Szép és dolgos

2009-10-18 13:18:21 |

Megújult a népszerű kishaszonjármű, a Dyna: friss külsőt, új motort és a kategóriában eddig szokatlannak számító felszereltséget kapott. Mindezt azért, mert a Toyota meggyőződése szerint egy munkahely is lehet kényelmes és komfortos - sőt, annak is kell lennie!

Az üzletben igenis számít az imázs; mint ahogy nem mindegy, milyen öltönyben jelenik meg valaki egy tárgyaláson, úgy az is számít, milyen képet mutat egy cégről az általa használt autó. Éppen ezért a Dyna megjelenése is tetszetős és stílusos, ám a tervezők nem feledkeztek meg arról, hogy egy haszongépjármű vásárlásánál az egyik legfontosabb szempont a praktikum. Ezért a mutatós és erőteljes megjelenésű kabin előre billenthető, hogy könnyen hozzá lehessen férni a motorhoz.
A 3.0 literes, közös nyomócsöves dízelmotor a legmodernebb technológiát kínálja: keveset fogyaszt, és csendesen jár, ám ha kell, 109 lóerős teljesítményével és 286 Nm nyomatékával a legkomolyabb terhet is magabiztosan mozgatja, és könnyedén tartja a megengedett legnagyobb sebességet. S hogy a lendület mindenkor biztonságosan kontrollálható legyen, az első kerekeknél belső hűtésű tárcsafékeket alkalmazott a Toyota.
Egy haszonjármű kialakítását számtalan szempont befolyásolja, s ezek közt előkelő helyen szerepel a vezető komfortja is. A hatalmas üvegfelületek miatt az autóval rendkívül könnyű manőverezni, a letisztult műszerfal, a műszerekre szabad rálátást biztosító kormánykerék pedig kellemes munkakörnyezetet biztosít, akárcsak a deréktámasszal ellátott vezetőülés. A szimpla és dupla kivitelben egyaránt rendelhető kabin az autó utasainak is kiemelkedő komfortot kínál, így mindenki kipihenten kezdhet neki a munkának.

A Toyota azonban nemcsak ezzel gondoskodott a kényelemről, hanem számos technikai megoldással is. A független első kerékfelfüggesztésnek köszönhetően a Dyna szinte személyautóként mozog az úton, vagyis finoman gördül, és nagyszerű az úttartása; emellett számos zaj- és vibrációcsökkentő megoldással sikerült elérni, hogy az autó vezetése pihentető és kényelmes legyen. Az áruszállítókban megszokott zörgéseket a különlegesen erős alvázszerkezet szünteti meg, amire gyakorlatilag bármilyen felépítmény felszerelhető - így válik a Dyna pontosan olyan sokoldalú, praktikus és kényelmes áruszállítóvá, amit az üzlet manapság megkíván.
S hogy az üzleti ajánlat még kerekebb legyen, a Toyota már egyetlen autótól extra flottakedvezményt, vagy 3 évig illetve 100 ezer kilométerig érvényes díjmentes karbantartást kínál minden, készletről megrendelt Dyna-hoz. Sőt mindezek mellett most a 3350 mm tengelytávú Toyota Dyna áráért a legnagyobb tengelytávú modell is az Öné lehet.

www.toyota.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Toyota Hilux

Robusztus, átgondolt technológiájával és tartósságával a Hilux nemcsak a Toyota, de az autóipar történetében is kiemelt helyet érdemelt ki négy évtizedes pályafutása során. Természetes hát, hogy...


Kettő az egyben

Rég elmúlt már az az idő, amikor apickupok egyetlen célt szolgáltak, hogy igénytelen munkagépként tegyék a dolgukat. Az új Toyota Hilux ugyan továbbra is tökéletes segítőtárs a legkeményebb...