Minőségi kéziszerszámok

A több mint másfél évszázados múlttal rendelkező STANLEY ma egyike a legnagyobb kéziszerszámgyártó és forgalmazó cégeknek. A márciusban megrendezett kölni szerszámvásáron bemutatott Stanley újdonságok mostanában jutottak el a magyar piacra, s néhány érdekesebb darabot nekünk is sikerült kezünkbe kaparintani.

Elöljáróban annyit ezekről a szerszámokról, hogy nem éppen az olcsó kategóriába tartoznak, de a használó itt érzi csak igazán, hogy mi is a jó minőség. Ezeknek a csavarhúzóknak, vésőknek, kalapácsoknak olyan a fogása, hogy a legnagyobb erőkifejtést igénylő munkáktól kezdve a legfinomabb mozdulatokig mindent érzéssel, kényelmesen lehet megoldani. Nem lehet eltörni, kicsorbítani, szinte megsérteni sem őket. Egyszóval így érdemes megfizetni a minőséget, hiszen életre szóló szerszámokat kapunk cserébe.
A "Dynagrip" jelzőt egyre több terméknél fedezhetjük fel a Stanley-nél. Ez kettő vagy több, különböző összetételű műanyag kombinációját jelenti, amely nem csak a minőségi követelmények, hanem az egységes ergonómiai megjelenés miatt is szükséges. A legújabb csavarhúzó család, a "Dynagrip Pro" jellemzője a három különböző műanyagból öntött nyél, amely fantasztikusan kézre áll, és csupán a fogásánál fogva 30%-kal nagyobb forgatónyomatékot képes kifejteni, mint a hasonló méretű normál csavarhúzó. A csavarhúzó pengerögzítése is igen stabil, és a nyél ellenáll a legagresszívabb oldószereknek is.
A Stanley vésői az acéliparról híres angliai városban, Sheffildben készülnek, és praktikus, modern nyélkiképzést kapnak. A "Dynagrip Pro" véső üthető nyélvégében egy acél betét helyezkedik el, maga a nyél pedig látványos kombinációja egy erős - csúszás ellen védő és ütésnek ellenálló - műanyagnak. Ugyancsak "Dynagrip" nyelet kapott az önbeálló vízpumpafogó, ami hozzájárul a nagyobb szorítóerő eléréséhez.
Figyelemre méltó a "Dynagrip Pro" racsnis kulcs is, amely egyetlen mozdulattal 5 különböző pozícióba állítható, így lehetetlennek tűnő helyekre is hozzá lehet férni vele. Lehetőség van a fej 360 fokos elforgatására is, ami megsokszorozza az erőkifejtést.
A cég franciaországi gyárában készülő ún. "Powerlock" fémházas mérőszalagok mellett megjelentek a "Dynagrip" mérőszalagok is, melyek nemcsak esztétikusak, hanem könnyűek és törésállóak is. Ugyancsak "Dynagrip" nyéllel látták el a kézifűrészeket és a késeket, sőt még egyes festőszerszámokat is, melyeknek minden barkácsoló jó hasznát veheti.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kéziszerszám

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akkus kéziszerszámgépek

Egy gondozott kertben nem elég végigtolni a fűnyírót kéthetente a gyepen, számtalan feladat van, ami még talán fáradtságosabb is, mint a fűnyírás. Ezeket a feladatokat sokan kéziszerszámokkal...


Intelligens kéziszerszámok jönnek

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatóak az ütvefúrók és csavarbehajtók, ésa felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. A Milwaukee® új technológiája megnöveli...