Ceresit, Cimsec fugázó anyagok a Henkeltől

2014-02-27 16:48:16 | Módosítva: 2014-03-06 12:31:17

A burkolat végleges megjelenését, így a felhasználó elégedettségét, a fugázás minősége nagymértékben befolyásolja. Elvárásunk természetesen magas az elkészült munkával szemben. Hiba esetén a helyreállítás további költségekkel és szükségtelen stresszel jár. A Henkel fugázó anyagainak minősége lehetővé teszi a megbízható, esztétikus végeredménnyel járó kivitelezést, idegeskedés nélkül, nemcsak a mestereknek.


A burkolatot a használati kopás, a hőingadozásból eredő alakváltozások, a folyadékok hatásai, és szennyeződések érik. A vízzel, lecsapódó párával való érintkezés penészesedést okozhat. A fejlesztések során a gyártástechnológusok arra törekedtek, hogy a nagy színválaszték mellett a felsorolt terheléseknek teljes mértékben ellenálljanak a termékek. 

A CE 40 Aquastatic flexibilis fugázó 1-5 mm széles fugahézagok kitöltésére alkalmas kerámia-, üveg-, kő- (kivéve az elszíneződésre hajlamos természetes kőből készült burkolat és márvány) valamint mozaiklapok esetén, függőleges és vízszintes felületeken egyaránt. 

Víztaszító tulajdonságának köszönhetően a vízcseppeket lepergeti, egyúttal megakadályozza a szennyeződés fugába kerülését (elszíneződést), ezért különösen alkalmas fürdőszobák, zuhanyzók és konyhák kerámia burkolatainak fugázására. A penészesedés kialakulása ellen véd a háromszoros Microprotect formula, amely lehetővé teszi az egészséges, allergén mikroorganizmusoktól mentes környezet megteremtését. A fugázó anyag alkalmas továbbá kül- és beltérben, padlófűtés esetén, valamint gipszkarton és faforgácslap burkolásakor is.

A burkolók körében töretlenül tartja népszerűségét a Cimsec Prémium színes fugázó. Magas minőségű, extra finomságú anyagról van szó, ami 1-8 mm fugaszélességig alkalmazható. Csökkentett vízfelvevő képességgel rendelkezik; mázas és máz nélküli kerámia padló- és falburkoló lapok, kőporcelán (gres), üvegmozaik és üveg burkolólapok fugázására egyaránt alkalmas. Kül- és beltérben, terasz burkolásakor és padlófűtés esetén is kiválóan működik. Különösen javasolt vizes és párás helyiségekben (pl. fürdőszoba, tusoló, konyha), mivel ez a termék is rendelkezik a háromszoros Microprotect formula által nyújtott, penész elleni védelemmel. A Cimsec Prémium színes fugázó esetén a meglévő színskála 4 újabb színnel bővült, így már 32 színben érhető el.


A burkolás során a sarkok, a szaniterek, és más csatlakozások (padlóösszefolyó, ajtótok, küszöb) hézagainak kitöltésére a tartósan rugalmas, a fugázó anyaggal megegyező színű, szilikon tömítőket javasoljuk. Az említett termékeknek megfelelően, ezek a CS 25 Penészálló Szaniter szilikon és a Cimsec Prémium Fugenflex, amely szintén gombásodás- és penészálló tömítőanyag.


www.mindentmegragasztunk.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fugázó, fuga, burkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kő és fa dekorációs burkolatok

A nyomdatechnika és a valósághű felületképzés olyan élethű formatervek kialakítását teszi lehetővé, melyek rendkívül inspirálóak. A tökéletes lakókörnyezet megvalósulása a részleteken múlik. Az...


Az én házam, az én váram

Többet dolgozunk, mint régen, így értékesebbé vált minden perc, amelyet családunk körében tölthetünk. Nem mindegy, mi vár ránk otthon, milyen környezetbe térünk haza feltöltődni egy fárasztó nap...