Új aljnövényzet tisztító család

A sokoldalúság a STIHL programnak része. A STIHL aljnövényzet tisztító családból hét új típus kerül bevezetésre a magyar piacon, 5 teljesítmény osztályban. A nagyobb telkek, közterületek és erdők gondozására szánt, könnyű, kifejezetten profi gépeken át, a praktikusan háton hordozható gépekig az új aljnövényzet tisztító sorozat minden követelményhez megfelelő teljesítményű gépet és műszaki felszerelést kínál.
A STIHL új aljnövényzet tisztító család modell-sokfélesége a gyártónak abból a szándékából ered, hogy valamennyi felhasználó igényének megfelelő gépet adjon kézbe. A könnyű, 1,3 kW teljesítményű STIHL FS 120-tól kezdve egészen a 2,8 kW teljesítményű STIHL FS 550-ig összesen hat eszköz áll rendelkezésre. Továbbá a programba tartozik a háton hordozható speciális aljnövényzet tisztító, a STIHL FR 350, szűk helyeken vagy domboldalon történő munkavégzésre.

Valamennyi gép több féle vágóeszközzel szerelhető fel és egyéni módon alakítható a mindenkori feladathoz. Hiszen tájápolásnál, útszélek rendben tartásánál és kommunális területeken más a feladat, mint az erdészeteknél vagy a csemeteállomány gondozásánál.

Különös figyelmet fordítottak az új aljnövényzet tisztítók kifejlesztésénél az ergonómiailag kedvező kialakításra és a lehető legkényelmesebb munkavégzésre.
Valamennyi új típust a STIHL könnyűindító rendszerrel szerelték fel.
A dekompressziós szelep (FS 300-tól) és ElastoStart indító berendezés valamint egy benzinszivattyú együttműködésének eredményeképpen, mivel a gázosító már a berántó zsinór első meghúzása előtt üzemanyaghoz jut, a berántási folyamat egyszerűbbé válik és kíméli a felsőkar izomzatát.
Az újonnan kifejlesztett antivibrációs rendszer a korábbi típusokhoz képest 60%-kal lecsökkentette a motorból és a forgó vágóeszközökből kiinduló rezgéseket a nagy teljesítményű aljnövényzet tisztítóknál. A többszörösen állítható kar is hozzájárul a kényelmes munkavégzéshez.

Nagy teljesítmény, megbízható üzemelés

A csökkentett súly melletti nagy teljesítmény jellemzi az új STIHL aljnövényzet tisztító sorozat valamennyi tagját. A kompenzátorral ellátott hoszszú élettartamú levegőszűrő rendszer, amellyel a STIHL FS 400-ig bezárólag valamennyi gép rendelkezik, jelentősen megnöveli a szűrőtisztítási időközöket.
Az elektronikus gyújtás gondoskodik a megbízható indításról és üzemelésről, tökéletesen lezárt és szenny- valamint nedvesség álló.

STIHL aljnövényzet tisztító-rendszer

A STIHL az aljnövényzet tisztítók körében is megállja a helyét a komplex probléma megoldásában. Ahogy a motofűrészeknél a vezetőlemezek és fűrészláncok mindig is összhangban állnak egymással, a STIHL aljnövényzet tisztítók és a különböző felhasználási területekre alkalmas STIHL vágóeszközök is optimálisan együvé tartoznak.
A STIHL fejlesztése az új komfort vállheveder profi felhasználók részére. Két aszimmetrikusan kialakított, jól párnázott heveder kombinációjával egyenletesen oszlik meg a súly, a csípőheveder pedig a gerincoszlopot tehermentesíti.
Az idő előtti fáradtságérzést – amely abból eredhet, hogy a gép rosszul helyezkedik el a munkát végző vállán – előzi meg az új STIHL heveder. Az új hevedernél elhagyták a mellkast szorító szíjat, amit bizonyára nemcsak a női felhasználók értékelnek.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: aljnövényzet, kasza

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sokoldalú kerti gépek

Mint ahogy a nagyüzemi mezőgazdasági és kertészeti gépek esetén, kicsiben is érdemes követni azt a példát, hogy egy erőgéphez, több munkagépet szerzünk be. Így az alapgépet, a motort tartalmazó...


2009-es újdonságok a Hondánál

Mint ahogy azt már minden évben megszokhatták a Honda termékek iránt érdeklődők, a cég a 2009-es évre is tartogat megannyi újdonságot és meglepetést. A teljesen új fejlesztések mellett a már jól...