza a folyadék kijutását a kéményből.

Vajon hogyan lehet mindezeket biztosítani?

Meglévő kémény esetén hosszú távú, jó és megnyugtató megoldást kínál a VN-UNITEC utólag is behúzható kémény-béléscső rendszer, de új kémény esetében is alkalmazható. A kettősfalu hőszigetelt VN-UNITHERM termékcsalád szintén lehetőség, meglévő és új épület esetén egyaránt, úgy épületen belül, mint kívül. Kis súlya miatt külön alapozást sem igényel.

A VOGEL & NOOT kéményeivel biztonságban érezhetik magukat 

És még egy lehetőséget kínál ez a termékcsalád. Egyre inkább terjednek a zárt égésterű, ún. "turbós" készülékek, melyek az épületek belső levegőjétől független (attól elzárt) égésterűek. Ezek a berendezések (ventilátor segítségével) kívülről szívják be az égéshez szükséges levegőt, és az égésterméket is oda nyomják ki. Az ilyen rendszerű készülékek nagyon biztonságosak, mert ezeknél sem a tüzelőberendezésből, sem a kéményből nem kerülhet gáz vagy égéstermék a lakóterekbe. Az ilyen fűtőberendezések esetében is hosszú távú megoldást nyújtanak a VN-UNITEC és VN-UNITHERM kéményrendszerek. (A szerelési munkákat mindig szakemberrel végeztessék el!)

Vogel & Noot Kereskedelmi Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Kühne Ede tér 2.
Telefon: (96) 575-100
Fax: (96) 579-881
www.vogel-noot.hu
e-mail: info.hu@vogel-noot.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kéményellenőrzési szabályozás

Az elmúlt években többször változtak a kéményseprő-ipari jogszabályok, melynek következményeként sok a félreértés is körülötte. A Fővárosi Kéményseprők kiadványát felhasználva, megmutatjuk a...


Fűtéskorszerűsítés és kéményfelújítás

Sok szó esik manapság kiváló hatásfokú kazánokról, utólagos kandalló beépítésről, illetve CO2 semleges fűtésről. Ilyenkor nem szabad megfeledkezni az épület füstgáz-elvezető rendszerének, azaz a...