SkyFol

Üvegfólia megoldások

2009-03-08 18:37:14 |

A SkyFol Technologies Kft. alapítói 1982-ben először kezdtek fóliákat értékesíteni Magyarországon, és napjainkra egyértelműen piacvezetőkké váltak. Stabil amerikai (Solamatrix, ASWF) és dél-koreai (Samsung csoport) beszállítói háttere, közvetlen gyártói garanciái és a fejlesztésekhez való széleskörű hozzáférése miatt a régió egyik legszélesebb kínálatát nyújtja. Teljesen egyedi a Magyarországon és már Szlovákiában is működő SkyFol Telepítői Hálózat, mely az egyetlen nyilvánosan működő, szakemberekből álló, teljes országokat lefedő csoportosulás. Ennek segítségével a vásárló megtalálja a lakóhelyéhez legközelebb eső szerződött partnert, aki megfelelő minőségben fogja telepíteni az adott felülethez hatékonyan alkalmazandó SkyFol típust. Kiemelt partnereivel - a Napcontroll és a Nortek Kft.- vel közösen - a legátfogóbb szakmai csoportosulást képviselik.

SkyFol Shark autófóliák közül külön hangsúlyt érdemel az infravörös sugárzást elnyelő Shark IR sorozat. Az infravörös sugárzás felelős a sugárzó hőérzetért, amelyet nyáron karunkon vagy arcunkon érzünk. Mivel az autó kis légterű és nagy üvegfelülettel van ellátva, így elsődlegesen az infravörös sugárzás megszüntetése a célunk, nem az átsugárzott energia csökkentése. A SkyFol Shark IR sorozat között találunk olyan típust is, amely teljesen láthatatlan, mégis az átsugárzott hőt minimálisra csökkenti. Természetesen egyszerű belátásvédelmi (SkyFol Shark RS), klasszikus hővédő (SkyFol Shark HP) és speciális neutrális (SkyFol Shark UP) sorozatok is megtalálhatók a szakműhelyekben. Valamennyi SkyFol Shark autófólia karcálló réteggel kezelt, erősen UV szűrő és a Nemzeti Közlekedési Hatóság által engedélyezett hologramos Műbizonylattal rendelkezik.
A SkyFol ThermoProtect fóliák sorában kiemeljük a ThermoProtect P sorozatot, mely speciális fémezésének köszönhetően (NSN fémezés) magas energiaszűrési értékeket mutat alacsony energiaelnyelés mellett. A ThermoProtect üvegfóliák legfontosabb funkciója a hővédelmi jellegük, mely során a napból érkező elektromágneses sugárzás energiatartományától szabadítja meg a belső teret. A beeső energia egy részét a fólia visszatükrözi, egy részét elnyeli, a maradékot pedig átereszti.

Fontos figyelnünk az elnyelt hő és a visszatükrözött hő arányára. Számos üvegfólia szerkezeténél fogva magas energiaelnyelést mutat, ezeket a hazánkban elterjedt üvegezési rendszerekre telepítve a hővédelmi hatékonyság a kisugárzott energiamennyiség miatt lecsökken. Az NSN (nikkel-ezüst-nikkel) fémezett és magas ezüsttartalmú fóliák minimális hőt nyelnek el, és nagyon magas hővisszaverésre képesek. A téli hővédelem esetében a hosszú hullámhosszú sugárzás nem hatol át az üvegen, ám nagyon nagy arányban elnyelődik. Amennyiben egy, a hőt jobban elnyelő fóliát alkalmazunk, úgy csak rontjuk az energiafelhasználás mértékét. Javasolt ebben az esetben is nagy reflektivitású, alacsony hőelnyelésű terméket használni. Az NSN fémezés áll technológiailag legközelebb a low-e bevonatokhoz, e típusok alkalmazása a leginkább indokolt, nem csak működési elve, hanem magas fényáteresztése miatt is. Az NSN fémezett fóliák alkotják jelenleg a Magyarországot jellemző éghajlati övben a szakmailag ideális megoldást.
Hazánkban kizárólag a SkyFol ThermoProtect P sorozat érhető el három különböző fémezési vastagsággal az optimális megoldás elérése érdekében. A ThermoProtect fóliák között találunk még tükrös ezüst alumínium fémezett, neutrális NiCr fémezett, vörösréz megjelenésű és különböző színezéssel kombinált típusokat. Speciális esetekben a kültéri fóliákat javasolt használni. Valamennyi SkyFol ThermoProtect üvegfólia karcálló réteggel kezelt, erősen UV szűrő és telepítéséről sorszámozott SkyFol Tanúsítvány kerül kiállításra, mely egyben a garanciajegy és a kezelési tájékoztató is.
A SkyFol Security biztonsági fóliák elérhetők víztiszta és fémezett kivitelekben. Védenek a szilánkosodás ellen, valamint akadályozzák az üvegen történő áthatolás lehetőségét. Valamennyi SkyFol Security biztonsági fólia MABISZ minősített, 200 mikron (S8) és 300 mikron (S12) vastagságban dobásálló. A Skyfol Decour fóliák között számos mintával ellátott, vagy matt fényáteresztő fólia közül lehet választani.

Bővebb információk: www.skyfol.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Autóüveg fóliázás gyakorlata

Az autóüveg fóliázásnak köszönhetően minimális anyagi ráfordítással növelhetjük autónk komfortosságát, külső megjelenését, biztonságát. Csak profi, referenciával rendelkező céget válasszunk a...


Kert az ablakpárkányon

Egy kert nélküli emeletes házban is sokaknál felmerül az igény, hogy növényekkel vegyék körül magukat. Itt a korlátozott lehetőségek és helyszűke miatt némi kreativitás szükséges a megoldáshoz....