Padlófűtés utólag

2020-09-03 08:44:58 | Módosítva: 2020-09-03 08:47:57

MESTER+ Mindig akadnak olyanok, akik építkeznek, fűtést korszerűsítenek, felújítanak. Sokan vásárolnak régi, még elavult fűtéssel rendelkező lakásokat, amiket teljesen, a mai kor szükségleteinek megfelelően szeretnének kialakítani, kis költségvetésből, kevés átalakítással, rövid idő alatt. Nem kell lemondani a modern megoldásokról és a költséghatékonyságról, csak azért, mert nem modern az épület.


Kis költségvetésből, rövid idő alatt…

…kevés bontással, minimális porképződéssel, egyszerű munkavégzéssel korszerű, energiatakarékos padlófűtési rendszer készíthető, akár egyetlen szoba átalakításakor is. A megoldás a kis rétegvastagságú felületfűtési rendszer. A rendszer előnyei közül az egyik legfontosabb, hogy a meglévő épületben nem kell aljzatot bontani. Helytakarékos, a szerkezet magassága nem haladja meg a 15 mm-t, burkolattal együtt is körülbelül 25 mm, így a belmagasság nagymértékű elvesztése nélkül, a már adott kerámia- vagy betonburkolatra fektetve alkalmazható.

Alkalmas meglévő radiátoros fűtés kiegészítésére, de akár teljesen kiválthatóak a hagyományos fűtőtestek, amiknek a helyére különböző lakberendezési tárgyak kerülhetnek, ami lakberendező szemmel nézve sem elhanyagolható. Egyszerűen szabályozható, és könnyen kapcsolódik a meglévő fűtési rendszerhez. A padlófűtések minden jó tulajdonságát magában hordozza; gyors a felfűtése, jó érzés a talpnak, ha rálépünk.

A telepítése igen egyszerű. A por és zsírmentesített felületre lehelyezzük az öntapadós rendszerlemezt, melynek elemei - kialakításuk miatt - pontosan illeszkednek egymáshoz, könnyen szabhatók. Bármilyen alaprajzú helyiségben alkalmazhatók. A szegélyszigetelő csík elhelyezése után a megfelelő osztástávolságban beletekerjük a fűtéscsövet, mely oxigéndiffúzió ellen védett. A helyiségek hőszükséglet-számítását bízzuk tervezőre.A rendszerlemezbe a csővezeték bepattintható, így nem igényel külön rögzítő elemeket. A csőfektetést akár egyedül is el lehet végezni, a korszerű technológia így lett kialakítva. Miután csatlakoztattuk a csővezetékeket a fűtési rendszerre, nyomás alá helyezzük, majd kiöntjük a megfelelő aljzatkiegyenlítővel. Ügyelni kell, hogy az aljzatkiegyenlítő a rendszerlemez lyukaiba is be tudjon folyni a megfelelő szilárdság elérése érdekében.

Száradás után hideg kerámiaburkolattal, parkettával vagy padlószőnyeggel is lefedhető. Ügyelni kell arra, hogy olyan burkolatot válasszunk, ami alkalmas a padlófűtéshez, illetve a padlófűtés által előidézett hőtágulás elviselésére. Mivel a csövek a felülethez közel helyezkednek el, a felfűtési idő rövid, a rendszer gyorsan reagál a hőmérséklet változásaira és az igényekre. A megfelelő komfortérzet kialakulásához 2-3 °C-kal alacsonyabb hőmérséklet elegendő a radiátoros fűtéshez viszonyítva, ami energia-megtakarítással jár, pláne ha a hőtermelő eleve energia-hatékony. A padlófűtés sokféle energiaforrással alkalmazható, leginkább kondenzációs kazánnal vagy hőszivattyúval érdemes üzemeltetni.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magyar Kéménygyártó Kft. legújabb fejlesztései

A fűtéstechnika rohamos fejlődése és a műszaki előírások egyre szigorúbb energetikai követelményei hatással vannak a kéményrendszerekre is. Társaságunk két új kéményrendszert fejlesztett ki ez...


Milyen a jó kémény?

Összegyűjtöttük az ismérveket.