Kettő az egyben

2012-05-22 20:15:48 | Módosítva: 2012-05-22 20:15:48

Rég elmúlt már az az idő, amikor a pickupok egyetlen célt szolgáltak, hogy igénytelen munkagépként tegyék a dolgukat. Az új Toyota Hilux ugyan továbbra is tökéletes segítőtárs a legkeményebb feladatok során, ám teljes értékű családi autóként és szabadidős járműként is kiváló választás.

Érdemes végiggondolni, mit várunk el manapság egy pickuptól. Fontos, hogy szinte bármit bárhová elszállíthassunk vele, és alkalmas legyen a legkülönfélébb feladatokra is, legyen jól variálható, strapabíró, ne jelentsen számára akadályt, ha le kell térnünk az aszfaltozott útról, és persze legyen a végtelenségig megbízható. Ugyanakkor ma már az is fontos, hogy szabadidőnkben kompromisszumok nélkül használhassuk mindarra, ami egy személyautó feladata: bevásárlásra, családi kirándulásra, vagy akár arra is, hogy stílusosan érkezzünk meg vele egy elegáns étterem elé.

A Toyota jó érzékkel találta meg az összhangot e látszólag ellentmondásos igények között, s új pickupját úgy alkotta meg, hogy az tökéletesen kielégítse a vásárlók alaposan megváltozott elvárásait. Elég egyetlen pillantást vetni a legújabb Hiluxra, hogy lássuk: ez a mutatós formatervű autó ugyanolyan vonzó megjelenésű, mint bármelyik személyautó vagy SUV, és ez a benyomás akkor sem változik, ha beülünk a bőrborítású volán mögé. A Toyota pickupjának kabinjában kellemes tapintású burkolatokat, elegáns kárpitokat és szemet gyönyörködtető műszerfalat találunk, ezenkívül az autógyár gondoskodott arról, hogy a személyautós jelleg ne csak a formai megoldásokban merüljön ki.

A legmodernebb technikájú 2,5 és 3,0 literes turbódízel motorok élvezetes magabiztossággal mozgatják a négykerékhajtással, valamint háromféle kabinnal megvásárolható autót; az igényes futómű kényelmesen rugózik, kanyarokban pedig stabilan a kijelölt íven tartja a Hiluxot. Az utastérben a legújabb kényelmi berendezések teszik kellemessé az utazást: az érintőképernyős Toyota Touch rendszerről vezérelhetjük az igényes audiot, a mobiltelefon-kihangosítást vagy a műholdas navigációt is.

Ám bármilyen szép és kényelmes is lett, az új pickup, továbbra is teljes értékű munkagép. A háromféle platóméret minden igényt kielégít, a D-4D dízelmotorok garantálják az alacsony fenntartási költségeket, a jól bevált, alvázas építés és a számtalanszor bizonyított masszív szerkezeti elemek pedig az elnyűhetetlenséget. Mindezek felett pedig ott van még a munkát megkönnyítő, ötletes tartozékok hosszú listája, amelyek révén a Hilux számtalan feladatra alkalmassá tehető.

A sokféle platófelépítmény között mindenki megtalálja a számára tökéletes megoldást, akárcsak a strapabíró platóburkolatok, a leleményes rögzítő és tároló rendszerek, a különféle vonóhorgok közt. A Toyota szakemberei alaposan átgondolták, mivel jár egy pickup munkája, és rengeteg praktikus megoldást dolgoztak ki arra, hogy a Hilux mindig tökéletesen elláthassa feladatát. Jó ötlet erre a platóhosszabbító elem a hosszabb tárgyak szállításához; a rakományt elrejtő, zárható platófedél, vagy az a felépítmény, amelynek oldalablakai is nyithatók kívülről, így a kisebb tárgyak ki- és berakodásához nem kell felmászni a raktérbe. A Hilux tehát tökéletes, sokoldalú és megbízható segítőtárs maradt – olyan partner, amely immár a munka végeztével is élvezetes társaságot jelent.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: toyota, hilux, autó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

LED-et az autóba

Részben divat – tegyük hozzá hasznos divat –, másrészt pedig már a technika fejlődésének egy lépcsőfoka, hogy az autókon, motorokon is megjelentek a LED fényforrások. Az ún. nappali menetfény...


Autófóliázás

Az autó komoly érték és fontos része mindennapi életünknek, így az autó és az utasok védelme is egyre fontosabbá válik. Újabban – az igényekhez igazodva – divatba jött a karosszériák teljes,...