KLING örök garancia

2009-12-06 16:07:20 |

Egy új garázskapu rendszer vásárlása során találkoztunk az "Örök garancia" fogalmával. A vonzó ajánlat kapcsán utána jártunk, mit is jelent ez pontosan; mik a feltételek és mit várhatunk el e feltételek teljesülése esetén.

A KLING Kft. az örök garancia rendszer bevezetésével lehetőséget kíván felkínálni a vevőinek arra, hogy az általa forgalmazott termékekre - billenő- és szekcionált garázskapukra, a KLING és CAME kapunyitó motorokra - igen kedvező feltételek mellett biztosítsák a megbízható garanciális, karbantartási feltételeket. Az örök garancia biztosítására a Kft. a komplett kapunyitó-kapu rendszerek esetében vállalkozik.
Az örök garancia alapvető feltétele az üzemszerű, lakossági használat, a törvényben előírt karbantartások elvégzése, és annak megfelelő dokumentálása. A szerelést és karbantartást kizárólag a KLING Kft. minősített partnerei végezhetik.
Az örök garancia rendszer alapdokumentumai a garanciajegy, a regisztrációs lap és a szervizkönyv. Automatika szettek, motorok és kapuk értékesítésekor minden vásárló megkapja a KLING Kft. által kiadott garanciajegyet, regisztrációs lapot a vásárolt termék mellé. A szervizkönyv rögzíti a karbantartások idejét, amit az utasítások szerint kell elvégezni. A garancia meghosszabbításának feltétele - a regisztrációs díj kifizetésén túl - a termék rendszeres, évente legalább egyszer történő karbantartása. A karbantartási munka ideje a szerződéskötési hónap minden évfordulója lakossági használatnál. Karbantartásra csak a KLING Kft. által minősített szerelő kérhető fel, aki számozott igazolvánnyal rendelkezik. Az ilyen szerelők listáját a KLING Kft. nyilvánossá teszi.
A telepítés után a végfelhasználónak lehetősége van regisztrálni a "Regisztrációs lap" visszaküldésével és a regisztrációs díj kifizetésével. Ez feltétele az örök garancia első öt éves futamidejének, ami később hosszabbítható. A regisztrációs díj kifizetését igazoló számlával a vevő KLING garancia matricákat kap.
A regisztrációs lap a garanciával érintett komplett rendszerre vonatkozik, ezért a rendszer egyes elemeinek adatait, amelyekre a garancia vonatkozik, itt kell megadni. Javasoljuk, hogy a regisztrációs lapot már a telepítéskor töltsék ki - függetlenül attól, hogy kérik-e azonnal a garancia hosszabbítását vagy sem -, mivel egyes adatok csak a motorok burkolatának levétele után találhatók meg.

Karbantartás

A karbantartásra a vevő és a karbantartó köt szerződést. Ez a szerződés határozza meg a karbantartás díját és egyéb feltételeit. A karbantartás elvégzését a karbantartó igazolja, amit a tulajdonosnak ki kell vágnia, és ajánlott levélben meg kell küldenie a KLING Kft. részére. A tulajdonos ezzel igazolja a kötelező karbantartás elvégzését.
Minden garanciális esetben az eredeti garanciajeggyel, regisztrációs lappal, szervizkönyvvel és vásárlási számlával kell a szervizbe hozni a meghibásodott terméket.
Amennyiben a végfelhasználónak érvényes karbantartási szerződése van, kifizette a regisztrációs díjat, és a vásárolt termék a rendszeres karbantartás ellenére is meghibásodik, azt a vevő a karbantartónak jelenti be. A szerelő a terméket megvizsgálja, és ha szükséges leszereli, majd a szervizbe szállítja. A szerviz garanciában megjavítja a terméket, majd a szerelő visszaviszi az ügyfélhez, és üzembe helyezi. A javítás határideje a szervizbe érkezéstől számított maximum 15 munkanap.
A nem-garanciális okból bekövetkezett meghibásodás javításáért a szerviz javítási díjat számít fel, melyet a karbantartó az áru átvétele előtt a fizetési feltételének megfelelően kiegyenlít.
A garancia azonnali elvesztését jelenti, ha a termék karbantartásának előírt folyamatossága megszakad, illetve a terméket nem minősített szerelő telepíti, tartja karban. Garanciális igény csak a készülék mechanikailag sértetlen állapota esetén támasztható. Rendeltetésellenes vagy nem a készülék leírásában szereplő üzemeltetési környezet és használat, rongálás, illetve illetéktelen személy vagy szerviz beavatkozása (különösen átalakítása, nem eredeti alkatrész beépítése stb.) esetén a garancia úgyszintén érvényét veszti, ugyanígy akkor is, ha a rendszert nem a KLING Kft. által ajánlott és forgalmazott elemekből állítják össze. A kapura vonatkozó garancia érvényét veszti, ha nem CE minősített és bevizsgált motorral automatizálják. A garancia nem vonatkozik a kopó, mozgó alkatrészekre, amelyek elhasználódása természetes kopásból adódik, valamint a távkapcsolókra, az akkumulátorokra, elemekre, izzókra.

Miért jó a vevőnek?

A motor "élete végéig" biztosítva van. Nem kell foglalkoznia a karbantartási idővel, hiszen a szerelő évente egyszer biztosan felkeresi.
Elismert márkáról van szó. Évtizedek óta bevált és bizonyított. Az alkatrészellátás és a szerviz biztosítva van.
A piacon az egyetlen, aminek örök garanciája van.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kling, garázskapu, garancia

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kapuautomatizálás

Az ősz beköszöntével egyre hidegebb, csapadékosabb lesz az időjárás. Ilyenkor többször fordul meg a fejünkben, hogy milyen jó lenne, ha nem kellene kiszállni a fűtött kocsiból, kinyitni a...


Békéltető Testületi eljárás

Mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy valamilyen megvásárolt termékkel vagy megrendelt szolgáltatással nem voltunk elégedettek, és panaszt tettünk a vállalkozásnál. Összefoglaló néven...