CAME kapumozgatók a KLING-től

Ma már aligha számít különlegességnek, ha a családi házakat övező kerítések szárnyas kapui emberi kéz érintése nélkül nyílnak ki az áthaladó járművek előtt és csukódnak be mögöttük. A kényelmünket szolgálják e kiforrott konstrukciójú kapunyitó berendezések, és a legtöbb esetben még a kapu szerkezetén sem kell semmit változtatni ahhoz, hogy távvezérelve nyithassuk-csukhassuk. Most a méltán neves Came cég széles vagy acéloszlopokra szerelhető két új kapumozgató szettjét mutatjuk be olvasóinknak.

FAST-SET

2E kapumozgató kimondottan széles oszlopokra szerelt szárnyas kapukhoz ideális készletben kerül forgalomba, ám elemenként is megvásárolható. Olyan szárnyas kapuknál alkalmazhatók ideálisan, amelyeknél a szárnyak csukópontjai max. 200 mm távolságra vannak az oszlopok belső oldalától. A kapuszárnyakat mozgató motor (1) csuklókaros, és bármilyen szerkezeti kialakítású kapuhoz - akár kovácsoltvas kapuszárnyhoz is - minden lényeges átalakítás nélkül alkalmazható. Előnyük, hogy a kapukat csuklókarok segítségével mozgatják, amelyek alig láthatóak. Hajtására elektromechanikus szerkezet (2) szolgál, amelynek forgatónyomatéka 180 Nm, 1 m kapuszárny szélességig 300, illetve max. 2,3 m szárnyszélesség esetén 200 kg önsúlyú kapuk mozgatását teszi lehetővé. A Fast típusú kapumozgatók 30%-os üzemhányadban, 230 V tápfeszültséggel és 1,4 A áramfelvétel mellett működnek kifogástalanul.
Felszerelésük gyorsan és egyszerűen elvégezhető a műanyag tokozású motor csuklókarjának a kapuszárnyhoz csatlakoztatásával, és az oszlopra történő felerősítésével (3). Az elektromechanikus hajtás időszakos karbantartást nem igényel, önreteszelő, ezért a kapu csukását követően megfelelő biztonságot nyújt, külön zárat felesleges felszerelni rá. A kireteszelő zárja cilinderes zárra cserélhető. A FAST komplett szett a két kapumozgató motort, a műanyagházzal védett vezérlőpanelt (4), a kétcsatornás vevőt, a frekvenciakártyát, a falra szerelhető kulcsos kapcsolót (5), egy biztonsági fotocella párt (6), két darab kétcsatornás távkapcsolót (7), az antennát kábellel és a kapu működését jelző lámpát (8) tartalmazza. A kétcsatornás adó-vevő rendszer előnye, hogy a távirányító második csatornájával egy kisebb ajtót, vagy csak a kapu egyik szárnyát lehet működtetni. Az ún. csökkentett szett nem tartalmaz kulcsos kapcsolót, antennát és a hozzávaló kábelt, továbbá rádióvevője csak egycsatornás.

KRONO

3 A nagyításhoz KLIKK ide!Ez a kapumozgató készlet a nagyobb, és főként olyan acélidom oszlopokra szerelt szárnyaskapukhoz ajánlott, amelyeknél a csuklópont és a kapuoszlop belső oldala max. 70 mm a távolságra van egymástól. A 2 m széles kapuszárnyak önsúlya 800, a 3 m-eseké pedig 400 kg lehet. A nagy, 3000 N mozgatóerőt kifejtő elektromotoros mechanizmus (9) jobbos és balos kialakítású. A Krono kapumozgatók elektromechanikus meghajtásúak, és időszakos karbantartást ugyancsak nem igényelnek. Kapura, oszlopra szerelésük könnyen elvégezhető (10), vonóerejük szabályozható. Ezek a motoros kapumozgatók is önreteszelős kialakításúak, tehát a kapuszárnyak becsukása után a rendszer külön zár alkalmazása nélkül is megfelelő biztonságot nyújt. A kireteszelő zár természetesen ez esetben is - kívánságra - cilinderzárra cserélhető.
10 A nagyításhoz KLIKK ide!A rendszer nyitási-zárási végállás-kapcsolóval, illetve e nélkül is megrendelhető. A műanyagházzal védett vezérléshez egycsatornás vevő, frekvenciakártya és két darab kétcsatornás távirányító tartozik. A komplett szett még egy fotocella párt, kulcsos kapcsolót, és a kapu mozgását jelző lámpát is tartalmaz.
A csökkentett készlet mozgató motorjai azonban nem végállás-kapcsolókkal szereltek, ezért a kapuszárnyakat teljesen nyitott és zárt helyzetükben ütköztetni kell, ezt követően a szerkezet önzáró, tehát külön zár felszerelésére ilyen esetekben sincs szükség. E készlet továbbá nem tartalmaz kulcsos kapcsolót, működést jelző lámpát, és fotocella párt sem.
A Came termékek választékából a bemutatott Fast és Krono kapumozgató szetteken kívül a legkülönfélébb kapuadottságokhoz is találhatunk ideális és könnyen szerelhető megoldásokat, ha igényeinkkel közvetlenül a Kling Kft. szakembereihez fordulunk. Itt ugyanis az eredeti Came vezérlők és biztonsági kiegészítők teljes választékát is forgalmazzák, így szakembereinek tanácsai alapján a céljainknak leginkább megfelelő kapumozgató rendszer állítható össze. Mivel a kapumozgatók felszerelése szakember dolga, a Kling Kft. e munkákra az egész ország területén tud szakembereket ajánlani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapumozgató, kapu

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Redőnyrácsok

Üzlet portálok, kirakatok, garázsok és egyéb hasonló jellegű épületrészek időszakos lezárására és egyben behatolás elleni védelmére számos bevált kaputechnikai megoldás létezik. Vannak azonban...


LED a munkapult felett

A LED szalagok felhasználási lehetősége végtelen. A sok közül egy könnyen kivitelezhető megoldás a konyhapult felé szerelhető helyi világítás meleg fényű LED 5050 SMD szalaggal.