Különösen precízen és gyorsan dolgoznak

Új Bosch felsőmarógépek a barkácsolók számára

A Bosch barkácsolóknak szánt POF 1200 AE és POF 1400 ACE felsőmarógépeit a különösen precíz munkavégzésre tervezték, és új mércét állítanak a teljesítmény, a felhasználói kényelem és egyúttal a kedvező ár tekintetében. Mindkét modell – a maga 1200 W-os, illetve 1400 W-os teljesítményfelvételével - nagyon gyors munkavégzést tesz lehetővé. Az új gépekbe épített Bosch fordulatszám elektronika a 11 000 és a 28 000 ford/perc közötti tartományban állítható.

A POF 1400 ACE csúcsmodell a kedvezőbb árfekvésű POF 1200 AE készüléktől nem csak a nagyobb teljesítményfelvételben különbözik, hanem még konstans elektronikával és lágy felfutással is felszerelték. Ennek köszönhetően a fordulatszám terhelés alatt is állandó marad, ami növeli a készülék által elérhető pontosságot. Ezeken túlmenően a POF 1400 ACE készüléket egy 0,1 mm-es skálázású marási mélység finombeállítóval is ellátták, amely még lesüllyesztett készülék esetén is pontos beállítást tesz lehetővé. A két fénydiódával világító beépített lámpának köszönhetően a munkadarab megvilágítása mindig tökéletes.
A POF 1200 AE és a POF 1400 ACE készülékek megkapták a sikeres elődmodellekből, a POF 800ACE-ből, a POF 1100 AE-ből és a POF 1300 ACE-ből már ismert SDS gyorscserélő rendszert, amelynek segítségével a felhasználó szerszám nélkül, bajonettel cserélheti a másoló hüvelyt. A stabil alumínium talplemez műanyag vezetőpapucsot kapott, ami még az érzékeny fa felületeken sem hagy nyomot.
Az új felsőmarók nagy és ergonómikus kialakítású dupla fogantyúiknak köszönhetően jól kézreálnak. A bekapcsolás-gátló mindkét készüléknél a jobb oldali fogantyúban helyezkedik el, és nagyon könnyen kezelhető. A gyorsszorító karnak köszönhetően az új készülékeket bármilyen pozícióban egyszerűen és pontosan lehet rögzíteni. Mindkét modellnél széria felszereltség a gyors marófej cserét biztosító tengelyrögzítés és a több fokozatú revolver-mélységütköző. Az átlátszó porvédő marás közben is szabad rálátást biztosít a szerszám csúcsára. A vezető oszlopok műanyag védőborítása meggátolja a por behatolását, és ezáltal hosszútávon is garantálja a készülék könnyed járását.
Mind a két új Bosch felsőmarónak széria tartozéka a párhuzamvezető, a másoló hüvely, a porszívó adapter, három szorító, valamint egy maró- és egy körvágófej. A POF 1400 ACE készülékhez ezen túlmenően még egy szerszámkoffer is tartozik. A Bosch tartozék programja bőséges kínálatot biztosít a készülékekhez használható különböző szerszámokból, például horony-, él-, másoló- vagy profilmaró fejekből. A két új készülék már kapható a márkakereskedőknél.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hibrid fűrészgépek

A piaci tendenciák egyértelműen az akkumulátoros gépek térhódítását mutatják a szerszámiparban, de kétség kívüli tény, hogy a hálózati társaikat nem minden esetben tudják pótolni. A nagy...


Asztalosmunkák, belsőépítészet könnyedén

Az ablak- és faiparban, a szereléseknél, a belsőépítészetben új lehetőségeket kínál az elektromos szerszámgyártó, a C.&E.FEIN GmbH, Stuttgart.