Időtálló menedék a TÉGLAKŐ™ térburkoló és falazóelem

Az én házam, az én váram

2011-11-04 22:40:30 | Módosítva: 2011-11-04 22:44:55

Többet dolgozunk, mint régen, így értékesebbé vált minden perc, amelyet családunk körében tölthetünk. Nem mindegy, mi vár ránk otthon, milyen környezetbe térünk haza feltöltődni egy fárasztó nap után. A legjobb érzés egy pohár finom borral a kezünkben kiülni a teraszra és szemlélődni saját kertünkben. Akkor is kellemes ez, ha még kevés körülöttünk a látnivaló.

Először ugyanis meg kell álmodnunk, mit szeretnénk évtizedeken át magunk körül látni. Azt viszont kevesen tudják, hogy minden álom egyformán értékes. Van, aki csúcsok meghódításáról ábrándozik, míg sokunknak a saját kertünk a legfontosabb, ott akarunk alkotni, azt akarjuk aprólékosan felfedezni, majd felépíteni vágyaink szerint. Ez sem kisebb álom, hiszen egy valódi felfedező utazás a kertünk körül sok képzelőerőt, később sok munkát igényel.

Nemesen szép anyagra vágyunk, amely színében, még csorbulásaiban is úgy néz ki, mint az állandóságot sugárzó százéves bontott tégla, de annál összehasonlíthatatlanul jobb tulajdonságokkal bír. Legyen kopásálló és fagyálló, biztonsággal építhessünk belőle járdát vagy egy tágas teraszt. De nem olyat, amelyet pár év múlva újra kell rakni, hanem könnyen bonthatót, mégis életre szólót, amelyen akár még a később megszülető unokáink is játszhatnak. S ha a terasz ebből készülne, akkor utána persze kellene egy teherbíró, a mechanikai koptatást jól tűrő gépkocsi-beálló is, ám szebb anyagból, mint bármely térkő, az unalmas aszfaltról nem is beszélve.

Milyen jó lenne még a békebeli idők illatát hordozó, stabil kerítés, falazat! Esetleg egy hangulatos pad a kertben, ahol megáll az idő. Itt, ha még nézelődünk egy kicsit, tervezgethetünk egy szemet nyugtató virágágyast, ahhoz illő növénytámaszt, sőt, csobogót, hiszen akkor szép igazán egy kert, ha mindenhol virágoznak a növények, és nemcsak látjuk, de „halljuk” is a vizet. Ha van egy kis szintkülönbség, jó lenne még lépcső is, esetleg oszlop vagy támfal, a növények locsolásához pedig kerti csap dukál.

Építhetnénk ízléses szélfogót, a vendégek kedvéért pedig kör alakú grillsütőt, sőt egy szép nagy lugast is, de talán először a madár-etető lenne a legfontosabb a gyerekeknek. Végül kiteljesedhetne álmunk egy impozáns díszkúttal, amely valósággal belesimul a környezetbe. Szeretnénk, hogy kertünk legyen időtállóan nyugalmas, de modern és trendi is, összhangban a múlttal és a jövővel. Nyugati színvonalú, sokoldalú termékre vágyunk, de az is fontos, hogy Magyarországon gyártódjon. Tudjuk azt is, hogy ha okosan formáljuk saját örömünkre a kertet, akkor az életünk végéig meghitt menedékünk lesz.

Vajon lehetséges-e sokrétű álmainkat egy gyönyörű építő- és térburkoló elemből, kényszermegoldások nélkül létrehozni? Úgy tűnik igen. A gyártás során antikolt Téglakő térburkoló és falazóelem nemes felület: betonból készült, patinás külsejű tégla, amely természetes, tájba illeszkedő, rusztikus anyag. Fizikai tulajdonságaiban azonban lényegesen jobb, megbízhatóbb, magasabb minőséget garantál. Kezdhetünk bátran álmodozni és építeni: most már a mi portánk lehet a legszebb!

Tudjon meg többet: Barabás Téglakő Kft.
www.teglako.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: téglakő, burkolat

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A burkolatragasztók választás szempontjai

A csempeszalonok kínálatában az utóbbi egy-két évtizedben jelentős változás történt. Nemcsak aburkolólapok kínálata lett a korábbiaknál sokkal szélesebb, hanem az is elmondható, hogy a mai...


Homlokzati hőszigetelő rendszerek

A fűtési idényben állandóan visszatérő téma az energiahatékonyság, energiatakarékosság. A falak külső hőszigetelése elengedhetetlen feltétele az energiaszámlák csökkentésének. A homlokzatok...