Szép és dolgos

2009-10-18 13:18:21 |

Megújult a népszerű kishaszonjármű, a Dyna: friss külsőt, új motort és a kategóriában eddig szokatlannak számító felszereltséget kapott. Mindezt azért, mert a Toyota meggyőződése szerint egy munkahely is lehet kényelmes és komfortos - sőt, annak is kell lennie!

Az üzletben igenis számít az imázs; mint ahogy nem mindegy, milyen öltönyben jelenik meg valaki egy tárgyaláson, úgy az is számít, milyen képet mutat egy cégről az általa használt autó. Éppen ezért a Dyna megjelenése is tetszetős és stílusos, ám a tervezők nem feledkeztek meg arról, hogy egy haszongépjármű vásárlásánál az egyik legfontosabb szempont a praktikum. Ezért a mutatós és erőteljes megjelenésű kabin előre billenthető, hogy könnyen hozzá lehessen férni a motorhoz.
A 3.0 literes, közös nyomócsöves dízelmotor a legmodernebb technológiát kínálja: keveset fogyaszt, és csendesen jár, ám ha kell, 109 lóerős teljesítményével és 286 Nm nyomatékával a legkomolyabb terhet is magabiztosan mozgatja, és könnyedén tartja a megengedett legnagyobb sebességet. S hogy a lendület mindenkor biztonságosan kontrollálható legyen, az első kerekeknél belső hűtésű tárcsafékeket alkalmazott a Toyota.
Egy haszonjármű kialakítását számtalan szempont befolyásolja, s ezek közt előkelő helyen szerepel a vezető komfortja is. A hatalmas üvegfelületek miatt az autóval rendkívül könnyű manőverezni, a letisztult műszerfal, a műszerekre szabad rálátást biztosító kormánykerék pedig kellemes munkakörnyezetet biztosít, akárcsak a deréktámasszal ellátott vezetőülés. A szimpla és dupla kivitelben egyaránt rendelhető kabin az autó utasainak is kiemelkedő komfortot kínál, így mindenki kipihenten kezdhet neki a munkának.

A Toyota azonban nemcsak ezzel gondoskodott a kényelemről, hanem számos technikai megoldással is. A független első kerékfelfüggesztésnek köszönhetően a Dyna szinte személyautóként mozog az úton, vagyis finoman gördül, és nagyszerű az úttartása; emellett számos zaj- és vibrációcsökkentő megoldással sikerült elérni, hogy az autó vezetése pihentető és kényelmes legyen. Az áruszállítókban megszokott zörgéseket a különlegesen erős alvázszerkezet szünteti meg, amire gyakorlatilag bármilyen felépítmény felszerelhető - így válik a Dyna pontosan olyan sokoldalú, praktikus és kényelmes áruszállítóvá, amit az üzlet manapság megkíván.
S hogy az üzleti ajánlat még kerekebb legyen, a Toyota már egyetlen autótól extra flottakedvezményt, vagy 3 évig illetve 100 ezer kilométerig érvényes díjmentes karbantartást kínál minden, készletről megrendelt Dyna-hoz. Sőt mindezek mellett most a 3350 mm tengelytávú Toyota Dyna áráért a legnagyobb tengelytávú modell is az Öné lehet.

www.toyota.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ablaktörlő a meteorológia szolgálatában

Japán legnagyobb meteorológiai szolgáltatója az első számú japán autógyártóval közösen a csapadék előrejelzésének igazán egyedi és modern módszerét dolgozta ki.


Előretörhetnek a hidrogénhajtású autók

Nagy áttörést értek el az energiaforrásként szolgáló hidrogén szállításában az ausztrál kormány tudományos ügynökségének (CSIRO) kutatói – írja az MTI. A kutatók membrántechnológia használatával...