Asztalosmunkák, belsőépítészet könnyedén

Módosítva: 2016-04-11 23:35:03

Az ablak- és faiparban, a szereléseknél, a belsőépítészetben új lehetőségeket kínál az elektromos szerszámgyártó, a C.&E.FEIN GmbH, Stuttgart.

Az innovatív „E-cut” fűrészrendszerrel bevágások, kivágások és illesztések problémamentesen megoldhatók. Segítségével az időrabló szereléseket el lehet felejteni. Az „E-cut” fűrészlapok a FEIN kétfajta oszcilláló gépére lettek kifejlesztve: a MultiMasterre és a SuperCut vágógépre.

Az ún. E-Cut fűrészlapok fa, műanyag és gipszkarton fűrészelésére, vágására alkalmasak. A különleges előny: a körfűrésszel, beszúró fűrésszel és a tigrisfűrésszel ellentétben nincs szükség szabad térre oldalt vagy a munkadarab mögött. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően ma már nem jelent gondot a szegek, csavarok elvágása sem, amelyek az ablakkeretben találhatók.

A nagy terhelhetőségű FEIN oszcilláló szerszámok a tág tartozékprogramon keresztül multifunkcionális alkalmazási lehetőségekkel rendelkeznek: a felhasználók precízen vághatják a parkettát, az ajtófélfát és a szegélylécet egymáshoz tudják illeszteni. A fűrészlapok hossza nagy bemerülési mélységet tesz lehetővé. A fűrészlapok a vésővel, kézifűrésszel és más kézi szerszámokkal való fáradságos és időrabló kézimunkát teszik feleslegessé. A fő felhasználási területek; a bútor- és konyhabeépítések, a belsőépítészet és az elektromos szerelések.

A speciális fűrészlapok 8 különböző méretben kaphatók, más-más szélességben, bemerülési mélységben és fogazással. A gépekhez felszerelhető mélységhatároló biztosítja, hogy a nem kívánt anyagba ne vágjon bele a fűrészlap vagy fűrésztárcsa.

A Fein gépek működés közben megtekinthetők a www.multimaster.hu oldalon található videón!

FEIN Hungária Kft
2111 Szada
Dózsa Gy.u.172.
Tel.: (06-28) 503-100
Fax: (06-28) 404-729
www.fein.hu
www.multimaster.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: oszcilláló, asztalos

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sarok és él-lap kötések

Még igénytelen ládák összeerősítésénél is szükség van az elemeinek szilárd kapcsolatára, a sokkal igényesebb kivitelű bútordaraboknál pedig ez alapkövetelmény. Számos változata van a...


Mit tudnak még a FEIN oszcilláló gépei?

Szeptemberi és októberi számunkban leírtuk, milyen egyedi munkákat képesek elvégezni az ún. E-cut fűrészlappal a C.&E.FEIN GmbH, Stuttgart által gyártott oszcilláló gépek. Tapasztalhatták, hogy...