Makita fűnyírók

Módosítva: 2008-07-21 17:35:30

A Makita 1915-ös alapítása óta, az évek folyamán a világ számos országában jelenlevő multinacionális vállalattá fejlődött. Folyamatosan bővülő termékpalettájának kialakításánál a szigorú japán tervezési és gyártási szabványok mellett kiemelt figyelemmel kíséri a fellépő igényeket.

Fűnyíróik kényelmi és biztonsági szempontból megfelelnek a felhasználók által támasztott legmagasabb követelményeknek is. Eme jellemzők társítva az egyedi kék színvilággal és az időtlen, korszerű küllemmel, évek múltán is attraktívak maradnak.
Az „Exlusive”, „Style” és „Advance” sorozattal a Makita életre keltett három olyan kategóriát, amelyek mindegyike azonnali és nyilvánvaló vonzerővel bír. Valamennyi modellre jellemző a kiváló gyártási minőség, ami minden egyes darabnál a tartósság záloga.
A Makita fűnyíróinak sajátossága a kimagasló vágástechnológiában rejlik. A kert tulajdonosok két technológia, a 3CutŽ és a 4CutŽ között választhatnak.

  1. A levágott fű kilökése (3CutŽ / 4CutŽ). A levágott fű közvetlenül a fűnyíró mögött terül szét a talajon. Használata magas és nedves fű nyírásakor ajánlott.
  2. A levágott fű összegyűjtése (3CutŽ / 4CutŽ). Normál körülmények közötti használat esetén fel kell helyezni a fűgyűjtő kosarat, majd telítettség után, egyszerűen kiüríteni a komposztálóba.
  3. Avar összegyűjtése (3CutŽ / 4CutŽ). A lehullott levelek fölé tolva, a fűnyíró, hajladozás és gereblyézés nélkül is összegyűjti, és a gyűjtőkosárba tereli azokat.
  4. Talajtakarás, mulcsozás (4CutŽ). Mulcsozás során a kaszaház< zárt marad, ezáltal a vágókés a füvet apró darabokra aprítja, amelyek visszahullva természetes komposztként visszajuttatják a földbe a tápanyagok egy részét.

Az „Advance” modellek benzinmotorral vagy elektromotorral hajtottak, acél vagy ütéselnyelésre alkalmas polipropilén vágóházra épültek. Perselyes kerekek segítik az előre haladást. A vágásmagasság kerekenként állítható. A 3CutŽ vagy 4CutŽ vágástechnológiával ellátott fűnyíróval egy kezdő is pillanatok alatt a fűnyírás mesterévé válhat.
A „Style” kategóriába tartozó fűnyírók között az elektromos hajtású és benzines modellek egyaránt megtalálhatóak. Kialakításukat illetően acélvázra épültek, és csapágyazott kerekeken futnak. Egyes típusok már önjáró funkcióval rendelkeznek, míg a központi vágásmagasság állítás alapkövetelmény. A markolat a kényelem érdekében több fokozatban állítható. A 4CutŽ vágástechnológiának köszönhetően a vonzó küllem a stílusos kertápolás lehetőségével párosul.
Az „Exlusive” fűnyíróknál a vágóház és a fogantyú egyaránt alumíniumból készül. A személyre szabottan állítható „ErgoMow” markolat és a hátsókerék hajtás fűnyírás közben maximális komfortot biztosít. A központi magasságállítással egyszerűvé válik az ideális fűméret elérése. A Briggs&Stratton és Honda motorok által hajtott fűnyírók könnyen haladnak a csapágyazott kerekeken. A 4CutŽ vágástechnológia – az „Exclusive” sorozat biztosította komforttal – energiatakarékos megoldást jelent azon felhasználók számára, akik gyakran nagy területeken dolgoznak.
A karbantartandó terület méretei miatt a fűnyírók üzemeltetése gazdaságtalanná válhat, ezért ideális választásként figyelmükbe ajánljuk a Makita „MacTrac” fűnyírótraktorait.

Makita Kft.
8000 Székesfehérvár, Takarodó u.2
E-mail: makita@makita.hu
http://www.makita.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kertápolás akkus gépekkel

Az immáron több mint 25 éve Magyarországon működő Andreas STIHL Kft. megalakulása óta aprofi fogyasztók igényeit kívánja kiszolgálni. Ikonikus termékén, vagyisa STIHL láncfűrészen...


Akkus kéziszerszámgépek

Egy gondozott kertben nem elég végigtolni a fűnyírót kéthetente a gyepen, számtalan feladat van, ami még talán fáradtságosabb is, mint a fűnyírás. Ezeket a feladatokat sokan kéziszerszámokkal...