Új színek, műszaki újdonságok

Termékváltás az AL-KO-nál

A 2008-as AL-KO katalógusokat tanulmányozva alapvető változásokat és gyökeres újdonságokat tapasztaltunk. Egy sor új gép mellett megváltozott a színvilág, a formavilág is. E változások lényegéről és mozgató rugóiról Magyari Sándort, az Al-ko Magyarország igazgatóját kérdeztük.

Az Al-ko-nál folyamatosan zajló termékváltás 2008-ban jelentős állomásához érkezett. A három éve megkezdődött folyamat új lendületet kapott, a termékek zöme megváltozott és egy sor új termék jelent meg a választékban. Mik a kívülről is azonnal észrevehető változások? Először is az, hogy az Al-ko-ra jellemző sárga-fekete színvilág folyamatosan átalakul, és valódi erőt, dinamikát sugárzó piros-ezüst-fekete színek válnak uralkodóvá. E színek némileg megkülönböztetik majd a gépeket aszerint, hogy milyen kereskedelmi hálózaton keresztül kerülnek forgalomba. A hipermarketekben, barkácsáruházakban megvásárolható gépek jellemző színe az ezüst lesz, és a piros-fekete színeket díszítésként használjuk rajtuk. A szakkereskedésekben megjelenő gépekre viszont a piros alapszín lesz a jellemző, és a fekete, ezüst színek szolgálnak díszítésként.
A fűnyíró gépcsaládnál a Silver line sorozat már tavaly megjelent és jelentős sikereket értünk el velük. Idén gyakorlatilag valamennyi fűnyíró a Silver line sorozathoz tartozóan jelenik majd meg, de ez nem csak külsőségekben, hanem műszaki tartalomban is megnyilvánul. Közép nagyságú, ún. midi kerekeket, központi magasságállítót és új motorokat kapnak a Comfort családhoz tartozó gépek. Alapvetően megváltozott a formaviláguk is.
Az Al-ko igen sikeres géptípusa volt már eddig is a talajlazító és gyepszellőztető gép. Idén megjelenik ennek a benzinmotoros változata is, ami nagyobb teljesítményt és természetesen a benzinmotor szabadságát jelenti, így a kerttulajdonosok valószínűleg szívesen fogadják majd. Gyakorlatilag a 2008-as év újdonsága lesz majd a szivattyúk „F”-es sorozata, ahol az F a filtert, vagyis speciális, igen hatékony szűrőrendszert jelent a szivattyúházba beépítve.
Már az előző év végén kikerültek a kereskedelembe a fahasogató gépek, amiket a felhasználók szintén örömmel fogadtak, kedvező tapasztalatokról számoltak be. Idén természetesen egész évben kaphatók lesznek.
A változások jelzésére az Al-ko még a korábbi céglogoját is megváltoztatta, megjelenéseinkben a továbbiakban ezt használjuk majd. Újdonságainkat az Ezermester lapon keresztül is folyamatosan bemutatjuk az év folyamán, a szezonális aktualitásokhoz igazodva.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lítium-ion technológia

Mit kell tudnunk a kerti gépek legújabb, lítium-ion technológiával felszerelt generációjáról? Lázár Viktóriát, a Robert Bosch Kft. kerti szerszámokért felelős regionális márkamenedzserét kérdeztük.


Gázbefecskendezéses hőszivattyú

A levegő-víz rendszerű hőszivattyúknál komoly problémát jelent, hogy a teljesítményük a külső hőmérséklet csökkenésével folyamatosan csökken, alacsonyabb külső hőmérséklet mellett egyre kisebb...