Mindenben abszolút

Fortum szerszámok

Az új generációs Fortum kéziszerszámok tervezésekor egységes, csúcsminőségű szerszámcsalád kialakítása volt a cél. Ebből adódóan e termékek főként a profi iparosok (autószerelők, gépészeti szerelők stb.) érdeklődésére tarthatnak számot. Az alábbiakban ízelítőül bemutatunk közülük néhányat.

A Fortum állítható villáskulcsainak jellegzetessége, hogy - túl az ideális geometriai és ergonómiai kialakításukon - a szokásosnál 20 %-kal nagyobb a nyitható pofatávolságuk, trapézmenetes orsójuk pedig nagyobb szorítóerőt biztosít. A pofák szabadalmaztatott marással készültek, és a pofaállítást gravírozott metrikus skála teszi könnyebbé. A nyél TPE borítása biztos fogást biztosit, e mellett pedig minden olajos, oldószeres behatásnak ellenáll.
A különféle dugókulcsok között külön figyelmet érdemel a MultiLock szerelő készlet. A fejeknek a legkülönfélébb alakú,10-24 mm közötti csavarfejekhez igazodó a kialakítása, így univerzálisan használható E-, vagy kettős torx-, Spline/XZN/VZ atipikus-, csillagfejű- illetve collos csavarokhoz is. A különféle méretű és közepükön lyukas dugófejek a hosszú szárú csavaroknál is kiválóan alkalmazhatók.
A hatszög befogójú GoXtrém racsni sem szokványos, ám a hagyományos dugókulcsok felfogását az 1/4, és 1/2"-os négyszögű adapterek mégis lehetővé teszik. Ezek egyedi sajátossága, hogy a hagyományos dugók golyós rögzítése a horizontális csap megnyomásával oldható. A hajtókar menesztő gyűrűje 47 fogú, ami legkevesebb 7,5 fokos forgatási fokozatot biztosít munka közben. A készlet tárolását korrekt műanyag doboz biztosítja.
Kimondottan professzionális használatra tervezték a Mechanic szerszámkészletet. A 60 darabos szerszámválogatás szinte mindent magában foglal, ami szereléshez szükséges lehet. A 4-34 mm-es hatszög nyílású dugókulcsok különlegessége az enyhén konvex kialakítású belső felület, amely a csavarsarkok felöl az oldalak közepe felé vezeti a terhelést. A dugókulcsokon, és a belső kulcsnyílású csavarokhoz szükséges bit-készleten kívül a dugóbetétekhez két racsnis, 72 fogú hajtókar tartozik, a sokoldalú felhasználást pedig a különféle méretű és funkciójú toldó adapterek teszik lehetővé.
Minden szerszám anyaga nagy szilárdságú, és rendkívül ellenálló. A masszív, racsnis forgatókarok egy darabból kovácsolva, a legjobb S2 ötvözött acélból készülnek, mint ahogyan a racsnik darabjai, és a csavarhúzóbetétek is. A dugókulcsok és a tartozékok anyaga 61CrV5króm-vanádium acél, amelyet extra edzéssel tesznek ellenállóvá, ezért e szerszámok szinte elnyűhetetlenek.
A bemutatott termékek megvásárolhatók a Szerszámvilág magyar szerszámszaküzlet-lánc boltjaiban és az ország számos más szerszámkereskedésében.

Importőr: Madal Bal Kft.
www.szerszamvilag.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

NiCd és a Li-ion akkuk

Gyakran merül fel a kérdés az akkus meghajtású szerszámgépeknél, hogy milyen típusú akku afelhasználói célnak legmegfelelőbb energiaforrás. Ezt többnyire agép használatának gyakorisága és...


Az akku élettartamáról

Azzal már semmi újdonságot nem mondunk, hogy szerszámgépeink, kerti eszközeink és háztartási gépeink egyre nagyobb része akkumulátoros üzemeltetésű. Az akku nyújtotta korlátlan szabadság, az...