Radeco Regulus-System réz-alumínium lapradiátorok.

Új generációs lapradiátorok a Radeco kínálatában.

2009-10-26 20:06:41 |

Mindenkit bizsergetően jó érzés jár át, ha dicsérik a munkáját, egy-egy megrendelő kuncsaft elégedetten ajánlja a nála dolgozó szerelőt a szomszédainak, ismerőseinek. A Radeco-Hungary Kft. célul tűzte ki, hogy minél több elégedett felhasználó és jó érzésekkel teli szerelő gazdagítsa a Regulus-System réz-alumínium lapradiátorok felhasználói körét. A Lengyelországi REGULUS-SYSTEM gyár, több tízéves tapasztalata a radiátorgyártás terén garancia a kifogástalan minőségre. A Regulus lapradiátorok számos Európai országban már bizonyították hatékonyságukat, és joggal nyertek el díjakat rangos szakkiállításokon.

Szerelői, kivitelezői szemmel.

Ki ne emlékezne a néhány tíz éve, komoly erőpróbát jelentő "birkózásra" a tagos öntvény és lemez radiátorokkal, a tagosítást és a többi "piszkos munkát" nem is említve. A fejlődés nyomán napjainkra lényegesen leegyszerűsödő technológiák már szerencsére kíméletesebbek a szerelő, kivitelező fizikumát és idejét illetően egyaránt. E jelentős fejlődés unikuma a Regulus-Sytem lapradiátor család!
A Regulus lapradiátorok rézből és alumíniumból készült konvekciós típusú, alacsony vízigényű, innovatív fűtőtestek. Lakások, lakóházak, irodák és más helyiségek fűtésére alkalmazhatók, legyen szó új építésről vagy felújításról. Kiemelten ajánlott használata a régi fűtési rendszerek korszerűsítésénél.
Rendkívül gyorsan és egyszerűen szerelhető, univerzális kialakítású (nincs jobbos vagy balos kivitel), különösen könnyű lapradiátor. Csekély súlyának köszönhetően a szállítás nem igényel nagy teherbírású járműveket. A radiátorok épületen belüli, emeletek közötti mozgatásához sem kell külön munkaerőket mozgósítanunk, amivel megtakaríthatunk néhány órányi bérköltséget is. A radiátor felszerelését egy szakember is könnyűszerrel el tudja végezni.
A konstrukció vízszintes és függőleges vörösréz kollektorokra, mechanikusan rögzített alumínium hőleadó lamellákból áll. A lamellák speciális kialakítása adja a lapradiátor elülső és hátsó borítását egyaránt. A lapradiátor gyárilag beépített kézi légtelenítő szeleppel rendelkezik.

Fűtési módja a leadott hőmennyiség 80%-ában konvekció - az átáramló levegő felmelegítése -, a fennmaradó 20%-ban hősugárzás. A felhasznált alapanyagok (réz, alumínium) elhanyagolható hőtehetetlensége teszi lehetővé, hogy a radiátor nagyobb részt konvektív módon a lehető legrövidebb idő alatt hatékonyan fűtse fel az épület helyiségeit. A gyártó cég garantálja, hogy az alkalmazott alapanyagok semmiféle káros kémiai hatást nem fejtenek ki egymásra, hiszen csak mechanikai kapcsolatban vannak. A fűtőközeg kizárólag a vörösréz kollektorokkal érintkezik. Bármilyen korszerű csőhálózattal (réz, ötrétegű, CPVC) szerelt zárt fűtési rendszerben alkalmazhatók. Széles méretválasztékukkal a lapradiátorok megoldást kínálnak az alacsony parapet magasságú helyiségekben is, pl: Üzletek kirakatai, üvegportálok.

A felhasználó szemével

A Regulus-system réz-alumínium lapradiátor diszkrét megjelenésű, praktikusan alkalmazható fűtőtest, ami bármilyen kialakítású lakótér stílusos eleme lehet. Rövid felfűtési idejének köszönhetően rendkívül komfortos használatot tesz lehetővé: hűvösebb tavaszi vagy őszi napokon is akár 10-15 perc alatt kellemes meleget teremt a lakás helyiségeiben, ezáltal igazodva a felhasználó életritmusához. A felhasznált alapanyagok tulajdonságaiból fakadóan a Regulus lapradiátor élettartama jelentősen hosszabb más radiátorokénál, hiszen sem a réz, sem pedig az alumínium nem korrodálódik. Bátran alkalmazható a lakások, házak, irodák, üzletek magasabb páratartalmú helyiségeiben (szárító, uszoda, mosókonyha), de kerülni kell a rézre és alumíniumra káros vegyi anyagokkal való érintkezést.

