Kéménygondok helyett

2016-10-16 10:22:21 | Módosítva: 2016-10-16 10:22:47

Itt az esős évszak, hamarosan indul a fűtési szezon! És a kéménygondok: salétromos falak, átázott és kátrányszagú kémények… – ez az, amit minden háztulajdonos szeretne elkerülni. Az utóbbi évek egyre hevesebbé váló esőzései egész évben nagy kihívás elé állítják a kéményeket, ám a kívülről beáramló nedvesség ellen hatékony védelmet jelenthet az ún. esővédő sapka.


Minden kémény szeretne egy kicsit Schiedel lenni!

Mindazonáltal a kéményt belülről is próbára teszi a nedvesség! Tudta Ön, hogy egy kilogramm fa elégésekor minimum egy, egy köbméter gáz elégésekor pedig kb. 1,5 liter víz képződik? A hazai piacvezető Schiedel Kéménygyár szaktanácsadója szerint ez ellen úgy védekezhetünk, hogy a nedvességgel szemben ellenálló kerámia béléscsővel ellátott kéményt építünk be és a kéményben megjelenő kondenzátumot a csatornahálózaton keresztül vezetjük el. (Ez utóbbit természetesen ajánlatos a helyi vízművel egyeztetni.)

A Schiedel Absolut és Schiedel Advance kéményrendszerek béléscsöve nem vesz fel vizet, mert teljesen tömör. Ezek a kémények nem igényelnek kiszellőztetést sem, a lakótér levegőjétől függetlenül, zárt rendszerben működnek, ezért akár fokozott hőszigetelésű épületekben is tökéletes megoldást nyújtanak.


Schiedel Kéménygyár Kft.
8200 Veszprém, Kistó u. 12.
Telefon: (+36-88) 576-700
Fax: (+36-88) 576-704
info@schiedel.hu
www.schiedel.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kemény víz - lágy víz

Manapság divatos az egészségünk és a háztartási gépeink kapcsán a keményvizet, mint a fő bűnbakot emlegetni, ami az egészségünket veszélyezteti, gépeinket tönkreteszi, ezért mindenféle eszközzel...


A legősibb építőanyag a fa

Szinte a világ minden táján használja az építőipar a fát. A fa – mint építőanyag – körülbelül az emberiséggel egyidős. Már az őskori leletek közt is találhatók facölöpökre épült házak, de az...