Biztonság, hővédelem, design

MADICO ablakfóliák

2009-02-20 15:00:22 |

Mai rohanó világunkban, ahol a véletlen balesetek mellett sajnos oly sok erőszakos támadásról értesülünk, egyre nagyobb jelentőséget kap a biztonság és a védelem.

A vagyonvédelmi rendszerek kiváló védelmet jelentenek vagyontárgyainak védelmére, ám a természeti katasztrófák, robbantások és terrortámadások idején az emberek testi épségének védelmére nem alkalmasak. Nem is beszélve a kisebb-nagyobb otthoni, irodai balesetekről, melyek szintén gyakori szereplői hétköznapjainknak. Világszerte több ezer ember hal meg vagy bénul le a szétrepülő, borotvaéles üvegszilánkok okozta sérülések miatt. Gondoljunk csak az üzletek, irodák óriási üvegfelületeire, az otthon játszó gyerekek által betört ablakokra. A sérülések, esetleges halálesetek elkerülése illetve az értéktárgyak megóvása érdekében célszerű lenne az üvegrendszereket ellátni valamilyen védelemmel. Ilyen könnyen beszerezhető és utólag is alkalmazható termék: a biztonsági fólia.

A biztonsági fóliák alkalmazásának jelentősége abban áll, hogy a fóliával ellátott ablak törése esetén a fólia - erős ragasztó rétegének köszönhetően - egyben tartja a felületén az üvegdarabokat, és így megakadályozza a sérüléseket okozó szilánkok szétrepülését.
A biztonsági fólia lehet optikailag átlátszó, színezett vagy akár tükrös is. A fólia biztonsági tulajdonságai mellett 99%-kal csökkenti az UV sugárzást, illetve a beáramló hőmennyiséget is csökkenti akár 60-70%-kal, ami kiegyensúlyozott klímát biztosít a helyiségben.
A szakszerűen telepített fólia láthatatlan védőréteget képez az üvegen, illetve a Magyar Biztosítók Szövetsége ajánlásával rendelkező biztonsági fóliák elfogadhatóak a "részleges mechanikai védelem alkotó elemeként" a rács kiváltására.

Importőr: RAPPART Kft.
8000 Székesfehérvár
Kertalja u. 21.
Telefon/Fax: (+36-22) 301-719

www.madico.hu
www.madico.ro

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Folyadék a kézipoggyászban

Egy új berendezésnek köszönhetően hamarosan ismét felvihetjük folyadékot tartalmazó tárgyainkat a repülőgép fedélzetére.


Értéktároló és hozzáférést biztosító megoldások

Mindenki került már olyan helyzetbe, amikor kénytelen volt kulcsát, belépőkártyáját, vagy egyéb kisebb értékét őrizetlenül hagyni, annak érdekében, hogy saját maga, vagy egy bizonyos személy később...