Különösen precízen és gyorsan dolgoznak

Új Bosch felsőmarógépek a barkácsolók számára

A Bosch barkácsolóknak szánt POF 1200 AE és POF 1400 ACE felsőmarógépeit a különösen precíz munkavégzésre tervezték, és új mércét állítanak a teljesítmény, a felhasználói kényelem és egyúttal a kedvező ár tekintetében. Mindkét modell – a maga 1200 W-os, illetve 1400 W-os teljesítményfelvételével - nagyon gyors munkavégzést tesz lehetővé. Az új gépekbe épített Bosch fordulatszám elektronika a 11 000 és a 28 000 ford/perc közötti tartományban állítható.

A POF 1400 ACE csúcsmodell a kedvezőbb árfekvésű POF 1200 AE készüléktől nem csak a nagyobb teljesítményfelvételben különbözik, hanem még konstans elektronikával és lágy felfutással is felszerelték. Ennek köszönhetően a fordulatszám terhelés alatt is állandó marad, ami növeli a készülék által elérhető pontosságot. Ezeken túlmenően a POF 1400 ACE készüléket egy 0,1 mm-es skálázású marási mélység finombeállítóval is ellátták, amely még lesüllyesztett készülék esetén is pontos beállítást tesz lehetővé. A két fénydiódával világító beépített lámpának köszönhetően a munkadarab megvilágítása mindig tökéletes.
A POF 1200 AE és a POF 1400 ACE készülékek megkapták a sikeres elődmodellekből, a POF 800ACE-ből, a POF 1100 AE-ből és a POF 1300 ACE-ből már ismert SDS gyorscserélő rendszert, amelynek segítségével a felhasználó szerszám nélkül, bajonettel cserélheti a másoló hüvelyt. A stabil alumínium talplemez műanyag vezetőpapucsot kapott, ami még az érzékeny fa felületeken sem hagy nyomot.
Az új felsőmarók nagy és ergonómikus kialakítású dupla fogantyúiknak köszönhetően jól kézreálnak. A bekapcsolás-gátló mindkét készüléknél a jobb oldali fogantyúban helyezkedik el, és nagyon könnyen kezelhető. A gyorsszorító karnak köszönhetően az új készülékeket bármilyen pozícióban egyszerűen és pontosan lehet rögzíteni. Mindkét modellnél széria felszereltség a gyors marófej cserét biztosító tengelyrögzítés és a több fokozatú revolver-mélységütköző. Az átlátszó porvédő marás közben is szabad rálátást biztosít a szerszám csúcsára. A vezető oszlopok műanyag védőborítása meggátolja a por behatolását, és ezáltal hosszútávon is garantálja a készülék könnyed járását.
Mind a két új Bosch felsőmarónak széria tartozéka a párhuzamvezető, a másoló hüvely, a porszívó adapter, három szorító, valamint egy maró- és egy körvágófej. A POF 1400 ACE készülékhez ezen túlmenően még egy szerszámkoffer is tartozik. A Bosch tartozék programja bőséges kínálatot biztosít a készülékekhez használható különböző szerszámokból, például horony-, él-, másoló- vagy profilmaró fejekből. A két új készülék már kapható a márkakereskedőknél.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sarok és él-lap kötések

Még igénytelen ládák összeerősítésénél is szükség van az elemeinek szilárd kapcsolatára, a sokkal igényesebb kivitelű bútordaraboknál pedig ez alapkövetelmény. Számos változata van a...


Mire jó egy régi, szuvas forrázóteknő?

Sváb forrázóteknő, örökség. Szuvas, elöregedett, kerülgetjük jó tizenöt éve. Disznót nem vágunk, eladni minek, mit kapok érte? Eltüzelni? Bűn lenne!