Új színek, műszaki újdonságok

Termékváltás az AL-KO-nál

A 2008-as AL-KO katalógusokat tanulmányozva alapvető változásokat és gyökeres újdonságokat tapasztaltunk. Egy sor új gép mellett megváltozott a színvilág, a formavilág is. E változások lényegéről és mozgató rugóiról Magyari Sándort, az Al-ko Magyarország igazgatóját kérdeztük.

Az Al-ko-nál folyamatosan zajló termékváltás 2008-ban jelentős állomásához érkezett. A három éve megkezdődött folyamat új lendületet kapott, a termékek zöme megváltozott és egy sor új termék jelent meg a választékban. Mik a kívülről is azonnal észrevehető változások? Először is az, hogy az Al-ko-ra jellemző sárga-fekete színvilág folyamatosan átalakul, és valódi erőt, dinamikát sugárzó piros-ezüst-fekete színek válnak uralkodóvá. E színek némileg megkülönböztetik majd a gépeket aszerint, hogy milyen kereskedelmi hálózaton keresztül kerülnek forgalomba. A hipermarketekben, barkácsáruházakban megvásárolható gépek jellemző színe az ezüst lesz, és a piros-fekete színeket díszítésként használjuk rajtuk. A szakkereskedésekben megjelenő gépekre viszont a piros alapszín lesz a jellemző, és a fekete, ezüst színek szolgálnak díszítésként.
A fűnyíró gépcsaládnál a Silver line sorozat már tavaly megjelent és jelentős sikereket értünk el velük. Idén gyakorlatilag valamennyi fűnyíró a Silver line sorozathoz tartozóan jelenik majd meg, de ez nem csak külsőségekben, hanem műszaki tartalomban is megnyilvánul. Közép nagyságú, ún. midi kerekeket, központi magasságállítót és új motorokat kapnak a Comfort családhoz tartozó gépek. Alapvetően megváltozott a formaviláguk is.
Az Al-ko igen sikeres géptípusa volt már eddig is a talajlazító és gyepszellőztető gép. Idén megjelenik ennek a benzinmotoros változata is, ami nagyobb teljesítményt és természetesen a benzinmotor szabadságát jelenti, így a kerttulajdonosok valószínűleg szívesen fogadják majd. Gyakorlatilag a 2008-as év újdonsága lesz majd a szivattyúk „F”-es sorozata, ahol az F a filtert, vagyis speciális, igen hatékony szűrőrendszert jelent a szivattyúházba beépítve.
Már az előző év végén kikerültek a kereskedelembe a fahasogató gépek, amiket a felhasználók szintén örömmel fogadtak, kedvező tapasztalatokról számoltak be. Idén természetesen egész évben kaphatók lesznek.
A változások jelzésére az Al-ko még a korábbi céglogoját is megváltoztatta, megjelenéseinkben a továbbiakban ezt használjuk majd. Újdonságainkat az Ezermester lapon keresztül is folyamatosan bemutatjuk az év folyamán, a szezonális aktualitásokhoz igazodva.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerti szivattyút?

Amikor kertek öntözése vagy hétvégi házak vízellátása kerül szóba, gyakran nem is gondolunk bele, hogy milyen szerteágazó feladat lehet egy vízellátó rendszer szivattyújának illetve az ahhoz...


Helyiségenkénti hőmérséklet-szabályozás

Évek óta jelentős keresletnek örvendenek a különböző helyiségenkénti hőmérsékletszabályozó rendszerek a lakó­épületek fűtési üzemének gazdaságosabbá tétele, illetve a beltéri...