Biztonság, hővédelem, design

MADICO ablakfóliák

2009-02-20 15:00:22 |

Mai rohanó világunkban, ahol a véletlen balesetek mellett sajnos oly sok erőszakos támadásról értesülünk, egyre nagyobb jelentőséget kap a biztonság és a védelem.

A vagyonvédelmi rendszerek kiváló védelmet jelentenek vagyontárgyainak védelmére, ám a természeti katasztrófák, robbantások és terrortámadások idején az emberek testi épségének védelmére nem alkalmasak. Nem is beszélve a kisebb-nagyobb otthoni, irodai balesetekről, melyek szintén gyakori szereplői hétköznapjainknak. Világszerte több ezer ember hal meg vagy bénul le a szétrepülő, borotvaéles üvegszilánkok okozta sérülések miatt. Gondoljunk csak az üzletek, irodák óriási üvegfelületeire, az otthon játszó gyerekek által betört ablakokra. A sérülések, esetleges halálesetek elkerülése illetve az értéktárgyak megóvása érdekében célszerű lenne az üvegrendszereket ellátni valamilyen védelemmel. Ilyen könnyen beszerezhető és utólag is alkalmazható termék: a biztonsági fólia.

A biztonsági fóliák alkalmazásának jelentősége abban áll, hogy a fóliával ellátott ablak törése esetén a fólia - erős ragasztó rétegének köszönhetően - egyben tartja a felületén az üvegdarabokat, és így megakadályozza a sérüléseket okozó szilánkok szétrepülését.
A biztonsági fólia lehet optikailag átlátszó, színezett vagy akár tükrös is. A fólia biztonsági tulajdonságai mellett 99%-kal csökkenti az UV sugárzást, illetve a beáramló hőmennyiséget is csökkenti akár 60-70%-kal, ami kiegyensúlyozott klímát biztosít a helyiségben.
A szakszerűen telepített fólia láthatatlan védőréteget képez az üvegen, illetve a Magyar Biztosítók Szövetsége ajánlásával rendelkező biztonsági fóliák elfogadhatóak a "részleges mechanikai védelem alkotó elemeként" a rács kiváltására.

Importőr: RAPPART Kft.
8000 Székesfehérvár
Kertalja u. 21.
Telefon/Fax: (+36-22) 301-719

www.madico.hu
www.madico.ro

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vagyonbiztonság kontra tűzvédelem

Két szakma sokszor harcol a „biztonság” szó jegyében. Nem csoda, hiszen sokszor ellentétesek a szempontjaik. Az egyik a vagyonvédelemre teszi ahangsúlyt, és a lehető legnehezebben, leghosszabb...


Személy- és vagyonvédelem nyomkövetővel

A GPS nyomkövetők ma már bárki számára – viszonylag olcsó áron – elérhetők, és a személy- és vagyonvédelem olyan fokát valósítják meg, ami pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt. Személyek,...