Asztal az ágy végére

A hálószoba berendezése többnyire megfelelően szerény, asztal nemigen van benne. Ám vannak esetek, amikor csak kényelmesen elnyúlva pihenni, tallózva olvasgatni, netán tévézni szeretne lakója, nem aludni. Nagyobb rakodóhely híján azonban ez kissé nehezen megy, egy asztal pedig nagyon szűkítené az ágy vége mögötti teret. Aki persze találékony, az talál áthidaló megoldást, pl. a képen látható lehajtható asztallap kitűnően megfelel alkalmi rakodóhelynek.
A megoldás kulcsa egy pár olyan speciális csuklós konzol, amely kinyitva legalább 150 kg-mal terhelhető, és vízszintes szárát kissé túlhúzva, könnyen lehajtható. A nem túl széles alkalmi asztal lapjaként pedig az ágy korpuszával azonos lécekből álló tömör táblából kiszabott darab, vagy laminált faforgácslap, esetleg vastagabb lécből összeállított keretbe erősített natúr apácarács szolgálhat, mint betételem. A mi dolgunk csak annyi, hogy az alkalmi asztallapot kialakítsuk, majd az ágy lábtámlájához igazítva, a csuklós konzol segítségével a helyére szereljük. A  lehajtható asztal szintje azonban 30-40 mm-re a támla éle alá kerüljön. A rakodólap pedig csak olyan széles legyen, hogy lehajtva a padlóig érjen. A konzolokat átmenőcsavarokkal fogassuk az ágyvéghez. A csavarszárakra húzzunk krómozott alátéteket, és zárt anyákat használva szereljük fel szilárdan. A szabad szárakat hajtsuk fel, helyezzük rájuk a rakodólapot, majd beigazítása után 4-5-ös facsavarokkal rögzítsük a konzolszárakra. Az alkalmi asztal ezzel készen is van, szükség esetén már csak fel kell hajtanunk, hogy rá tehessük a kis tévét, vagy a böngészéshez kiválasztott könyveket, albumokat.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: asztal, ágy

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

vsoma avatarja

vsoma         Hol keressem a konzolt?

Üdv!

Nagyon tetszik az ötlet és helyhiány miatt íróasztal képében szeretném megvalósítani ezt a megoldást.
Kerestem ilyen megfelelő teherbírású konzolt, de nem találtam, tudna valaki tippet adni, hogy hol lehete ilyet beszerezni?

VSOMA

Felsőmarós munkák

Az asztalosok és a hobbiként famunkákkal foglalkozók számára a marógép alapvetően fontos szerszám. Ezzel képesek profi minőségű lemunkálásokat készíteni, ami a munkadarabokat gyári minőségűvé...


Íróasztalok megvilágítása

Minden elhelyezett világítótestnek funkcionálisan kell szolgálnia használóját. Ezen túl viszont természetes törekvésünk, hogy a választott forma ne csak pozitív fényhatást eredményezzen, hanem...