Új aljnövényzet tisztító család

A sokoldalúság a STIHL programnak része. A STIHL aljnövényzet tisztító családból hét új típus kerül bevezetésre a magyar piacon, 5 teljesítmény osztályban. A nagyobb telkek, közterületek és erdők gondozására szánt, könnyű, kifejezetten profi gépeken át, a praktikusan háton hordozható gépekig az új aljnövényzet tisztító sorozat minden követelményhez megfelelő teljesítményű gépet és műszaki felszerelést kínál.
A STIHL új aljnövényzet tisztító család modell-sokfélesége a gyártónak abból a szándékából ered, hogy valamennyi felhasználó igényének megfelelő gépet adjon kézbe. A könnyű, 1,3 kW teljesítményű STIHL FS 120-tól kezdve egészen a 2,8 kW teljesítményű STIHL FS 550-ig összesen hat eszköz áll rendelkezésre. Továbbá a programba tartozik a háton hordozható speciális aljnövényzet tisztító, a STIHL FR 350, szűk helyeken vagy domboldalon történő munkavégzésre.

Valamennyi gép több féle vágóeszközzel szerelhető fel és egyéni módon alakítható a mindenkori feladathoz. Hiszen tájápolásnál, útszélek rendben tartásánál és kommunális területeken más a feladat, mint az erdészeteknél vagy a csemeteállomány gondozásánál.

Különös figyelmet fordítottak az új aljnövényzet tisztítók kifejlesztésénél az ergonómiailag kedvező kialakításra és a lehető legkényelmesebb munkavégzésre.
Valamennyi új típust a STIHL könnyűindító rendszerrel szerelték fel.
A dekompressziós szelep (FS 300-tól) és ElastoStart indító berendezés valamint egy benzinszivattyú együttműködésének eredményeképpen, mivel a gázosító már a berántó zsinór első meghúzása előtt üzemanyaghoz jut, a berántási folyamat egyszerűbbé válik és kíméli a felsőkar izomzatát.
Az újonnan kifejlesztett antivibrációs rendszer a korábbi típusokhoz képest 60%-kal lecsökkentette a motorból és a forgó vágóeszközökből kiinduló rezgéseket a nagy teljesítményű aljnövényzet tisztítóknál. A többszörösen állítható kar is hozzájárul a kényelmes munkavégzéshez.

Nagy teljesítmény, megbízható üzemelés

A csökkentett súly melletti nagy teljesítmény jellemzi az új STIHL aljnövényzet tisztító sorozat valamennyi tagját. A kompenzátorral ellátott hoszszú élettartamú levegőszűrő rendszer, amellyel a STIHL FS 400-ig bezárólag valamennyi gép rendelkezik, jelentősen megnöveli a szűrőtisztítási időközöket.
Az elektronikus gyújtás gondoskodik a megbízható indításról és üzemelésről, tökéletesen lezárt és szenny- valamint nedvesség álló.

STIHL aljnövényzet tisztító-rendszer

A STIHL az aljnövényzet tisztítók körében is megállja a helyét a komplex probléma megoldásában. Ahogy a motofűrészeknél a vezetőlemezek és fűrészláncok mindig is összhangban állnak egymással, a STIHL aljnövényzet tisztítók és a különböző felhasználási területekre alkalmas STIHL vágóeszközök is optimálisan együvé tartoznak.
A STIHL fejlesztése az új komfort vállheveder profi felhasználók részére. Két aszimmetrikusan kialakított, jól párnázott heveder kombinációjával egyenletesen oszlik meg a súly, a csípőheveder pedig a gerincoszlopot tehermentesíti.
Az idő előtti fáradtságérzést – amely abból eredhet, hogy a gép rosszul helyezkedik el a munkát végző vállán – előzi meg az új STIHL heveder. Az új hevedernél elhagyták a mellkast szorító szíjat, amit bizonyára nemcsak a női felhasználók értékelnek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: aljnövényzet, kasza

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magyarországon a Shindaiwa

Az idei év áprilisától a hazai vásárlók számára is elérhetővé válnak az Amerikában egyik piacvezető márka termékei. Az 1975-ben Hirosimában alapított gyár kutatás-fejlesztési és gyártási részlege a...


Házi kedvencek az autóban

Néhány jó tanács, mire figyeljünk aházi kedvencek szállítása során. Az Európai Unióban 64 millió macska és 66 millió kutya él, ésminden negyedik háztartásban tartanak valamilyen háziállatot. Sok...