CAME kapumozgatók a KLING-től

Ma már aligha számít különlegességnek, ha a családi házakat övező kerítések szárnyas kapui emberi kéz érintése nélkül nyílnak ki az áthaladó járművek előtt és csukódnak be mögöttük. A kényelmünket szolgálják e kiforrott konstrukciójú kapunyitó berendezések, és a legtöbb esetben még a kapu szerkezetén sem kell semmit változtatni ahhoz, hogy távvezérelve nyithassuk-csukhassuk. Most a méltán neves Came cég széles vagy acéloszlopokra szerelhető két új kapumozgató szettjét mutatjuk be olvasóinknak.

FAST-SET

2E kapumozgató kimondottan széles oszlopokra szerelt szárnyas kapukhoz ideális készletben kerül forgalomba, ám elemenként is megvásárolható. Olyan szárnyas kapuknál alkalmazhatók ideálisan, amelyeknél a szárnyak csukópontjai max. 200 mm távolságra vannak az oszlopok belső oldalától. A kapuszárnyakat mozgató motor (1) csuklókaros, és bármilyen szerkezeti kialakítású kapuhoz - akár kovácsoltvas kapuszárnyhoz is - minden lényeges átalakítás nélkül alkalmazható. Előnyük, hogy a kapukat csuklókarok segítségével mozgatják, amelyek alig láthatóak. Hajtására elektromechanikus szerkezet (2) szolgál, amelynek forgatónyomatéka 180 Nm, 1 m kapuszárny szélességig 300, illetve max. 2,3 m szárnyszélesség esetén 200 kg önsúlyú kapuk mozgatását teszi lehetővé. A Fast típusú kapumozgatók 30%-os üzemhányadban, 230 V tápfeszültséggel és 1,4 A áramfelvétel mellett működnek kifogástalanul.
Felszerelésük gyorsan és egyszerűen elvégezhető a műanyag tokozású motor csuklókarjának a kapuszárnyhoz csatlakoztatásával, és az oszlopra történő felerősítésével (3). Az elektromechanikus hajtás időszakos karbantartást nem igényel, önreteszelő, ezért a kapu csukását követően megfelelő biztonságot nyújt, külön zárat felesleges felszerelni rá. A kireteszelő zárja cilinderes zárra cserélhető. A FAST komplett szett a két kapumozgató motort, a műanyagházzal védett vezérlőpanelt (4), a kétcsatornás vevőt, a frekvenciakártyát, a falra szerelhető kulcsos kapcsolót (5), egy biztonsági fotocella párt (6), két darab kétcsatornás távkapcsolót (7), az antennát kábellel és a kapu működését jelző lámpát (8) tartalmazza. A kétcsatornás adó-vevő rendszer előnye, hogy a távirányító második csatornájával egy kisebb ajtót, vagy csak a kapu egyik szárnyát lehet működtetni. Az ún. csökkentett szett nem tartalmaz kulcsos kapcsolót, antennát és a hozzávaló kábelt, továbbá rádióvevője csak egycsatornás.

KRONO

3 A nagyításhoz KLIKK ide!Ez a kapumozgató készlet a nagyobb, és főként olyan acélidom oszlopokra szerelt szárnyaskapukhoz ajánlott, amelyeknél a csuklópont és a kapuoszlop belső oldala max. 70 mm a távolságra van egymástól. A 2 m széles kapuszárnyak önsúlya 800, a 3 m-eseké pedig 400 kg lehet. A nagy, 3000 N mozgatóerőt kifejtő elektromotoros mechanizmus (9) jobbos és balos kialakítású. A Krono kapumozgatók elektromechanikus meghajtásúak, és időszakos karbantartást ugyancsak nem igényelnek. Kapura, oszlopra szerelésük könnyen elvégezhető (10), vonóerejük szabályozható. Ezek a motoros kapumozgatók is önreteszelős kialakításúak, tehát a kapuszárnyak becsukása után a rendszer külön zár alkalmazása nélkül is megfelelő biztonságot nyújt. A kireteszelő zár természetesen ez esetben is - kívánságra - cilinderzárra cserélhető.
10 A nagyításhoz KLIKK ide!A rendszer nyitási-zárási végállás-kapcsolóval, illetve e nélkül is megrendelhető. A műanyagházzal védett vezérléshez egycsatornás vevő, frekvenciakártya és két darab kétcsatornás távirányító tartozik. A komplett szett még egy fotocella párt, kulcsos kapcsolót, és a kapu mozgását jelző lámpát is tartalmaz.
A csökkentett készlet mozgató motorjai azonban nem végállás-kapcsolókkal szereltek, ezért a kapuszárnyakat teljesen nyitott és zárt helyzetükben ütköztetni kell, ezt követően a szerkezet önzáró, tehát külön zár felszerelésére ilyen esetekben sincs szükség. E készlet továbbá nem tartalmaz kulcsos kapcsolót, működést jelző lámpát, és fotocella párt sem.
A Came termékek választékából a bemutatott Fast és Krono kapumozgató szetteken kívül a legkülönfélébb kapuadottságokhoz is találhatunk ideális és könnyen szerelhető megoldásokat, ha igényeinkkel közvetlenül a Kling Kft. szakembereihez fordulunk. Itt ugyanis az eredeti Came vezérlők és biztonsági kiegészítők teljes választékát is forgalmazzák, így szakembereinek tanácsai alapján a céljainknak leginkább megfelelő kapumozgató rendszer állítható össze. Mivel a kapumozgatók felszerelése szakember dolga, a Kling Kft. e munkákra az egész ország területén tud szakembereket ajánlani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapumozgató, kapu

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Redőnyrácsok

Üzlet portálok, kirakatok, garázsok és egyéb hasonló jellegű épületrészek időszakos lezárására és egyben behatolás elleni védelmére számos bevált kaputechnikai megoldás létezik. Vannak azonban...


Földhivatal Online

Aki már rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, a Földhivatal oldaláról a (www.foldhivatal.hu) belépve veheti igénybe a Földhivatal Online szolgáltatásait. Nincs szükség további regisztrációra....