Mindenben abszolút

Fortum szerszámok

Az új generációs Fortum kéziszerszámok tervezésekor egységes, csúcsminőségű szerszámcsalád kialakítása volt a cél. Ebből adódóan e termékek főként a profi iparosok (autószerelők, gépészeti szerelők stb.) érdeklődésére tarthatnak számot. Az alábbiakban ízelítőül bemutatunk közülük néhányat.

A Fortum állítható villáskulcsainak jellegzetessége, hogy - túl az ideális geometriai és ergonómiai kialakításukon - a szokásosnál 20 %-kal nagyobb a nyitható pofatávolságuk, trapézmenetes orsójuk pedig nagyobb szorítóerőt biztosít. A pofák szabadalmaztatott marással készültek, és a pofaállítást gravírozott metrikus skála teszi könnyebbé. A nyél TPE borítása biztos fogást biztosit, e mellett pedig minden olajos, oldószeres behatásnak ellenáll.
A különféle dugókulcsok között külön figyelmet érdemel a MultiLock szerelő készlet. A fejeknek a legkülönfélébb alakú,10-24 mm közötti csavarfejekhez igazodó a kialakítása, így univerzálisan használható E-, vagy kettős torx-, Spline/XZN/VZ atipikus-, csillagfejű- illetve collos csavarokhoz is. A különféle méretű és közepükön lyukas dugófejek a hosszú szárú csavaroknál is kiválóan alkalmazhatók.
A hatszög befogójú GoXtrém racsni sem szokványos, ám a hagyományos dugókulcsok felfogását az 1/4, és 1/2"-os négyszögű adapterek mégis lehetővé teszik. Ezek egyedi sajátossága, hogy a hagyományos dugók golyós rögzítése a horizontális csap megnyomásával oldható. A hajtókar menesztő gyűrűje 47 fogú, ami legkevesebb 7,5 fokos forgatási fokozatot biztosít munka közben. A készlet tárolását korrekt műanyag doboz biztosítja.
Kimondottan professzionális használatra tervezték a Mechanic szerszámkészletet. A 60 darabos szerszámválogatás szinte mindent magában foglal, ami szereléshez szükséges lehet. A 4-34 mm-es hatszög nyílású dugókulcsok különlegessége az enyhén konvex kialakítású belső felület, amely a csavarsarkok felöl az oldalak közepe felé vezeti a terhelést. A dugókulcsokon, és a belső kulcsnyílású csavarokhoz szükséges bit-készleten kívül a dugóbetétekhez két racsnis, 72 fogú hajtókar tartozik, a sokoldalú felhasználást pedig a különféle méretű és funkciójú toldó adapterek teszik lehetővé.
Minden szerszám anyaga nagy szilárdságú, és rendkívül ellenálló. A masszív, racsnis forgatókarok egy darabból kovácsolva, a legjobb S2 ötvözött acélból készülnek, mint ahogyan a racsnik darabjai, és a csavarhúzóbetétek is. A dugókulcsok és a tartozékok anyaga 61CrV5króm-vanádium acél, amelyet extra edzéssel tesznek ellenállóvá, ezért e szerszámok szinte elnyűhetetlenek.
A bemutatott termékek megvásárolhatók a Szerszámvilág magyar szerszámszaküzlet-lánc boltjaiban és az ország számos más szerszámkereskedésében.

Importőr: Madal Bal Kft.
www.szerszamvilag.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

360 éves a finnek legmegbecsültebb márkája

A Fiskars a márka megjelölésén túl egyben a minőség és újítás kifejezője is. 1649-ben a Fiskars nevű finnországi kis faluban egy új vállalattal együtt hagyomány is született. Mára a falu nevét...


Házhoz visszük a tavaszt

Nem véletlenül mondják a tavaszra, hogy szeszélyes, hiszen idén is megtréfált minket. Nemrég úgy tűnt megérkezett, de mire felocsúdtunk, és nekiálltunk volna a kerti munkáknak, hóeséssel lepett...