Mapei homlokzati hőszigetelés

2014-03-21 11:29:30 | Módosítva: 2014-03-24 08:54:49

Ma már egy épület felújításához, vagy egy új családi ház felépítéséhez hozzátartozik a megfelelő hőszigetelés kialakítása. Az épületek homlokzati hőszigetelésével 25-30%-kal csökkenthető a hőveszteség, s ez nagymértékű energia- és költség megtakarítást jelent. A takarékoskodás az energiával egyben a környezet védelmét is jelenti. A szép homlokzat, a megfelelő hőháztartású falak minden épületre értéknövelő hatással vannak.


Minden korszerű háznak szüksége van rá!

Ráadásul, ha egy tulajdonos eladásra vagy bérlésre kínálja az ingatlanját, ma már el kell készíttetnie a ház energia tanúsítását. A tanúsítás során a megfelelő hőszigetelés magasabb kategóriát eredményez az energiatakarékosságot illetően, így előnyösebb lehetőség nyílik az eladásra, bérbe adásra.

Miért csak rendszerben érdemes gondolkodni hőszigeteléskor?

Sokan gondolják azt, hogy a gyártók által kínált hőszigetelő rendszerek drágák, ehelyett inkább innen-onnan válogatják össze a rendszer elemeit, bízva abban, hogy ezek megfelelő megoldást tudnak nyújtani. Sajnos gyakran az egyedüli szempont az alacsony beszerzési ár, és amikor a kivitelezés a termék teljesítményének megfelelő ismerete nélkül történik, a megrendelőt azon veszélynek teszik ki, hogy a kivitelezett rendszer nem lesz a várt hatékonyságú.

Miért a ragasztó a homlokzati hőszigetelő rendszer lelke?

A ragasztónak kell biztosítania az ún. nyíróerőkkel szembeni, és a leválási erőkkel szembeni ellenállást, szerepe ezért rendkívül fontos. Hogy ezekkel az erőkkel szemben ellenálljon, abban nagy szerepe van a ragasztóban megtalálható műgyanta mennyiség arányának. Ez az arány határozza meg a ragasztó minőségét, megfelelő rugalmasságát, tapadását a felületekhez. Ennek az alapanyagnak a kispórolásával a ragasztó komoly értékvesztésen megy keresztül, nem fog megfelelő tapadási szilárdságot biztosítani a hőszigetelő rendszernek. A tapadás hiánya következtében a polisztirol elválik a felülettől, a hőszigetelési érték csökkeni fog, a színvakolat felszínén repedések keletkezhetnek, amely a rendszer hasztalanságához és megsemmisüléséhez is vezethet. Éppen ezért, csak az átlagosnál jobb minőségű, az adott alkalmazásra tervezett és készült ragasztók használhatók kellő nyugalommal, mint amilyen a Mapei termékei közül, az egykomponensű MAPETHERM ragasztótapasz.

A Mapei MAPETHERM PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszere már számos építkezésen bizonyított, és elnyerte a Kiváló Építési Termék védjegyet, és az ÉMI 100% minőségjelet is, tehát független szervezetek is igazolják kiváló minőségét. A rendszer fontos tulajdonsága, hogy tűzálló, vagyis rendelkezik független szerv által bevizsgált tűzvédelmi besorolással.

A homlokzat tervezéséhez szorosan kapcsolódik a struktúra és a homlokzati szín meghatározása. Az épület értékét növeli a magas minőségi anyagokkal kivitelezett homlokzat, mely jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, és a színtartó vakolattal igazi dísze a házunknak, amely ellenáll a környezeti hatásoknak.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Beszéljünk a szigetelési vastagságokról!

Ha ismerjük a szigetelőanyagok hővezetési tényezőjének és vastagsági adatainak összefüggéseit az épület szerkezetének minőségére vetítve, máris stabilan megalapozhatjuk házunk pénztárcakímélő...


Gépészeti rendszerek szigetelése

Az épületek homlokzati és magastető szigeteléseiről szerencsére már egyre több szó esik, van azonban egy ritkábban előkerülő téma: a különböző épületgépészeti elemek, vezetékek és...