Vízelvezetés a házon kívül és belül

Bosszankodott már azon, hogy esős időben nem folyik el az udvar burkolatáról a csapadékvíz?
Gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a lehullott esővíz valamilyen apróbb felszíni akadály miatt nem jut el a víznyelőig. Pedig a megoldás már régóta létezik: ez felszíni vonalmenti vízelvezetés. Ezzel a módszerrel egyszerre több helyről - egy vonal mentén - rácsos folyókával tudjuk a vizet összegyűjteni, és rögtön el is vezetni. A ház körüli vízelvezetésben, park- és kertépítésben nyújt kiváló megoldást az ACO polimerbeton illetve műanyag folyókarendszere.
Az ACO SELF Euroline modern, öntisztuló polimerbeton folyóka, "V" folyás-keresztmetszettel és tömíthető csatlakozásokkal. Lefedő rács anyaga igény szerint öntöttvas bordás, horganyzott acél, vagy akár rozsdamentes acél is lehet. A víz kivezetése a folyókából háromféle gyári megoldással történhet: a folyóka végén, alján vagy bekötőaknán keresztül. A bekötőaknás megoldás esetén akár két folyókaszakasz vízelvezetése is megoldható egy akna használatával, a beépített hordalékfogó vödör pedig egyszerű tisztítást biztosít.
Az ACO SELF Hexaline könnyű, egyszerű és gyors megoldás a felszíni vízelvezetésben. A stabil, szilárd méhsejtszerű test fém vagy műanyag rögzíthető ráccsal kerül forgalomba. Szerelését könnyíti a sarok és kereszt kapcsolat kialakításhoz biztosított csatlakozóelem.
Az ACO SELF programja ideális megoldást kínál garázs- és kapubehajtók, teraszok, zárt udvarok, kis terhelésű utak, valamint kert és parképítés felszíni vízelvezetési igényeire.

A rozsdamentes acél, mint alapanyag egyre szélesebb körben kerül felhasználásra mindennapjainkban, melynek legfőbb oka a magas higiéniai követelmények maradéktalan teljesítése és az esztétikus megjelenés. Az ACO új műszaki megoldása, a zuhanyfolyóka a manapság egyre nagyobb teret hódító épített zuhanykabinok vízelvezetéséhez biztosít praktikus megoldást. A fürdőszobákban jelenlegi gyakorlat szerint pontszerű összefolyókat alkalmaznak, melyhez négy irányból szükséges a padlóburkolat lejtésének kialakítása. A zuhanyfolyóka beépítésével azonban egy vonal mentén történik a víz elvezetése, amelyhez egy vagy két irányból szükséges lejtést biztosítani, így bátran használhatunk nagyméretű padlólapokat is.
A folyóka kialakítása lehetővé teszi a kisebb födémszerkezeti vastagságba történő beépítést is, így felújításoknál és új épületeknél egyaránt alkalmazható. Beépítési mélysége a bűzzárnál 80 vagy 120 mm. Beépíthető a zuhanyajtó alatt, előtt vagy a fal mellett. A folyóka tisztítása kivehető bűzzárának köszönhetően könnyen és gyorsan megoldható.
Kapható alacsony és magas beépítésű -, valamint szigetelőgallérral ellátott kivitelben, amely bármely szigeteléshez való csatlakozásra alkalmas. A széles rácsválasztéknak köszönhetően mindenki könnyen megtalálja a fürdőszobája stílusához illeszkedő folyókát. A folyóka többféle méretben 485-1185 mm-ig, 100 mm-ként növekvő hosszúságban kapható. További információ a zuhanyfolyókáról és a többi termékről az ACO megújult honlapján található.

ACO Magyarország
1106 Budapest
Jászberényi út 38-72.
Tel: 1/260-9882
Fax: 1/260-7052
E-mail: acohu@aco.hu
Web: www.aco.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: víz, elvezetés, csapadék

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Víztakarékos háztartás

Vízzel takarékoskodni nem egyszerűen pénzügyi kérdés, sokkal inkább egy szemléletet jelent. Sok olyan apró trükk létezik, amikkel visszaszorítható háztartásunk vízfogyasztása anélkül, hogy életünk...


Röviden a háztartási szürkevízről

"Fekália nélküli szennyvíz" - röviden így jellemezhetjük a háztartásban képződő szürkevizet, ami egyrészt az összegyűjtött esővízből, másrészt a fürdő-, kézmosó- és mosóvízből tevődik össze....