360 éves a finnek legmegbecsültebb márkája

2009-11-01 22:34:09 | Módosítva: 2009-11-06 18:53:18

A Fiskars a márka megjelölésén túl egyben a minőség és újítás kifejezője is. 1649-ben a Fiskars nevű finnországi kis faluban egy új vállalattal együtt hagyomány is született. Mára a falu nevét viselő termékekkel 4 kontinens több mint 40 országában találkozhatunk. A világméretűvé vált cég életében az első sikert a több mint 40 éve, 1967-ben megjelentetett narancssárga nyelű ollócsalád hozta.

Azóta sok más, újszerű kéziszerszámot fejlesztettek ki, például a kerti szerszámok, vagy szabász-, háztartási-, konyhai ollók és kések területén. Különböző korosztályú és foglalkozású emberek számára terveznek és fejlesztenek tovább kényelmes, jó minőségű ollókat és késeket. Készülnek ollók gyermekeknek, balkezeseknek és különféle szakemberek is igényeik szerint találhatnak megfelelő vágóeszközt munkájukhoz. A háztartási eszközök mellett Magyarországon a legnagyobb ágazat a nem elektromos kerti szerszámok.

Olavi Lindén, a Fiskars idén nyugdíjba vonuló, nemzetközileg is elismert vezető tervezője szerint: "Egy sikeres termék egyszerű és őszinte. A Fiskarsnál a fejlesztéseink során leginkább a természethez fordulunk ihletért. Ez vezet el minket az ergonomikus, könnyű, de mégis erőteljes és hosszantartó termékek készítéséhez. Ez a négy tulajdonság a kivitelezés alappillére."
Legyen szó metszőollókról, ágvágókról, sövény vagy fűnyírókról, nyelezett szerszámokról vagy akár ültetőkről, a Fiskars termékeivel könnyed lesz a munkavégzés. Az innováció, a folyamatos megújulás, a trendek teremtésének- és követésének eredményeképpen olyan termékcsaládok születtek az elmúlt években, mint az univerzális ágvágók, a gyomkiszedők, a bonsai ollók, a könnyű kerti szerszámok vagy akár a PowerGearTM I-II technológia, a PowerStepTM metszőolló és ágvágó.

Bár a Fiskars termékek számos formatervezési díjat nyertek el az évek során (legutoljára a PowerStepTM technológia és a csavart hasítóék kapta meg a RedDot 2009 díjat), a legnagyobb elismerés mégis a felhasználók töretlen bizalma és márkahűsége.
Fontos, hogy mindig a feladathoz illő eszközt használjuk, ehhez pedig a Fiskars széles választékot kínál. Fiskars termékkel a kezünkben nem csak könnyebb és hatékonyabb, de örömtelibb is a munka, legyen az kerti vagy háztartási feladat.

A nagyobb ágak levágása nem egyszerű feladat. A megfelelő szerszám szükséges az elhalt ágak eltávolításához, vagy a vadhajtások visszavágásához.
A Fiskars ágvágók kényelmes fogású, könnyű, de rendkívül tartós üvegszál erősítésű műanyag nyéllel készülnek. A vágópengéket PTFE bevonat fedi a súrlódás csökkentése érdekében. A fogaskerekes ágvágók segítenek az erőelosztásban, éppen akkor növelik meg a vágóerőt, amikor a legnagyobb szükség van rá. Azaz a vágási folyamat kezdetén és amikor az ág közepén halad éppen keresztül. Választhatunk kis, közepes és nagy ágvágók közül legyen az rávágó, hegyes, vagy horgos.
A Fiskars fejszék is méltán híresek Európa szerte. Az amerikai indián "tomahawk"- ok ihlették a fej és a nyél illesztését. Az üvegszál erősítésű műanyag nyél könnyű, de igen erős. Ezek a szerszámok jól kiegyensúlyozottak, biztos fogásúak, a nyél nem csúszik és a narancssárga színezés miatt jól észrevehetők. A szénacél fej a súrlódás csökkentése érdekében PTFE bevonatú. A nyél és a fej illesztés különösen stabil, nem lazul meg, és nem válik el.
Válassza ki Ön is a kedvencét, majd irány az udvar, és mutassa meg ki az Úr a kertben!

További információ a Fiskars Brands termékeiről a www.fiskars.hu oldalon olvasható, vagy a fiskars@fiskars.hu e-mail címen kérhető.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fiskars, szerszám, kés, balta

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nagypaneles készház

A nagypaneles készház-gyártási technológia alkalmazása során az épület szerkezeti elemei – afalak, a födémek és a tetőelemek – teljes magasságban és hosszban készülnek el. A szerelésre...


FatMax csavarhúzó család a Stanley-től

A Stanley mindig úttörő szerepet vállalt a csavarhúzó fejlesztésében , úgymint az első pengére öntött nyél, vagy az első kétkomponensű nyél kialakításában. A mai kínálat további előnyös...