Húsvéti díszítések

Módosítva: 2015-04-04 18:17:17

Húsvét ünnepéhez is számos kedves népszokás és hagyomány kapcsolódik, de otthonunk szépítésére mégsem fordítunk ilyenkor annyi figyelmet, mint karácsonykor. Néhány ötlet a témában. Ez a látványos tojásfa könnyen elkészíthető, ha egy ügyes kezű apuka segít a tartórúd kifúrásában. A fa ágai vékonyabb fapálcikák, az alap is fából készült, és az egészet fehérre festettük. A fa ágait ráhúzott gyöngyök és kézzel megfestett kifújt tojások díszítik Hangulatos húsvéti kosár készíthető egyszerű fonott vesszőkosárból, amelybe hortenziát és borostyánt ültettünk. A kosár belsejét kibéleltük fóliával, amelyre lyukakat vágtunk, hogy a felesleges víz szabadon kifolyhasson. A kosár fülét vesszőkkel és egy madárfigurával díszítettük.

Ha húsvét, akkor nyuszi, minden mennyiségben! Egy vidám tapsifüles az ablakban kaphat helyet a cserepes növények között. Készülhet kartonból vagy vékony furnérlemezből. Idén próbáljunk ki valami mást a bolti tojásfestékek helyett. Díszíthetjük a tojást apró strasszokkal vagy gyöngyökkel, ráragaszthatunk masni alakú tésztát vagy apró csillagokat, ráfesthetjük családtagjaink nevét, vagy varázsolhatunk belőlük modern, absztrakt műalkotást.

A szépen megfestett ünnepi asztalon a színes tojásokat helyezhetjük borostyán indákra vagy egyéb mutatós levelekre, ezzel is jelezve a tavasz beköszöntét. Vidám asztali aláfestésként készíthetünk kartonpapírból kedves alvó nyulacskát. Az alátét színe harmonizáljon a tányérokéval.

Húsvétkor is díszíthetjük az ajtót, falat, asztalt koszorúval. Bármit felhasználhatunk, ami tükrözi a tavasz, az újjászületés hangulatát: virágokat, gyümölcsöket, szárított növényeket.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: húsvét, díszítés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Húsvéti tojások

A húsvéti tojás általában díszített tyúktojás vagy csokoládétojás, melyet a keresztény gyökerű kultúrákban húsvétkor szokás ajándékozni. A tojásdíszítés szokása egészen az ókorig nyúlik vissza,...


Egy fenyőkomód felújítása, átalakulása

A facebook oldalon találkoztam afelhívással, miszerint a „Mutasdmeg a benned rejlő Ezermestert!” rovathoz várnak lelkes alkotókat. Az én kedvenc alkotási tevékenységem a bútor felújítás. Az...