Nedves üzem és koromégés

2014-03-20 09:30:29 | Módosítva: 2014-03-20 09:38:59

A korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal üzemelő készülékeknél a legújabb követelményeknek megfelelő kémény szükséges, mert egy begyújtási cikluson belül előfordulhat a nedvesség kicsapódása a kéményben, és a fűtés egy másik fázisában pedig a koromégés.


Új fűtéstechnikai kihívások

A W3G minőség – melyet külön erre a célra kidolgozott Európai Műszaki Engedély deklarál – biztosítja, hogy a bordás ipari kerámia csőrendszerrel szerelt kéményrendszer egyszerre felel meg a:

– nedves üzem (W) követelményeinek,
– bármilyen tüzelőanyagot használhatunk (3), és
– ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak (G).

A Schiedel profil béléscső a legmodernebb technológiai fejlesztéseknek megfelelően készül. Az egyedülálló izosztatikus sajtolási módszernek köszönhetően a cső minden biztonsági követelménynek megfelel. Tömör anyaga miatt nem vesz fel vizet. Koromégésnek, nedvességnek és savaknak ellenáll. Az építés gyors, köszönhetően az 1,33 méteres elemeknek.

Energiahatékony fűtés


Energiahatékony fűtés csak a tüzelőberendezés és a kémény tökéletes együttműködése esetén érhető el. Ezért szükséges a kémények pontos méretezése. Új épület tervezésénél a méretezés az építész vagy gépésztervező feladata. Felújítás, fűtéskorszerűsítés,kazáncsere vagy új kandalló beépítése előtt azonban feltétlenül egyeztetni szükséges a helyi kéményseprő vállalattal, építésztervezővel vagy statikussal!

A fogyó és egyre dráguló energia megköveteli annak leghatékonyabb felhasználását. Energiahatékonyságot azonban csak a legjobb feltételeket biztosító kéményrendszer és a precízen dolgozó tüzelőberendezés tökéletes együttműködésével érhetünk el. Az univerzális Schiedel ADVANCE kéményrendszer minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas.

Elősegíti a tüzelőberendezés energiahatékony működését, és ezzel fűtési költséget takarít meg. Lehetővé teszi a környezettudatos életvitelt, és a biztonságos működés révén óvja a ház lakóinak életét és értékeit.

A Schiedel KERASTAR kéményrendszer


Akár felújításról, akár átépítésről vagy hozzáépítésről van szó, előtérbe kerül az optimális fűtési rendszer kérdése. A gáz mellett az utóbbi időben újra felfedeztük a fatüzelést, és tért nyertek a pellet tüzelésű kályhák is. A Schiedel KERASTAR kéményrendszer lelke a W3G minősített bordás kerámiacső. Az utólagos kandalló-beépítéshez különösen ajánljuk. Kistömegű, és nem szükséges körbefalazni, ideális a családi házak fűtés korszerűsítésekor. Építésekor elég 5 cm biztonsági távolságot hagyni az éghető épületszerkezetektől és elemektől. Építészetileg is markáns és esztétikus épületelem.


Mi a 3+1 előnyös megoldás a kémények esetében?

A három plusz egy kürtő! Egy műszaki megoldás, ami jól átgondolt és hasznos. Pontosan az, amire egy ma épülő háznak a jövőben is szüksége lesz.

A fő fűtőberendezés kéménye: a központi fűtés füst- és szennygázainak elvezetésével függetlenséget biztosít, mert így a háztulajdonos bármikor áttérhet a leggazdaságosabb fűtőanyagra, vagy kazáncserénél nem lesz szükség a kémény átépítésére.

A lakószoba kéménye: megteremti a kandalló, kályha vagy kemence utólagos beépítésének lehetőségét.

A biztonsági kémény: választ ad az életkörülményeinek változására. Ha újabb lakóterülettel bővül a ház, akkor a biztonsági kémény lehetőséget ad egy újabb fűtőberendezés csatlakoztatására.

A többfunkciós kürtő: számtalan felhasználási lehetőséget kínál intelligens módon. A szellőztetés, a tetőn elhelyezett napkollektor csatlakozója, a műholdas antenna kábele vagy a ház számítógépes vezetékei elférnek benne.


A Schiedel kéményrendszerek a fent leírt előnyöket egyesítik magukban. Egyszerűen, biztonságosan, gyorsan és garanciával. Gondos tervezéssel és kivitelezéssel jelentős költségek takaríthatóak meg. www.schiedel.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Társasházak fűtéskorszerűsítése gyűjtőkémény átalakítással

Legtöbb társasházbangravitációs gyűjtőkémény szolgál a lakásokba beszerelt gáztüzelő-berendezések füstgázának elvezetésére (Termofor vagy LAS kémények).


Kazánok fajtái

Fűtéstechnikával foglalkozó cégek prospektusait forgatva feltűnhet, hogy a teljesítményen, és a tüzelőanyag fajtáján kívül még milyen sok paraméterrel jellemezhetőek a háztartási felhasználású...