Újdonságok a MESTER kínálatában

2011-10-23 19:47:48 | Módosítva: 2011-10-25 22:49:49

Két új anyaggal bővült a MESTER Tömítők, ragasztók választéka, cikkünk ezeket mutatja be.

A MESTER jól ismert, régóta forgalmazott valamennyi akril terméke rugalmas, csatlakozó és tágulási hézagokba használható, de egyik sem csiszolható. Az újdonság, a Csiszolható Akril Tömítő más célt szolgál: fali repedések tömítésére, fa- és farostlemezek repedéseibe használhatjuk. A kikeményedést követően csiszolható és átfesthető. Krémes állagából adódóan könnyen kezelhető, így szép egyenletes felületet képez. Színe: törtfehér.

Felhasználáskor kinyomópisztollyal hordjuk fel a felületre az anyagot (egy rétegben max. 2 mm). Spatulyával simítsuk el egyenletesre. Vízben oldódik, szappanos vízzel tisztítható. 2 óra alatt szárad át teljesen. Kültéri használat során azonnal át kell festeni.

Figyelem: a Csiszolható Akril nem rugalmas, ezért nem alkalmas tágulási és csatlakozó hézagokba!

A másik újdonság, az Üvegező Univerzális Gitt elsősorban régi ajtók, ablakok felújításához ajánlott. Tipikus alkalmazási területe a műemlék épületek nyílászáróinak újraüvegezése. Az anyag nagy előnye, hogy fa és fémkeretekhez is alkalmas, ezért csak egyféle anyagra van szükségünk. Bel- és kültérben is használhatjuk.

Az anyag vajszerű, amely a kartus előzetes melegítése után könnyen, finoman felhordható. Hézagmentesen tömít. Átfesthető alapozóval, oldószeres, olajos, diszperziós festékkel, zománccal. Száradás után nem rugalmas. Kiadóssága: egy flakon kb. 3 méterre elegendő.

Alkalmazáskor a keretet fessük le alapozó festékkel vagy lenolajas alapozóval (az üveg számára kialakított horonyban is), fém keretek esetén korrózió gátló alapozóval. A még zárt kartust helyezzük 45-50 °C-os meleg vízbe kb. 5 percre, hogy a gitt meglágyuljon. A csőrt a megfelelő szélességnél vágjuk le és csavarjuk fel. Kinyomó pisztollyal vigyünk fel először egy vékony réteget a keret falára, hogy az üveglap jól illeszkedjen. Óvatosan nyomjuk rá az üveget. Tartószegekkel biztosítsuk a kiesés, elmozdulás ellen. Nyomjunk ismét Üvegező gittet az ablakkeretbe.

Üvegező vagy lekerekített késsel egyenletesen dolgozzuk be a gittet a helyére. A gitt lejtése legyen egyenletes, hogy a vizet elvezesse. Kb. 24 óra alatt szárad át teljesen. Az átfestés minimum 14-21 nap után, de legkésőbb egy hónap múlva történjen meg. A maradék anyag jól elzárva később felhasználható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: mester, üvegezés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

nofrete avatarja

nofrete         ablakkeret mázolás

T.Ezermestet!
Hallottam olyan festékről, amit anélkül lehet alkalmazni, ha előtte nincs lekezelve a fa.
Ehhez kérek segítséget.
Ti sztelettel: Borsányi Vera

Fény-egészség

A téli hónapok hosszú estéi és rövid nappalai sokak kedélyállapotára negatívan hatnak. A nálunk északabbra fekvő országok lakósságának jelentős része télen szinte depresszióba esik, aminek...


Ezermester Extra 2012/2. Tavaszi kert: gyepek, utak, tó, medence

Lapozzon bele!Digitálisformában megvásárolható itt!