kábel és benzin nélkül

Bosch világújdonság

Rotak 43 LI és Rotak 37 LI – a világ első lítium-ion akkumulátoros fűnyírói: olyan erősek, mint a hálózati készülékek, 40%-kal könnyebbek a hagyományos akkumulátoros fűnyíróknál, az akkumulátor mentes az önkisüléstől és a memória-hatástól, rövidebb a töltési ideje és hosszabb az élettartama

A Rotak 43 LI és Rotak 37 LI modellekkel a Bosch a világ első lítium-ion akkumulátoros fűnyíróit mutatja be. Ezek az akkus fűnyírók olyan erősek, mint egy kábeles Rotak: még a magas füvet is erőteljesen nyírják. Emellett több mozgási szabadságot biztosítanak a felhasználónak és mindenhol szabadon lehet dolgozni velük – még ott is, ahol nincs áram.
Az energiát a fűnyíróknál először alkalmazott „Li-Ion 36 V” akkumulátor biztosítja, mely a Bosch kéziszerszámoknál már jól bevált. Sok előnye van: nem jellemző a memória hatás és minimális az önkisülése. Még akár 6 hónap használat nélküli időszak után is az akkumulátor töltésének 80%-a rendelkezésre áll. Az akkus Rotak fűnyírók így bármikor használatra készek, mikor szükség van rájuk. Az akkumulátor tömege a nagy energia sűrűségnek köszönhetően mindössze 1,2 kg, a fűnyíró össztömege ezáltal kerek 40%-kal kisebb, mint a hagyományos ólomzselés akkumulátorral felszerelt fűnyíróké.
Amikor az akkut aztán üresre használtuk, a készülékkel kapott gyorstöltőnek mindössze egy órára van szüksége, hogy ismét teljesen feltöltse; az ólomzselés akkumulátoroknál ez akár 20 óráig is eltarthat. Ráadásul a teljesítmény potenciál elvesztése nélkül tetszőleges töltöttségi állapotban utántölthető. A „Li-Ion 36 V” élettartama is jóval hosszabb, körülbelül négyszer több feltöltést bír ki, mint egy ólomzselés akkumulátor.
A benzines fűnyírókkal összehasonlítva ezekhez az előnyökhöz hozzá jön még az új Rotak fűnyírók környezetbarát működési módja. Az energiát a konnektorból veszik, így nem keletkezik kipufogógáz, nincs szükség drága benzinre és csendesen működnek. A gyakori és alapos karbantartásra sincs szükségük. Ráadásul még a benzinmotor beindításához szükséges erőteljes rántást is megspórolhatjuk, ami jelentősen megnöveli a kerti munkálkodásban lelhető örömet.
A Rotak 43 LI, illetve a Rotak 37 LI a már jól ismert, gyepfésűvel is ellátott Rotak 43 és Rotak 37 modellekre épül. Így a szélek mellett növő füvet is le tudják nyírni és a vágókést úgy irányítják, hogy a fű utómunkálatok nélkül is egész a széléig tökéletesen legyen nyírva. A vágási magasság állítása, éppúgy, mint a hálózati Rotak készülékeken, központilag történik és 30-tól 70 mm-ig változtatható. A nagy, 50 literes fűgyűjtő doboz megspórolja a kertésznek a gyakori ürítést. A Bosch Rotak 43 LI és Rotak 37 LI fűnyírók már kaphatók a szakkereskedőknél.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kétirányú akkutöltés

A megújuló energiaforrások esetén az elektromos energia termelése az időjárás változásaitól függően jelentős kilengéseket mutat, amit vagy szennyező szénerőművekkel vagy akkumulátortelepekkel...


Új lehetőség mozi- és zeneszobák professzionális burkolására

Az otthoni zenehallgatás szerelmesei, a házimozi rajongók anyagi lehetőségeik függvényében a szórakoztató elektronika rendkívül széles palettájáról válogathatják készülékeiket. Kevesebb szó esik...