Napelempark alapozási technológia

2023-09-15 06:32:18 | Módosítva: 2023-09-15 06:42:21

A talajcsavar tökéletes megoldás napelem táblák tartó szerkezeteinek földhöz történő rögzítéséhez. Továbbá kimondottan jó megoldás szélkerék felállításához, és egyre gyakrabban használják otthonaikban a hőszivattyú rendszerek kültéri egységének tartó szerkezeteként is.


A talajcsavarok, azonnal terhelhető alapot biztosítanak, ásás és betonozás nélkül. Hosszú élettartamúak, és nagyon könnyen eltávolíthatók a talajból és újra felhasználhatók. A szerkezet elemei tűzi horganyzott acél tartószerkezet, továbbá a speciális húzott alumínium profilok dilatációs opcióval, amely akár 40 cm terep egyenetlenségig alkalmazhatóak.

Az anyag rendkívül ellenálló a talaj savas korróziójával szemben, és a szerkezet magassága beállítható a bonyolult terephez való alkalmazkodáshoz. Amennyiben saját szerkezettel rendelkeznek – legyen az fából vagy fémből – a talajcsavarok megfelelő lehajtásával már rövid idő alatt telepíthető a rendszer. Talajcsavar használatával időt és költséget takaríthatunk meg. Hosszú élettartamúak, nagyon könnyen szétszedhetők és újra felhasználhatók.


DIN1055 szabvány értelmében vizsgált talajcsavarok

Elenállnak a vihar, szél és hó terhelésének. A felhasznált talajcsavarok megfelelőségi nyilatkozattal és számos tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely rendszerek a villám védelem szempontjainak is megfelelnek. Nem jelent akadályt építkezést nehezítő, talajban és altalajban található akadályozó  körülmény: beton, szikla vagy építési törmelék, laza, ingoványos talaj, de ezekről mindenképp tájékoztatni kell a kivitelezőt, mert ezek befolyásolhatják a kivitelezés költségeit.

Sziklás talaj és meglévő beton esetén, a megfelelő műszaki megoldást a szakemberek által elvégzett helyszíni bejárás alapján tudják elkészíteni. Amennyiben a talaj miatt szükséges, kompresszoros előfúrással szintén lehelyezhetőek a talajcsavarok.A kivitelezést megelőzően a helyszínen teherbírási vizsgálatot célszerű végeztetni a csavarok húzásra történő terhelésével. A mérési eredményekről a kivitelező hivatalos dokumentumot állít ki a megrendelő részére.

A talajcsavar tökéletes megoldás napelem táblák tartó szerkezeteinek földhöz történő rögzítéséhez. A panelek csavarokra való rögzítésére kimondottan erre a célra kifejlesztett rögzítő elemek szolgálnak.

Bővebb információ:


www.talajcsavar.hu
+36-30-946-1243
1184 Budapest, Széchenyi István utca 22.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A szélerőművek az ország fogyasztásának 1,73%-át adták

Amagyar szélerőművek 2012-ben több mint 733 ezer megawattóra (MWh) áramot termeltek, ezzel az ország áramfogyasztásának 1,73 százalékát adták, és havi átlagban közel 340 ezer család áramigényét...


Nagy változások vannak a napelemes piacon

November 1-ével a háztartási méretű kiserőművekre (HMKE) vonatkozó szabályozás jelentős változáson ment keresztül: ideiglenesen felfüggesztették a hálózati betáplálás lehetőségét, az elektromos...