Új generációs Kling kapumozgatók

A jól bevált kapumozgató rendszerek mellett az új fejlesztésűekkel bővül a Kling Kft. kapumozgatóinak választéka. Az alábbiakban az új koncepció alapján kifejlesztett Came kapumozgatóikat mutatjuk be olvasóinknak.

Az új generációs kapuautomatikák Frog-J és Amico változata szárnyas kapukhoz, míg a BX243 típus tolókapukhoz való. Mind a három kapumozgató tökéletesen megfelel az európai EN 12445 – EN 12453 szabványban leírt követelményeknek. Mind a három új típus 24 V-os motorral működik, ami intenzív használatot tesz lehetővé. E mellett arra is módot ad, hogy áramszünet esetén a kaput ún. biztonsági akkumulátorral lehet kinyitni. Az áramkimaradást a vezérlés automatikusan észleli és egyidejűleg az akkuk aktiválását is elvégzi.
Az 1,2 Ah-ás biztonsági akkuk természetesen nem tekinthetők szünetmentes tápnak, viszont erre nincs is szükség, mivel az áramkimaradás megszűntével azonnal elkezdődik a töltés és a korszerű áramkörnek köszönhetően az akku így mindig feltöltött állapotú lesz. Az áramkimaradások ugyan ritkák, de manuális kireteszelésre azért –biztonsági okokból – továbbra is szükség van, ezért ez nem hiányzik egyik új kapumeghajtó motorról sem. A kezelése azonban egyszerűbb lett. Sőt, a Frog-J meghajtómotoron két kireteszelő került beépítésre, amelyek úgy helyezkednek el, hogy a csukott kapuszárnyon belül és azon kívül is bármelyik könnyen hozzáférhető.
Az új koncepciójú kapumozgatók funkciói is bővültek. A távirányítóval nemcsak az ún. kiskapu funkciót lehet kapcsolni, hanem a nyitás gombbal a kapu bárhol megállítható és újra mozgásba is hozható. Mind a három kapumozgató elektromosan érzékeli, ha a kapuszárny akadályba ütközik, és ezt követően azonnal ellenkező irányba vissza is nyit. Ezt a vezérlés korrekt forgásérzékelő technológiája teszi lehetővé. Továbbá azt is, hogy a kapu nyitás-zárás véghelyzete előtt annak mozgását lelassítja. A lassítás mértékét és pozicionálását, továbbá a kapu mozgatási sebességét is fokozatmentesen a vezérlésen lehet beállítani. Ez azonban csak a végállások közötti szakaszon érvényesül, és a vezérlésen beállított sebesség távirányítóval már nem változtatható.
Ezek az új kapuautomatikák közös alapjellemzői, ám típusonként eltérőek az egyedi előnyeik. A BX243 tolókapu-motor 300 kg-os és már maximum 8,5 m(!) hosszú kapuszárny mozgatására is alkalmas, továbbá az új vezérlés speciális és biztonsági funkcióinak köszönhetően az egyedi igényeket teljes mértékben képes kielégíteni.
A Frog-J szárnyas-kapunyitó talajba süllyeszthető motorháza csupán 8,5 cm magas, tehát a díszkő burkolat vastagságával azonos méretű, így könnyebb a talajra erősítése, a hajtás pedig szinte zajtalanul működik.
Az Amico szárnyaskapu-nyitó teljesen új konstrukció, amely akár 200 kg súlyú, maximum 1,8 m szélességű kapuszárny mozgatására alkalmas, és a már említett sokoldalú vezérelhetőségével, csendes működésével tűnik ki a többi hasonló típus közül.
Az új kapumozgatókról bővebb információval a cég bemutatótermében szívesen szolgálnak a Kling Kft. szakemberei.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapu, kling

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kapumozgató motorok

A kapuk motoros mozgatásához többféle megoldás létezik, melyek működési elvükben eltérnek egymástól. Cikkünkben a különböző mozgatási mechanikákat mutatjuk be.


Értéknövelő kültéri munkák

Egy ház körül mindig van tennivaló. A tulajdonosok a ház állapotának megőrzése mellett többnyire évről-évre próbálják szebbé tenni ingatlanjaikat. Időközönként értéknövelő kültéri beruházásokra...