Güde áramfejlesztők

2011-11-08 22:08:12 | Módosítva: 2011-11-11 00:29:44

Cégünk, a Güde Hungary KFT, a német Güde GmbH leányvállalataként 2007-ben kezdte meg tevékenységét. Magyarországon több mint 600 viszonteladó partner segítségével a Güde teljes termékskáláját értékesíti. A Güde cégcsoport évente több 10000 aggregátort forgalmaz Európa szerte.

Az áramfejlesztő szortimentünk a kis kétütemű aggregátortól (650 Watt/220 Volt) az ipari dízel aggregátorig terjed (5,5 kW/380 Volt). Mire kell az aggregátor kiválasztásánál figyelni? Magyarországon sajnos jellemzően áramfejlesztő vásárlásakor alulméretezik az aggregátorokat. Az emberek azt hiszik, hogy egy 2000 Watt teljesítményű sarokköszörű üzemeltetéséhez elegendő egy 2000 Wattos aggregátor. Azonban az áramfejlesztő kiválasztásánál az üzemeltetendő fogyasztó jellegét ismernünk kell.

Ohmikus fogyasztók (pl. főzőlapok, fűtőtestek, izzólámpák)

Számolja ki az összes fogyasztó teljesítményét, melyeket egyidejűleg el akar látni árammal. Ohmikus fogyasztóknál, ha 10%-ot rászámol, megkapja az áramfejlesztő szükséges teljesítményét.
Példa: a fogyasztók össz. teljesítménye: 1500 W. Ehhez 1650 VA-es áramfejlesztőt kell kiválasztani.

Induktív fogyasztók nagy indítási árammal (pl. körfűrész, szivattyú, kompresszor) aszinkron motorral

Az aszinkron motorok nagy indítási áramot igényelnek, mielőtt a normál teljesítményüket elérik. Az indítási áramfelvétel 3–5-szöröse a névleges áramfelvételnek. Ennek megfelelően az áramfejlesztő teljesítménye minimum háromszorosa legyen a fogyasztó teljesítményének. Aszinkron motorok indítási áramlökése elektronikus szabályozóval nem csökkenthető!

Továbbá figyelembe kell venni, hogy az általunk forgalmazott szinkron aggregátorok (GSE típusok) nem alkalmasak finommechanikai műszerek üzemeltetésére. Ennek oka, hogy a motor fordulatának függvényében leadott áram frekvenciája változik.

Azonban a növekvő igények kielégítésére (pl.: kempingezés) megkezdtük 2 új Inverter technológiás áramfejlesztő forgalmazását. Ezen típusok ISG 1000 és ISG 2000 alkalmasak televíziók, hifi berendezések üzemeltetésére is.
Amennyiben aggregátort szeretne vásárolni, kérjük, tekintse meg oldalunkon található segédletünket.

 

www.gudeszerviz.hu, ill. keressen minket bizalommal:
Güde Hungary Kft.
8420 Zirc, Kossuth u. 72.
www.gude.hu
info@gude.hu
+3630-693-1410

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Napenergia Nap nélkül

A napenergia hasznosításának jelenleg legelterjedtebb módja a közvetlen villamos áram termelése fotovoltaikus napelem technológiával. Ennek a technikának a gyenge pontja a hatásfok, ami nem...


Összemérhető a gáz- és az áramfogyasztás

A jövőben nem csak a villany, hanem a gázszámlákon is kWh-ban szerepel majd a fogyasztásunk. Az új uniós szabályozás hazai bevezetésével könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz és...