Makita fűnyírók

Módosítva: 2008-07-21 17:35:30

A Makita 1915-ös alapítása óta, az évek folyamán a világ számos országában jelenlevő multinacionális vállalattá fejlődött. Folyamatosan bővülő termékpalettájának kialakításánál a szigorú japán tervezési és gyártási szabványok mellett kiemelt figyelemmel kíséri a fellépő igényeket.

Fűnyíróik kényelmi és biztonsági szempontból megfelelnek a felhasználók által támasztott legmagasabb követelményeknek is. Eme jellemzők társítva az egyedi kék színvilággal és az időtlen, korszerű küllemmel, évek múltán is attraktívak maradnak.
Az „Exlusive”, „Style” és „Advance” sorozattal a Makita életre keltett három olyan kategóriát, amelyek mindegyike azonnali és nyilvánvaló vonzerővel bír. Valamennyi modellre jellemző a kiváló gyártási minőség, ami minden egyes darabnál a tartósság záloga.
A Makita fűnyíróinak sajátossága a kimagasló vágástechnológiában rejlik. A kert tulajdonosok két technológia, a 3CutŽ és a 4CutŽ között választhatnak.

  1. A levágott fű kilökése (3CutŽ / 4CutŽ). A levágott fű közvetlenül a fűnyíró mögött terül szét a talajon. Használata magas és nedves fű nyírásakor ajánlott.
  2. A levágott fű összegyűjtése (3CutŽ / 4CutŽ). Normál körülmények közötti használat esetén fel kell helyezni a fűgyűjtő kosarat, majd telítettség után, egyszerűen kiüríteni a komposztálóba.
  3. Avar összegyűjtése (3CutŽ / 4CutŽ). A lehullott levelek fölé tolva, a fűnyíró, hajladozás és gereblyézés nélkül is összegyűjti, és a gyűjtőkosárba tereli azokat.
  4. Talajtakarás, mulcsozás (4CutŽ). Mulcsozás során a kaszaház< zárt marad, ezáltal a vágókés a füvet apró darabokra aprítja, amelyek visszahullva természetes komposztként visszajuttatják a földbe a tápanyagok egy részét.

Az „Advance” modellek benzinmotorral vagy elektromotorral hajtottak, acél vagy ütéselnyelésre alkalmas polipropilén vágóházra épültek. Perselyes kerekek segítik az előre haladást. A vágásmagasság kerekenként állítható. A 3CutŽ vagy 4CutŽ vágástechnológiával ellátott fűnyíróval egy kezdő is pillanatok alatt a fűnyírás mesterévé válhat.
A „Style” kategóriába tartozó fűnyírók között az elektromos hajtású és benzines modellek egyaránt megtalálhatóak. Kialakításukat illetően acélvázra épültek, és csapágyazott kerekeken futnak. Egyes típusok már önjáró funkcióval rendelkeznek, míg a központi vágásmagasság állítás alapkövetelmény. A markolat a kényelem érdekében több fokozatban állítható. A 4CutŽ vágástechnológiának köszönhetően a vonzó küllem a stílusos kertápolás lehetőségével párosul.
Az „Exlusive” fűnyíróknál a vágóház és a fogantyú egyaránt alumíniumból készül. A személyre szabottan állítható „ErgoMow” markolat és a hátsókerék hajtás fűnyírás közben maximális komfortot biztosít. A központi magasságállítással egyszerűvé válik az ideális fűméret elérése. A Briggs&Stratton és Honda motorok által hajtott fűnyírók könnyen haladnak a csapágyazott kerekeken. A 4CutŽ vágástechnológia – az „Exclusive” sorozat biztosította komforttal – energiatakarékos megoldást jelent azon felhasználók számára, akik gyakran nagy területeken dolgoznak.
A karbantartandó terület méretei miatt a fűnyírók üzemeltetése gazdaságtalanná válhat, ezért ideális választásként figyelmükbe ajánljuk a Makita „MacTrac” fűnyírótraktorait.

Makita Kft.
8000 Székesfehérvár, Takarodó u.2
E-mail: makita@makita.hu
http://www.makita.hu/

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mostantól valódi élmény lesz a kerti ágvágás

Ha a valaki egyszer használni kezdi, azonnal rájön, hogy a kert körüli munkák szinte elképzelhetetlenek lesznek a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó fűrész nélkül. Sokoldalúan használható,...


Rönkhasítók

Fekvő vagy álló, hidraulikus vagy csavarorsós, alkalmi vagy tartós használatra tervezett, a rönkhasítók számos típusa elérető, de meglehetősen kevés információ található róluk a gyártók oldalain. A...