Ceresit, Cimsec fugázó anyagok a Henkeltől

2014-02-27 16:48:16 | Módosítva: 2014-03-06 12:31:17

A burkolat végleges megjelenését, így a felhasználó elégedettségét, a fugázás minősége nagymértékben befolyásolja. Elvárásunk természetesen magas az elkészült munkával szemben. Hiba esetén a helyreállítás további költségekkel és szükségtelen stresszel jár. A Henkel fugázó anyagainak minősége lehetővé teszi a megbízható, esztétikus végeredménnyel járó kivitelezést, idegeskedés nélkül, nemcsak a mestereknek.


A burkolatot a használati kopás, a hőingadozásból eredő alakváltozások, a folyadékok hatásai, és szennyeződések érik. A vízzel, lecsapódó párával való érintkezés penészesedést okozhat. A fejlesztések során a gyártástechnológusok arra törekedtek, hogy a nagy színválaszték mellett a felsorolt terheléseknek teljes mértékben ellenálljanak a termékek. 

A CE 40 Aquastatic flexibilis fugázó 1-5 mm széles fugahézagok kitöltésére alkalmas kerámia-, üveg-, kő- (kivéve az elszíneződésre hajlamos természetes kőből készült burkolat és márvány) valamint mozaiklapok esetén, függőleges és vízszintes felületeken egyaránt. 

Víztaszító tulajdonságának köszönhetően a vízcseppeket lepergeti, egyúttal megakadályozza a szennyeződés fugába kerülését (elszíneződést), ezért különösen alkalmas fürdőszobák, zuhanyzók és konyhák kerámia burkolatainak fugázására. A penészesedés kialakulása ellen véd a háromszoros Microprotect formula, amely lehetővé teszi az egészséges, allergén mikroorganizmusoktól mentes környezet megteremtését. A fugázó anyag alkalmas továbbá kül- és beltérben, padlófűtés esetén, valamint gipszkarton és faforgácslap burkolásakor is.

A burkolók körében töretlenül tartja népszerűségét a Cimsec Prémium színes fugázó. Magas minőségű, extra finomságú anyagról van szó, ami 1-8 mm fugaszélességig alkalmazható. Csökkentett vízfelvevő képességgel rendelkezik; mázas és máz nélküli kerámia padló- és falburkoló lapok, kőporcelán (gres), üvegmozaik és üveg burkolólapok fugázására egyaránt alkalmas. Kül- és beltérben, terasz burkolásakor és padlófűtés esetén is kiválóan működik. Különösen javasolt vizes és párás helyiségekben (pl. fürdőszoba, tusoló, konyha), mivel ez a termék is rendelkezik a háromszoros Microprotect formula által nyújtott, penész elleni védelemmel. A Cimsec Prémium színes fugázó esetén a meglévő színskála 4 újabb színnel bővült, így már 32 színben érhető el.


A burkolás során a sarkok, a szaniterek, és más csatlakozások (padlóösszefolyó, ajtótok, küszöb) hézagainak kitöltésére a tartósan rugalmas, a fugázó anyaggal megegyező színű, szilikon tömítőket javasoljuk. Az említett termékeknek megfelelően, ezek a CS 25 Penészálló Szaniter szilikon és a Cimsec Prémium Fugenflex, amely szintén gombásodás- és penészálló tömítőanyag.


www.mindentmegragasztunk.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fugázó, fuga, burkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zöld fal kívül-belül

A homlokzatok zöld burkolatával kapcsolatban sok – egymásnak olykor teljesen ellentmondó – véleményt hallhatunk. A tévhitek száma is jelentős, megint mások pozitív jelenségékeket fordítanak...


Milyen térkövet válasszunk?

A betontermékek víztaszítóak, ezáltal nem kell tartani a sókivirágzás-jelenségtől. Csúszásmentesek, a nemesített felületű termékek nedvesség esetén is lépés-biztosak. Fagy- és olvasztósó-állóak,...