Kikalkulálták helyettem

TudásTár

2011-11-12 13:04:23 | Módosítva: 2011-11-12 13:04:23

Nehezen szántam rá magam arra, hogy belevágjak a lakásfelújításba. Igazi rémálom. Hiszen azt sem tudtam pontosan, mi mire való!

Ugye milyen hamar el lehet veszni a különböző vakolatok, hőszigetelő-rendszerek, hidegburkolatok és kiegészítőik között? Az addig rendben van, hogy szép és gazdaságos burkolatokat, színes falakat szerettünk volna, a kérdés csak az volt, honnan és hogyan?

Hőszigetelő rendszerek

Jó hőszigeteléssel jelentős fűtési és klímatizálási költséget takaríthatunk meg, amely egyszeri beruházást követően látványosan csökkenti havi rezsiszámlánkat.
Hőszigetelésről a következő információkat találja a Tudás Tárban:
Hőszigetelő rendszer kiválasztás – Kalkulátor
Thermosystem rendszerek
Rendszer kiegészítők
Ajánlott csomagok
Akciós árajánlat készítő

Hiszen nem elég a színeket és burkolatokat kiválasztani, az árakat összehasonlítani, főleg akkor, ha azt sem tudjuk pontosan, mi mire való. Rátaláltam az interneten a TudásTárra, amit bízvást nevezhetjük kincsesbányának.

Hol milyen vakolat, habarcs, színező, alapozó használata javasolt? Mikor kell páraáteresztő anyagot venni? Melyik szín melyikkel mutat jól? Milyen fugát, hőszigetelést célszerű alkalmazni? Hogyan számoljam ki a szükséges mennyiségeket? Ezekre a kérdésekre néhány klikkelés után világos és egyértelmű választ kaptam. Még azokat a kérdéseimet is megválaszolták, amiket fel sem tettem!

Hidegburkolás

Hidegburkolási megoldások használatával néhány egyszerű kérdésre adott válasszal Ön is meghatározhatja a megfelelő technológiát és anyagigényt.
Csempe, járólap választás
Vízszigetelés kiadvány
Fuga anyagszükséglet számítási segédlet
Hidegburkolási leporello Fugázó színválaszték

A laikusok számára kifejlesztett és folyamatosan bővített TudásTár könnyen értelmezhető ábrákkal illusztrálva minden kérdésemre szabatos választ adott. Online kalkulátoruk segítségével teljes anyaglistát kaptam, amivel már magabiztosabban tudtam intézni a beszerzést. A mesteremberek pedig csak ámultak a hozzáértésemen. Így könnyű!

Aljzatképzés

Padlón járva csak a végső felületréteget látjuk; járólapot, parkettát vagy szőnyeget. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni az alatta lévő aljzatról, pedig az időtálló felületek kialakításánál kiemelkedő fontosságú a helyes aljzatszerkezet.
A tervezésnél a felhasználási igények mellett a funkcionális szempontokat – mint pl. padlófűtés vagy csőelvezetés – is fi gyelembe kell venni. Mindezek áttekintéséhez ad segítséget az aljzatképzés kalkulátort. Egyszerű kérdésekre válaszolva meghatározható a szükséges anyagok listája és a technológia lépések sorrendje.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Diesel1017 avatarja

Diesel1017         TudásTár Link

Helló,
csak a link maradt, le szerintem ami az említett TudásTár -ra mutat, vagy csak én nem láttam.
Mindenesetre... itt van:
http://lb-knauf.hu/pages.php?pageID=109

Állami beavatkozás az építőipari anyagárakba

Az árszínvonal megugrása nyomán a családoknak szánt otthonteremtési, lakásfelújítási támogatások egyre nagyobb hányadát teszik zsebre az alapanyagokat forgalmazók. A kormány sokrétű,...