500 BS és 650 BS

Fúrógépek a Kresstől

A Kress név lassan már 80 éve a minőség és az innovatív technika szinonimája. A dinamikus családi vállalkozást 1928-ban alapította Németországban Christian Kress, aki kismotorok gyártásával foglalkozott. Fia, Willy Kress vezetése alatt indult be a nagyipari gyártás, először mosógépmotorokkal, majd 1964-ben megjelent az első elektromos szerszámgép, a Multyelectric nevű fúrópisztoly. Ezután folyamatosan születtek a fejlesztések, egyedülálló technikai megoldások és Kress szabadalmak. A gyárat immár a család harmadik generációja vezeti. Dieter C. Kress, a jelenlegi igazgató szavait idézve, "a céget az ösztönzi, hogy ne csak más, hanem jobb is legyen, mint a többiek."

A KRESS azon kevés gyártók közé tartozik, akik a mai napig kizárólag Németországban és Svájcban állítják elő termékeiket. Gépeik profi iparosoknak készülnek, de a kínálat tökéletesen megfelel az igényes barkácsolók igényeinek is. A termékprogram minden szakágat kielégít, de középpontjában az építőipari szerszámok állnak.
Különösen erős a cég fúrógépkínálata, amely a pneumatikus fúró- és vésőkalapácsoktól az akkus pneumatikus gépeken és az akkus fúrócsavarozókon keresztül a nagynyomatékú speciális fúróig terjed. A hálózati árammal működő fúrócsavarozók közül az 500 BS a legnépszerűbb. Az 500 Wattos gép előnye a csekély súly (1,2 kg) és a kis méret; ezáltal kiválóan használható mint asztali vagy szerelő fúrógép. A kézre álló, könnyen kezelhető kis fúrót a minőségi szerszámok kedvelőinek ajánljuk. 2007-es újdonság ennek a típusnak a továbbfejlesztett változata, a 650 Wattos 650 BS, mely alumíniumból készült meghajtóházzal rendelkezik, így élettartama jelentősen növekedett, a 43 mm átmérőjű Euro-befogónyak (európai norma) pedig fúróállványban való használatra is alkalmassá teszi. Súlya ennek is mindössze másfél kilogramm. Mindkét gép jellemzője a vezérlő elektronika (a 650 BS-nél teljes hullámú), amely az érzékeny és az anyagnak megfelelő munkavégzéshez járul hozzá. Az automatikus orsóreteszelésnek (ASL) köszönhetően egy kézzel, kényelmesen és gyorsan lehet szerszámot cserélni. (A gép orsója nyugalmi állásban automatikusan blokkol a fúrószár- és csavarozóhegy cseréjéhez.) A 10 mm átmérőjű gyorsbefogó tokmány pedig a tokmánykulcsot is feleslegessé teszi. A gumírozott kapcsoló megkönnyíti és kényelmessé teszi a munkát.
Az 500 BS és a 650 BS is gyorscsatlakozós hálózati vezetékkel, az ún. "Patent Quick Verschluss"-al használható, amely a KRESS egyik legsikeresebb szabadalma. A kábel nincs rögzítve a géphez, így egy vezetékkel több gép is működtethető. Nem gabalyodnak össze a vezetékek, nincs szükség javításra, és könnyebbé válik a szerszámok tárolása.

Kress magyarországi képviselet:
Csőszolg Kft. 1097 Budapest, Gubacsi út 28.
Telefon: (06-1) 280-8122, Fax: (06-1) 280-0999
csoszolg.kft@csoszolgkft.hu
www.csoszolgkft.hu
www.kress-elektrik.hu
www.kress-elektrik.de

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fúrógép, Kress, fúró

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magfúró, koronafúró

A magfúró (koronafúró) egy lezárt acél cső, aminek palástjának az egyik végére (élére) az esetek túlnyomó többségében kemény ezüstforrasztásos technikával, átmérőtől függő számú gyémánt darabkát...


Fúrószárak és fúrókoronák

A betonfúrásra alkalmas keményfém-lapkás fúrószáraknak rendszerint nincs éle. A fúróhegy nem forgácsol, hanem inkább "bont" a folyamatos kalapálás hatására. Van azonban olyan típus is, amelynek...