A felsőmaró gépek új generációja

A Perles felsőmarógépei a gyors és precíz munkájukról híresek. A cég most bemutatja két új modelljét: az OF 9 és az OF 9E-t.

A jól ismert svájci dizájn mögött most két erősebb gép rejlik. Típustól függően az elektronikás 1300 W teljesítményű, a nem szabályozható változata pedig 1010 W-os.
Mindkét gép marási mélysége 0-50 mm, ez 3 fokozatban és ezen belül is tized milliméteres pontossággal állítható. Az indítókapcsoló gombjának újszerű kialakítása egyszerűbb kezelést és nagyobb biztonságot szavatol munka közben.
Az „E” típusú marógépeknél az elektronikus fordulatszám szabályzás a kivezetett potenciométer állítógombjával történik. Az így elérhető alacsony fordulatszámú alkalmazás lehetővé teszi a hőérzékenyebb anyagok megmunkálását is.
A finom kidolgozású és mindkét végéről bevágott, cserélhető szorítóhüvelyek tökéletes szerszámbefogást biztosítanak. A géphez tartozó porszívó csatlakozók segítségével a munkafelület folyamatosan tisztántartható, ami nagyban elősegíti a pontos munkavégzést. A ház jobb oldalán található és a gép fölé magasló, elfordítható porszívó csatlakozó cső biztosítja a zavartalan és pormentes látóteret, valamint kényelmesebbé teszi felsőmaró tetszőleges irányban történő vezetését.
A gép marómélysége a két száron állítható – egyik oldalon a durvább, míg a másikon a finom beállítás végezhető el –, ezáltal a gép két fix pontra támaszkodik, amely lehetővé teszi a legprecízebb felület-megmunkálást is.
A marógéphez tartozik még egy párhuzam vezető, melyet a gép talpára felszerelve tökéletesíthetjük a vonalvezetést is. Ezen szintén tized milliméteres pontosságú beállítások lehetségesek.

Perles-Prins Kft
1094 Budapest, Tűzoltó u. 92
Tel.: +361 215 72 02
www.perles.hu
info@perles.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: felsőmaró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Világelső felsőmaró a HiKOKI-tól

Természetes anyagokkal dolgozni, mindig csodálatos. Nekem ilyen, ha fával dolgozhatok. Persze aszép munkához elengedhetetlen a jó szerszámgép. Hát a HiKOKI új M3612DA típusú hibrid felsőmarója...


Felsőmarós munkák

Az asztalosok és a hobbiként famunkákkal foglalkozók számára a marógép alapvetően fontos szerszám. Ezzel képesek profi minőségű lemunkálásokat készíteni, ami a munkadarabokat gyári minőségűvé...