Felújító vízszigetelés

2014-03-27 10:09:12 | Módosítva: 2014-03-27 10:11:31

Az ép vízszigetelés rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében. Ha itt felújításra van szükség, általában ez jelentős költségekkel jár. Nagy az igény olyan megoldásra, amely egyszerű, és olcsóbb a teljes vízszigetelési rendszer újrakészítésénél. Ezeket a feltételeket teljesíti a Ceresit CP 30 Szilikon Tetőszigetelő bevonat.


Egyszerűen és megbízhatóan

A CP 30 tartósan rugalmas, víztaszító bevonatot képez az épületek szivárgásra hajlamos-, illetve a vízbehatolás szempontjából kritikus részein, és vízhatlanul tömíti a keletkezett repedéseket. Alkalmas kisebb hézagok, lyukak, repedések és csatlakozások tömítésére: egyebek közt fém esővíz-elvezető rendszer elemein, felülvilágító- és tetőtéri ablakoknál, falakon, erkélyen és teraszon.

Kiválóan tapad minden általánosan használt építőanyaghoz, mint pl.:

– ásványi felületekhez (beton, szálerősítésű cementlap, égetett kerámia tetőfedő elemek),

– fémekhez (acél, rozsdamentes acél, cink, eloxált alumínium),

– bitumenes szigetelőlemezekhez, falazatokhoz, akril tetőfedő bevonatokhoz, műanyagokhoz (felülvilágító- és tetőtéri ablakok, szellőzők, vízelvezetők),

– szigetelő anyagokhoz mint pl. a polisztirol és poliuretán hab, fához (tömör fa, OSB-lap, rétegelt lemez),

– üveghez és csempéhez.

Felhordása nagyon egyszerű. Használhatunk glettvasat, ecsetet, vagy hengert. Arra kell ügyelni, hogy az egy rétegben felhordott anyag vastagsága ne legyen több 3 mm-nél. A még friss bevonatot a szennyeződött felületekről és a szerszámokról vízzel könnyen el lehet távolítani. Oldószert nem tartalmaz, környezetbarát termék.

Nem lehet átfesteni és nem burkolható. Szürke és fekete színben kapható. További UV-védelmet vagy kavicsfedést nem igényel. Rugalmasságát alacsony hőmérsékleten is megőrzi. Teljesen vízzáró, a szerkezetbe kerülő vízpárát azonban engedi kijutni a környezetbe. Kiváló időjárás- és UV-állóság jellemzi. A szükséges anyagmennyiség számításakor 1 m2-re kb. 1 kg CP 30-cal lehet kalkulálni (a bevonat rétegvastagsága ekkor kb. 1 mm).

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pinceszigetelés talajnedvesség ellen

A talajpára, a talajnedvesség, azeső, a csapóeső komoly károkat okozhat az épületekben. Az építés folyamán nagyrészt eldől, hogy sikerül-e hatékony védelemben részesíteni az épületszerkezetet,...


Rayston - Esztétikus padlók, megbízható vízszigetelések

A ház körül - különösen a mostani időjárási körülmények között - a legtöbb problémát a víz okozza. Mit csináljak a beázó lapos tetővel, mi legyen az alsó szomszédot áztató terasszal? Hogyan oldjam...