2009-ben is: AL-KO

2009-02-13 22:01:15 |

Az elsősorban kerti gépeiről híres AL-KO 2009-ben is rendszeresen megjelenik lapunkban. A jövő év újdonságairól a cég ügyvezető igazgatóját, Magyari Sándort kérdeztük.

Mint minden évben a következő szezonra is újdonságokkal örvendezteti meg a kertbarátokat az AL-KO. A Silver Premium család sikerét követően kifejlesztették annak még jobban felszerelt, a legigényesebb vásárlót is kielégítő alumíniumházas változatát, mégpedig fokozat nélkül állítható sebességű kerékhajtással. Az alumínium ház egyesíti a műanyag házak korróziómentességi előnyét az acéllemez házak szilárdságával. A kerékhajtás változtatásával a nem nagymértékben megnőtt füvet gyorsan, de takarékosan, alacsony motorfordulatszám mellett vághatja le, illetve ha túlságosan magas a fű, még az ilyenkor szükséges magas motorfordulat esetében is tud lassan, a gép által még levágható sebességgel nyírni.

A gép egyébként a nyírás mellett képes mulcsozni, a levágott füvet oldalra kidobni, vagy azt összegyűjteni is. Nagyméretű, széles, kerekenként 2 golyóscsapággyal ellátott kerekein rendkívül kényelmesen tolható, központi vágómagasság beállítása a legkényelmesebb a mai piaci választékban. A gépet rendkívül egyszerűen és könnyen induló, korszerű Briggs&Stratton motor hajtja, vibrációmentesen, csendesen és takarékosan. A gép mozgatását nagyméretű első fogantyú segíti, a tolókar magassága a felhasználó testmagasságához beállítható.
A még jobb felszereltségű változat megkülönböztetésül piros színben készül és kizárólag a szakkereskedésekben kerül forgalomba.
Szintén a fűnyírást szolgálja az abszolút környezetbarát, kiváló nyírási tulajdonságokkal rendelkező, csendes, szállításhoz összecsukható szárú kézi fűnyíró gép is.

Al-ko Megjelent a méltán közkedvelt, két gépet egyesítő talajlazító és gyepszellőztető gép benzinmotoros változata is. A teljesen új fejlesztésű, erős négyütemű benzinmotor könnyedén felhasogatja a talajt, a rugótagokkal a moha, filcréteg vagy zuzmó feltépése meg se kottyan neki. A két helyen összecsukható tolókar megkönnyíti a szállítást, nagyméretű gyűjtőzsákja egyszerűvé teszi a gyökérmaradványok, egyéb szennyeződések kezelését.
Nagyobb kertekhez, vagy akár kertészeteknek is ajánljuk a TCS Duotec komposztaprítót. Igazi mindenevő: Ebbe beönthetjük a cserépből a virágot a földdel együtt, a lenyírt füvet, az összegyűjtött lombot. Külön nyílás került kiképzésre az ágaknak, amelyek akár 43 mm átmérőjűek is lehetnek. Az előaprító kés hatékonyan megbirkózik a hosszú sövény nyesedékkel, vagy akár indákkal és egyéb szálas növényzettel is. Az aprítókések mindkét oldalon élezettek és hosszú élettartamúak. Ha megkoptak, átfordítva ismét újként funkcionálnak, így megkétszerezik a működési időt. Ha a második él is elkopik, élezhető és cserélhető a kés.

A magas építés nagyméretű felső beöntő nyílás kialakítását tette lehetővé, így jól kihasználható a nagy motorerő és a robusztus vágószerkezet. A nagy tölcsér egyszerű és hatékony anyagbejuttatást eredményez, hatékonnyá teszi a munkát. A késektől az apríték egyenes úton, szűkület és irányváltoztatás nélkül tud kirepülni a gépből, de ha mégis elakadna, egy szárnyas csavar megoldásával és egy biztonsági fogantyú elfordításával az egész toronyrész egyben hátradönthető. Ebben az állapotban a gép nem indítható be, az eldugulás biztonsággal elhárítható.
Áramkimaradást követően a feszültség megjelenésekor a gép nem indul el automatikusan, ezzel is a biztonságot szolgálja. Stabil széles lábain biztosan áll, ugyanakkor megdöntve széles kerekein könnyedén tolható. Műanyag porszórt acéllemez háza megfelelő merevséget és hosszú élettartamot biztosít.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Csúcstechnológia a kertben

A kertben sok mindent automatizálhatunk, hiszen a technikai itt is rohamosan fejlődik. E cikk keretében a részletekre nehéz lenne kitérni, deötletadónak talán jó lesz, hogy ki-ki eldöntse, kerti...


Őszi-téli ajánlatok az Einhell-től

Az őszi téli időszak a kertben a rendrakás, takarítás és a növényzet téli előkészítésének ideje, ugyanakkor most ideális a felkészülés a fűtési idényre is, különösen azoknak, akik fő vagy...