Újdonságok a szakma legnagyobb kiállításán

Ujjlenyomatra nyílik a Hörmann-garázskapu

A Hörmann cég legfontosabb újdonságait Európa kétévente megrendezett legnagyobb építőanyag-ipari seregszemléjén, a müncheni BAU kiállításon mutatja be. Idén is számos új termékkel jelentkeztek: a január harmadik hetében először a nagyközönség elé vitt újdonságok mind a garázskapuk, mind a kiegészítők, mind pedig az ipari kapumegoldások területén nagy sikert arattak.

- Idén a biztonság és a kényelmes kezelhetőség állnak az előtérben, ezeken a területeken jelentős előrelépésre számítunk - mondta Szujó László, a cég magyarországi leányvállalata, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
Ma már nem számít különlegességnek, ha egy garázs- vagy kertkapu távirányítással nyílik. Ám bizonyos objektumok esetén fontos lehet a szokásosnál is nagyobb biztonság - hogy valóban csak azok jussanak be egy épületbe, akiket erre feljogosítottak. A szokásos számkódos rendszerek nem elég biztonságosak: a kódokhoz mások is hozzájuthatnak, sőt még mi is elfelejthetjük őket. Ezeket a problémákat küszöböli ki az ujjlenyomat-azonosítással működő garázskapu-vezérlés. A felhasználónak csupán rá kell nyomnia az ujját egy megfelelő érzékelőlapra, és amennyiben ujjlenyomata megegyezik az eltárolt minták valamelyikével, máris feltárul a bejárat.
Ugyancsak a XXI. század világát idézi egy másik kiegészítő. Egy - első ránézésre - egyszerű távirányítónak tűnő dobozkáról van szó, amely azonban jóval többet tud a szokásos távirányítóknál. Az "io-homecontrol" névre keresztelt rendszerrel ugyanis a házon belül minden lényeges berendezés távirányítással vezérelhető, amennyiben a berendezés "homecontrol" kompatibilis. Egy gombnyomás, és nyílik a garázs vagy a bejárati ajtó; egy újabb klikk, és bekapcsoltuk a riasztórendszert. Meleg van? Máris leereszkednek az ablak előtti külső zsaluk lamellái, vagy lejjebb vehetjük a fűtést. A készülék kezelése rendkívül egyszerű, s a kábel nélküli vezérlés az utólagos beépítést is lehetővé teszi.
A BAU-kiállításon a látogatók számos új, modern és az épülettel könnyen összhangba hozható design-elemmel ismerkedhettek meg, amelyeket mind a garázskapukon, mind pedig a Hörmann egyéb nyílászáróin alkalmaznak. Hogy csak egyet emeljünk ki a sorból: a C-kazettás motívum és az üvegelemek még az amúgy nem túlzottan izgalmas, nagy felületű garázskapukat is esztétikussá varázsolják.
A Hörmann mindig kitüntetett figyelmet szentelt a garázskapuk és a hozzájuk tartozó berendezések egyszerű felszerelhetőségének is. Ezen a területen jelent újdonságot a szekcionált kapukhoz használt meghajtómotorok új felszerelési módja. Ezeket korábban eléggé fárasztó módon az - általában betonból készült - födémbe kellett meglehetősen nehézkesen felerősíteni. A Hörmann most egy olyan megerősített összekötő profilt dolgozott ki, amely közvetlenül a kapuhoz csatlakozik, s erre lehet erősíteni a motort. Így például igen nagy belmagasság esetén sem kell valamilyen felfüggesztési rendszerre szerelni a motort.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: garázs, kapu

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tolókapu és szárnyaskapu automatikák

A Vasveret Kft. kiváló minőségű kapuautomatizálási termékeket forgalmaz. Termékkínálatuk olyan gyártók magas minőségű, megbízható és tartós működésű termékeiből áll, melyek szinte minden...


Társasházi garázskapuk

Az új építésű társasházak szinte kivétel nélkül közös teremgarázzsal, mélygarázzsal készülnek. Egy ilyen közös garázs kapuja a családi házak garázskapujához képest sokkal nagyobb terhelésnek van...