kábel és benzin nélkül

Bosch világújdonság

Rotak 43 LI és Rotak 37 LI – a világ első lítium-ion akkumulátoros fűnyírói: olyan erősek, mint a hálózati készülékek, 40%-kal könnyebbek a hagyományos akkumulátoros fűnyíróknál, az akkumulátor mentes az önkisüléstől és a memória-hatástól, rövidebb a töltési ideje és hosszabb az élettartama

A Rotak 43 LI és Rotak 37 LI modellekkel a Bosch a világ első lítium-ion akkumulátoros fűnyíróit mutatja be. Ezek az akkus fűnyírók olyan erősek, mint egy kábeles Rotak: még a magas füvet is erőteljesen nyírják. Emellett több mozgási szabadságot biztosítanak a felhasználónak és mindenhol szabadon lehet dolgozni velük – még ott is, ahol nincs áram.
Az energiát a fűnyíróknál először alkalmazott „Li-Ion 36 V” akkumulátor biztosítja, mely a Bosch kéziszerszámoknál már jól bevált. Sok előnye van: nem jellemző a memória hatás és minimális az önkisülése. Még akár 6 hónap használat nélküli időszak után is az akkumulátor töltésének 80%-a rendelkezésre áll. Az akkus Rotak fűnyírók így bármikor használatra készek, mikor szükség van rájuk. Az akkumulátor tömege a nagy energia sűrűségnek köszönhetően mindössze 1,2 kg, a fűnyíró össztömege ezáltal kerek 40%-kal kisebb, mint a hagyományos ólomzselés akkumulátorral felszerelt fűnyíróké.
Amikor az akkut aztán üresre használtuk, a készülékkel kapott gyorstöltőnek mindössze egy órára van szüksége, hogy ismét teljesen feltöltse; az ólomzselés akkumulátoroknál ez akár 20 óráig is eltarthat. Ráadásul a teljesítmény potenciál elvesztése nélkül tetszőleges töltöttségi állapotban utántölthető. A „Li-Ion 36 V” élettartama is jóval hosszabb, körülbelül négyszer több feltöltést bír ki, mint egy ólomzselés akkumulátor.
A benzines fűnyírókkal összehasonlítva ezekhez az előnyökhöz hozzá jön még az új Rotak fűnyírók környezetbarát működési módja. Az energiát a konnektorból veszik, így nem keletkezik kipufogógáz, nincs szükség drága benzinre és csendesen működnek. A gyakori és alapos karbantartásra sincs szükségük. Ráadásul még a benzinmotor beindításához szükséges erőteljes rántást is megspórolhatjuk, ami jelentősen megnöveli a kerti munkálkodásban lelhető örömet.
A Rotak 43 LI, illetve a Rotak 37 LI a már jól ismert, gyepfésűvel is ellátott Rotak 43 és Rotak 37 modellekre épül. Így a szélek mellett növő füvet is le tudják nyírni és a vágókést úgy irányítják, hogy a fű utómunkálatok nélkül is egész a széléig tökéletesen legyen nyírva. A vágási magasság állítása, éppúgy, mint a hálózati Rotak készülékeken, központilag történik és 30-tól 70 mm-ig változtatható. A nagy, 50 literes fűgyűjtő doboz megspórolja a kertésznek a gyakori ürítést. A Bosch Rotak 43 LI és Rotak 37 LI fűnyírók már kaphatók a szakkereskedőknél.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Az akkuk új korszakába léptünk

Helló kertbarát! Régóta keresel egy olyan akkut, amivel széles körben végezheted az otthoni és a kerti munkákat egyaránt? Most megtaláltad! Az AL-KO német kertigép gyártó új 18 V-os termékei...


Segítség akkus csavarbehajtó választáshoz

Egy rendkívül bonyolult kérdést járunk körbe és nyitunk ki. Az akkus csavarbehajtók kínálata egy széles és szerteágazó témakör. Megannyi paramétere van egy akkus csavarozónak melyek mind mind...