KLING örök garancia

2009-12-06 16:07:20 |

Egy új garázskapu rendszer vásárlása során találkoztunk az "Örök garancia" fogalmával. A vonzó ajánlat kapcsán utána jártunk, mit is jelent ez pontosan; mik a feltételek és mit várhatunk el e feltételek teljesülése esetén.

A KLING Kft. az örök garancia rendszer bevezetésével lehetőséget kíván felkínálni a vevőinek arra, hogy az általa forgalmazott termékekre - billenő- és szekcionált garázskapukra, a KLING és CAME kapunyitó motorokra - igen kedvező feltételek mellett biztosítsák a megbízható garanciális, karbantartási feltételeket. Az örök garancia biztosítására a Kft. a komplett kapunyitó-kapu rendszerek esetében vállalkozik.
Az örök garancia alapvető feltétele az üzemszerű, lakossági használat, a törvényben előírt karbantartások elvégzése, és annak megfelelő dokumentálása. A szerelést és karbantartást kizárólag a KLING Kft. minősített partnerei végezhetik.
Az örök garancia rendszer alapdokumentumai a garanciajegy, a regisztrációs lap és a szervizkönyv. Automatika szettek, motorok és kapuk értékesítésekor minden vásárló megkapja a KLING Kft. által kiadott garanciajegyet, regisztrációs lapot a vásárolt termék mellé. A szervizkönyv rögzíti a karbantartások idejét, amit az utasítások szerint kell elvégezni. A garancia meghosszabbításának feltétele - a regisztrációs díj kifizetésén túl - a termék rendszeres, évente legalább egyszer történő karbantartása. A karbantartási munka ideje a szerződéskötési hónap minden évfordulója lakossági használatnál. Karbantartásra csak a KLING Kft. által minősített szerelő kérhető fel, aki számozott igazolvánnyal rendelkezik. Az ilyen szerelők listáját a KLING Kft. nyilvánossá teszi.
A telepítés után a végfelhasználónak lehetősége van regisztrálni a "Regisztrációs lap" visszaküldésével és a regisztrációs díj kifizetésével. Ez feltétele az örök garancia első öt éves futamidejének, ami később hosszabbítható. A regisztrációs díj kifizetését igazoló számlával a vevő KLING garancia matricákat kap.
A regisztrációs lap a garanciával érintett komplett rendszerre vonatkozik, ezért a rendszer egyes elemeinek adatait, amelyekre a garancia vonatkozik, itt kell megadni. Javasoljuk, hogy a regisztrációs lapot már a telepítéskor töltsék ki - függetlenül attól, hogy kérik-e azonnal a garancia hosszabbítását vagy sem -, mivel egyes adatok csak a motorok burkolatának levétele után találhatók meg.

Karbantartás

A karbantartásra a vevő és a karbantartó köt szerződést. Ez a szerződés határozza meg a karbantartás díját és egyéb feltételeit. A karbantartás elvégzését a karbantartó igazolja, amit a tulajdonosnak ki kell vágnia, és ajánlott levélben meg kell küldenie a KLING Kft. részére. A tulajdonos ezzel igazolja a kötelező karbantartás elvégzését.
Minden garanciális esetben az eredeti garanciajeggyel, regisztrációs lappal, szervizkönyvvel és vásárlási számlával kell a szervizbe hozni a meghibásodott terméket.
Amennyiben a végfelhasználónak érvényes karbantartási szerződése van, kifizette a regisztrációs díjat, és a vásárolt termék a rendszeres karbantartás ellenére is meghibásodik, azt a vevő a karbantartónak jelenti be. A szerelő a terméket megvizsgálja, és ha szükséges leszereli, majd a szervizbe szállítja. A szerviz garanciában megjavítja a terméket, majd a szerelő visszaviszi az ügyfélhez, és üzembe helyezi. A javítás határideje a szervizbe érkezéstől számított maximum 15 munkanap.
A nem-garanciális okból bekövetkezett meghibásodás javításáért a szerviz javítási díjat számít fel, melyet a karbantartó az áru átvétele előtt a fizetési feltételének megfelelően kiegyenlít.
A garancia azonnali elvesztését jelenti, ha a termék karbantartásának előírt folyamatossága megszakad, illetve a terméket nem minősített szerelő telepíti, tartja karban. Garanciális igény csak a készülék mechanikailag sértetlen állapota esetén támasztható. Rendeltetésellenes vagy nem a készülék leírásában szereplő üzemeltetési környezet és használat, rongálás, illetve illetéktelen személy vagy szerviz beavatkozása (különösen átalakítása, nem eredeti alkatrész beépítése stb.) esetén a garancia úgyszintén érvényét veszti, ugyanígy akkor is, ha a rendszert nem a KLING Kft. által ajánlott és forgalmazott elemekből állítják össze. A kapura vonatkozó garancia érvényét veszti, ha nem CE minősített és bevizsgált motorral automatizálják. A garancia nem vonatkozik a kopó, mozgó alkatrészekre, amelyek elhasználódása természetes kopásból adódik, valamint a távkapcsolókra, az akkumulátorokra, elemekre, izzókra.

Miért jó a vevőnek?

A motor "élete végéig" biztosítva van. Nem kell foglalkoznia a karbantartási idővel, hiszen a szerelő évente egyszer biztosan felkeresi.
Elismert márkáról van szó. Évtizedek óta bevált és bizonyított. Az alkatrészellátás és a szerviz biztosítva van.
A piacon az egyetlen, aminek örök garanciája van.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kling, garázskapu, garancia

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tolókapu és szárnyaskapu automatikák

A Vasveret Kft. kiváló minőségű kapuautomatizálási termékeket forgalmaz. Termékkínálatuk olyan gyártók magas minőségű, megbízható és tartós működésű termékeiből áll, melyek szinte minden...


Társasházi garázskapuk

Az új építésű társasházak szinte kivétel nélkül közös teremgarázzsal, mélygarázzsal készülnek. Egy ilyen közös garázs kapuja a családi házak garázskapujához képest sokkal nagyobb terhelésnek van...