Mapei homlokzati hőszigetelés

2014-03-21 11:29:30 | Módosítva: 2014-03-24 08:54:49

Ma már egy épület felújításához, vagy egy új családi ház felépítéséhez hozzátartozik a megfelelő hőszigetelés kialakítása. Az épületek homlokzati hőszigetelésével 25-30%-kal csökkenthető a hőveszteség, s ez nagymértékű energia- és költség megtakarítást jelent. A takarékoskodás az energiával egyben a környezet védelmét is jelenti. A szép homlokzat, a megfelelő hőháztartású falak minden épületre értéknövelő hatással vannak.


Minden korszerű háznak szüksége van rá!

Ráadásul, ha egy tulajdonos eladásra vagy bérlésre kínálja az ingatlanját, ma már el kell készíttetnie a ház energia tanúsítását. A tanúsítás során a megfelelő hőszigetelés magasabb kategóriát eredményez az energiatakarékosságot illetően, így előnyösebb lehetőség nyílik az eladásra, bérbe adásra.

Miért csak rendszerben érdemes gondolkodni hőszigeteléskor?

Sokan gondolják azt, hogy a gyártók által kínált hőszigetelő rendszerek drágák, ehelyett inkább innen-onnan válogatják össze a rendszer elemeit, bízva abban, hogy ezek megfelelő megoldást tudnak nyújtani. Sajnos gyakran az egyedüli szempont az alacsony beszerzési ár, és amikor a kivitelezés a termék teljesítményének megfelelő ismerete nélkül történik, a megrendelőt azon veszélynek teszik ki, hogy a kivitelezett rendszer nem lesz a várt hatékonyságú.

Miért a ragasztó a homlokzati hőszigetelő rendszer lelke?

A ragasztónak kell biztosítania az ún. nyíróerőkkel szembeni, és a leválási erőkkel szembeni ellenállást, szerepe ezért rendkívül fontos. Hogy ezekkel az erőkkel szemben ellenálljon, abban nagy szerepe van a ragasztóban megtalálható műgyanta mennyiség arányának. Ez az arány határozza meg a ragasztó minőségét, megfelelő rugalmasságát, tapadását a felületekhez. Ennek az alapanyagnak a kispórolásával a ragasztó komoly értékvesztésen megy keresztül, nem fog megfelelő tapadási szilárdságot biztosítani a hőszigetelő rendszernek. A tapadás hiánya következtében a polisztirol elválik a felülettől, a hőszigetelési érték csökkeni fog, a színvakolat felszínén repedések keletkezhetnek, amely a rendszer hasztalanságához és megsemmisüléséhez is vezethet. Éppen ezért, csak az átlagosnál jobb minőségű, az adott alkalmazásra tervezett és készült ragasztók használhatók kellő nyugalommal, mint amilyen a Mapei termékei közül, az egykomponensű MAPETHERM ragasztótapasz.

A Mapei MAPETHERM PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszere már számos építkezésen bizonyított, és elnyerte a Kiváló Építési Termék védjegyet, és az ÉMI 100% minőségjelet is, tehát független szervezetek is igazolják kiváló minőségét. A rendszer fontos tulajdonsága, hogy tűzálló, vagyis rendelkezik független szerv által bevizsgált tűzvédelmi besorolással.

A homlokzat tervezéséhez szorosan kapcsolódik a struktúra és a homlokzati szín meghatározása. Az épület értékét növeli a magas minőségi anyagokkal kivitelezett homlokzat, mely jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, és a színtartó vakolattal igazi dísze a házunknak, amely ellenáll a környezeti hatásoknak.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Halltex panelek

A Halltex panel hang- és hőszigetelésért felelős, 12 mm vastag porózus farostlemez, amire gyárilag speciális tapétákat laminálnak.Az így létrejött panel közvetlenül a festett vagy tapétázott falra...


Redőny motorral

Elsőre úri huncutságnak tűnik, hogy a redőnyöket motorizáljuk éstávvezérelhetővé tegyük. Valóban nem egy nagy fizikai attrakció az ablakhoz menni, és kézzel felhúzni, leengedni redőnyünket....