Csökkentse fűtési kiadásait

Mindnyájunk pénztárcáját érintő kérdés napjaink energiaárainak kiszámíthatatlan emelkedése. Bizonyára Ön is gyakran elgondolkodik a "nagy kérdésen": Hogyan spóroljak a fűtéssel?
A kérdés teljesen jogos, hiszen alapvető szükségletünk a kellemes hőmérsékletű otthon. A modern gépészeti berendezések sokat segítenek a spórolásban. Költségszempontból tekintve a Regulus lapradiátorok energiahatékonyságát emeli a rendkívül alacsony víztérfogat, az alapanyagoknak köszönhető gyors reakció idő, nem utolsósorban pedig a kiemelkedő hatásfok. A csekély víztérfogatú Regulus-system lapradiátorokkal jelentősen lerövidül a felfűtési idő, így kevesebb ideig használunk energiát a víz felmelegítéséhez, ezáltal növelve a hőtermelő készülék élettartamát is. A megtermelt hő hatékony átadását a réz és az alumínium alapanyagok kiváló hővezető tulajdonságai nagymértékben felgyorsítják, így szinte észrevétlenül teremtve meg otthonunk melegét.
Alacsony vízhőmérsékletű rendszerekben, a kis víztérfogatú lapradiátorok gyors reagálása elősegíti a leghatékonyabb üzemelést, mind a költségek, mind pedig a komfortos használat tekintetében. Korszerű kiegészítői a kondenzációs technikáknak, valamint a hőszivattyús és solar rendszereknek egyaránt.
A Regulus-system lapradiátorok használatával óvjuk környezetünket, hiszen a lerövidülő felfűtési idő alatt, a rendszert fűtő hőtermelő készülék rövidebb ideig bocsát ki káros anyagokat Földünk légkörébe. A gyártási folyamat során is nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére, az ide vonatkozó előírások maximális betartásával.

Szerelés, rögzítés

A Regulus-system lapradiátorok csak szivattyús központi fűtési rendszerekben alkalmazhatók. A tökéletes légáramlás érdekében a lapradiátor alját a padlótól 12-15 cm távolságra vízszintesen kell felszerelni. Ellenállnak a magas nyomásnak, nyomásingadozásnak, a magas hőmérsékletnek, nem kell rozsdásodás elleni szerekkel kezelni.

A réz-alumínium lapradiátorok univerzálisak, mivel az R és az RD típust jobbos és balos kivitelben egyaránt szerelhetjük. A rugós tartókonzolnak köszönhetően a le és felszerelés rendkívül gyorsan elvégezhető. Megrendelhető talpra szerelt kivitelben is. Külön szerkezeti megerősítés nélkül szerelhetjük a lapradiátorokat bármilyen könnyűszerkezetes falazatra is, hiszen súlyuk szinte elhanyagolható.
A Regulus-system lapradiátorok alapszíne: RAL 9003 törtfehér, rendelhető a RAL színskála további 190 színében.
A garancia időtartama normál páratartalmú helyiségekben alkalmazva 25 év, magas páratartalmú helyiségekben felszerelve pedig 10 év. A gyártó garanciát vállal a lapradiátorok tartósságára és a felületkezelés minőségére.

 

Típusok, méretek

A Regulus-system lapradiátorok széleskörű felhasználhatóságát segíti, hogy minden kialakítású, szivattyús zárt fűtési rendszerbe integrálható kivitelekben kerülnek piacra:
• Kompakt, hagyományos, oldalsó bekötésű lapradiátor, beépített légtelenítő szeleppel, központi fűtéshez
• Szelepes, alsó bekötésű lapradiátor, beépített termosztatikus radiátorszeleppel és légtelenítő szeleppel. Beépített thermoszelep csatlakozása: M30x1,5
A radiátorok vastagsága: 90 mm
A radiátor teljes távolsága a faltól, felszerelve: 115mm
Magassági méretek: 200, 400, 600, 1000, 1200 mm
Hosszúsági méretek: 400-2000mm


Műszaki adatok

A Regulus-system lapradiátorok megfelelnek a vonatkozó műszaki normákban előírtaknak az alábbi adatok szerint.
Max. üzemi nyomás: 1,0 Mpa (10 bar)
Próbanyomás PN-EN 442-1 szerint: 1,5 Mpa (15 bar)
Max. üzemi hőmérséklet: 110°C

Radeco Hungary
2310 Szigetszentmiklós, Szerelő utca 2.
Telefon: (+36-24) 540-875, Fax: (+36-24) 540-975
E-mail: info@radeco.hu
WEB: www.radeco.eu

 

Horváth István
fűtéstechnikai osztályvezető

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A fűtővíz optimális hőmérséklete

A régebbi gázkazánoknál viszonylag egyszerűen lehet állítani a fűtővíz hőmérsékletét, és akinek ezt egyszer megmutatták, az gyakran bele is avatkozik a fűtésbe. A korszerűbb készülékeknél ez már...


Pro és kontra

A FŐTÁV hírlevelét több mint 250 ezren kapták meg csak Budapesten. Arra gondoltunk, hogy a benne foglalt állításokkal biztosan vitába szállnának a gázfűtésben érdekelt cégek szakemberei. Íme hát az...