Minőségi kéziszerszámok

A több mint másfél évszázados múlttal rendelkező STANLEY ma egyike a legnagyobb kéziszerszámgyártó és forgalmazó cégeknek. A márciusban megrendezett kölni szerszámvásáron bemutatott Stanley újdonságok mostanában jutottak el a magyar piacra, s néhány érdekesebb darabot nekünk is sikerült kezünkbe kaparintani.

Elöljáróban annyit ezekről a szerszámokról, hogy nem éppen az olcsó kategóriába tartoznak, de a használó itt érzi csak igazán, hogy mi is a jó minőség. Ezeknek a csavarhúzóknak, vésőknek, kalapácsoknak olyan a fogása, hogy a legnagyobb erőkifejtést igénylő munkáktól kezdve a legfinomabb mozdulatokig mindent érzéssel, kényelmesen lehet megoldani. Nem lehet eltörni, kicsorbítani, szinte megsérteni sem őket. Egyszóval így érdemes megfizetni a minőséget, hiszen életre szóló szerszámokat kapunk cserébe.
A "Dynagrip" jelzőt egyre több terméknél fedezhetjük fel a Stanley-nél. Ez kettő vagy több, különböző összetételű műanyag kombinációját jelenti, amely nem csak a minőségi követelmények, hanem az egységes ergonómiai megjelenés miatt is szükséges. A legújabb csavarhúzó család, a "Dynagrip Pro" jellemzője a három különböző műanyagból öntött nyél, amely fantasztikusan kézre áll, és csupán a fogásánál fogva 30%-kal nagyobb forgatónyomatékot képes kifejteni, mint a hasonló méretű normál csavarhúzó. A csavarhúzó pengerögzítése is igen stabil, és a nyél ellenáll a legagresszívabb oldószereknek is.
A Stanley vésői az acéliparról híres angliai városban, Sheffildben készülnek, és praktikus, modern nyélkiképzést kapnak. A "Dynagrip Pro" véső üthető nyélvégében egy acél betét helyezkedik el, maga a nyél pedig látványos kombinációja egy erős - csúszás ellen védő és ütésnek ellenálló - műanyagnak. Ugyancsak "Dynagrip" nyelet kapott az önbeálló vízpumpafogó, ami hozzájárul a nagyobb szorítóerő eléréséhez.
Figyelemre méltó a "Dynagrip Pro" racsnis kulcs is, amely egyetlen mozdulattal 5 különböző pozícióba állítható, így lehetetlennek tűnő helyekre is hozzá lehet férni vele. Lehetőség van a fej 360 fokos elforgatására is, ami megsokszorozza az erőkifejtést.
A cég franciaországi gyárában készülő ún. "Powerlock" fémházas mérőszalagok mellett megjelentek a "Dynagrip" mérőszalagok is, melyek nemcsak esztétikusak, hanem könnyűek és törésállóak is. Ugyancsak "Dynagrip" nyéllel látták el a kézifűrészeket és a késeket, sőt még egyes festőszerszámokat is, melyeknek minden barkácsoló jó hasznát veheti.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kéziszerszám

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ötletes eszközök, nagy segítségek

Kertünk ápolásához számos olyan eszköz kapható vagy készíthető, amelyek bár egy nagyon egyszerű ötleten alapulnak, ennek ellenére mégis óriási segítséget nyújthatnak munkánkhoz. Ezekből az ötletes...


Nyomatékhatárolós kéziszerszámok

Az otthoni szerszámok között ma már szinte nélkülözhetetlenek az akkus csavarbehajtók, amelyeken az ún. nyomatékhatároló tárcsa segítségével szabályozható a maximális nyomaték, és ami...