Vízelvezetés a házon kívül és belül

Bosszankodott már azon, hogy esős időben nem folyik el az udvar burkolatáról a csapadékvíz?
Gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy a lehullott esővíz valamilyen apróbb felszíni akadály miatt nem jut el a víznyelőig. Pedig a megoldás már régóta létezik: ez felszíni vonalmenti vízelvezetés. Ezzel a módszerrel egyszerre több helyről - egy vonal mentén - rácsos folyókával tudjuk a vizet összegyűjteni, és rögtön el is vezetni. A ház körüli vízelvezetésben, park- és kertépítésben nyújt kiváló megoldást az ACO polimerbeton illetve műanyag folyókarendszere.
Az ACO SELF Euroline modern, öntisztuló polimerbeton folyóka, "V" folyás-keresztmetszettel és tömíthető csatlakozásokkal. Lefedő rács anyaga igény szerint öntöttvas bordás, horganyzott acél, vagy akár rozsdamentes acél is lehet. A víz kivezetése a folyókából háromféle gyári megoldással történhet: a folyóka végén, alján vagy bekötőaknán keresztül. A bekötőaknás megoldás esetén akár két folyókaszakasz vízelvezetése is megoldható egy akna használatával, a beépített hordalékfogó vödör pedig egyszerű tisztítást biztosít.
Az ACO SELF Hexaline könnyű, egyszerű és gyors megoldás a felszíni vízelvezetésben. A stabil, szilárd méhsejtszerű test fém vagy műanyag rögzíthető ráccsal kerül forgalomba. Szerelését könnyíti a sarok és kereszt kapcsolat kialakításhoz biztosított csatlakozóelem.
Az ACO SELF programja ideális megoldást kínál garázs- és kapubehajtók, teraszok, zárt udvarok, kis terhelésű utak, valamint kert és parképítés felszíni vízelvezetési igényeire.

A rozsdamentes acél, mint alapanyag egyre szélesebb körben kerül felhasználásra mindennapjainkban, melynek legfőbb oka a magas higiéniai követelmények maradéktalan teljesítése és az esztétikus megjelenés. Az ACO új műszaki megoldása, a zuhanyfolyóka a manapság egyre nagyobb teret hódító épített zuhanykabinok vízelvezetéséhez biztosít praktikus megoldást. A fürdőszobákban jelenlegi gyakorlat szerint pontszerű összefolyókat alkalmaznak, melyhez négy irányból szükséges a padlóburkolat lejtésének kialakítása. A zuhanyfolyóka beépítésével azonban egy vonal mentén történik a víz elvezetése, amelyhez egy vagy két irányból szükséges lejtést biztosítani, így bátran használhatunk nagyméretű padlólapokat is.
A folyóka kialakítása lehetővé teszi a kisebb födémszerkezeti vastagságba történő beépítést is, így felújításoknál és új épületeknél egyaránt alkalmazható. Beépítési mélysége a bűzzárnál 80 vagy 120 mm. Beépíthető a zuhanyajtó alatt, előtt vagy a fal mellett. A folyóka tisztítása kivehető bűzzárának köszönhetően könnyen és gyorsan megoldható.
Kapható alacsony és magas beépítésű -, valamint szigetelőgallérral ellátott kivitelben, amely bármely szigeteléshez való csatlakozásra alkalmas. A széles rácsválasztéknak köszönhetően mindenki könnyen megtalálja a fürdőszobája stílusához illeszkedő folyókát. A folyóka többféle méretben 485-1185 mm-ig, 100 mm-ként növekvő hosszúságban kapható. További információ a zuhanyfolyókáról és a többi termékről az ACO megújult honlapján található.

ACO Magyarország
1106 Budapest
Jászberényi út 38-72.
Tel: 1/260-9882
Fax: 1/260-7052
E-mail: acohu@aco.hu
Web: www.aco.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: víz, elvezetés, csapadék

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Az ivóvíz útja

Az ivóvíz – szerencsére – sokak számára olyan természetes, mint a levegő. Életünk, otthonunk alapvető tartozéka, legalapvetőbb élelmiszerünk, és a higiéniai igényeink szolgálója. Leginkább – a...


Víz alatti alagutak

Majdnem négy év építkezés után adták át a Taj-alagutat, ami 10,79 kilométeres hosszával Kína leghosszabb, víz alatti autópálya-alagútja.