Okosfűtés, minden családi házba

2011-10-23 19:43:42 | Módosítva: 2011-10-23 19:45:27

Napjainkban a modern létforma zakatolása miatt, a kényelem fontos szerepet kapott. Szeretnénk mindent gyorsan, egyszerűen elintézni, egy gombnyomással. Ez a mentalitás ad alapot az okos telefonoknak, az okos házaknak és jelen esetben az okos fűtésnek.

Az eredeti norvég ADAX tervezői a kor trendjével haladva az elmúlt években már kifejlesztettek egy olyan rendszert, amely 40 m-en belül rádiófrekvencia átjátszásával teszi lehetővé a fűtőtestek szabályzását. Vannak ugyan egyszerűbb kézi vezérlésű berendezések is, de mennyivel egyszerűbb egy komolyabb kazán áráért beruházni egy olyan rendszerbe, ami akár mobiltelefonról is elérhető, és még csak kéményre vagy kazánházra sincs szükség. Az ADAX MULTI fűtőtestek egy gombnyomással szabályozhatók akár egy 200 m2-es lakás bármely pontjáról, több zónára bontva, anélkül, hogy kábelek mennének keresztül-kasul a lakáson. A zónafűtésnek pedig a legelőnyösebb tulajdonsága, hogy takarékos, mivel a használaton kívüli helyiségeket nem kell fűteni.

A közgondolkodásba beleitta ugyan magát, hogy „Ez elérhetetlen áron van, a fogyasztásról nem is beszélve…, ám ezek a modern elektromos fűtőtestek a hagyományos, izzásig hevített karbonszálas hősugárzókkal szemben, kerámialapokkal fűtenek. Ennek köszönhetően közel a felére csökken a fogyasztás egyéb elektromos hősugárzókhoz képest. Így ezek a berendezések alkalmassá válnak arra, hogy a teljes ház fűtését is megoldják önállóan.

A szerelés gyakorlatban nem vesz igénybe több időt egy napnál, ráadásul nem igényel semmilyen szakképzettséget, csupán néhány alapelvet kell betartani. Az elhelyezés során az ablak alatti részt válasszuk, figyelve arra, hogy a padlószinttől ne kerüljenek 5-10 cm-nél magasabbra a fűtőtestek. Ez a szoba légmozgásának szempontjából a legkedvezőbb. Ha megfelelő a villamoshálózat, és nincs szükség annak bővítésére, akkor csupán négy csavarral a falra kell fúrni a panelt, és bedugni a konnektorba. Ezzel a saját kivitelezéssel jelentős összegeket takarítottunk meg, ráadásul ADAX fűtőtestekkel egy olyan rendszert építhetünk, melynek karbantartási költségei nem lesznek. Ezek után már csak hab a tortán, hogy minderre 5 év teljes körű garanciát vállal a gyártó.

A modern kor kihívásai között nem csak a kedvező fogyasztás elérése a cél. Az ipari forradalommal együtt elterjedt környezetszennyező életvitel nem tartható fenn. A szükséges környezettudatos életvitel jelentkezik az energiatakarékos izzók, a hibridautók, a napelemek, napkollektorok megjelenésében. Emellett ma már a fűtés korszerűsítésekor is az a cél ipari-, illetve a kisfelhasználók előtt, hogy minimumra csökkenjen a káros anyag kibocsátás. Természetesen ez csak elektromos fűtéssel érhető el, melynek táplálása a fosszilis megoldásokkal szemben, akár otthonunkban is megtermelhető. Nehéz szembenézni azzal a ténnyel, hogy a föld gázkészlete véges. Ez akkor is igaz, ha csak az utódainkat fogja érinteni. Ellenben elektromos áramot természet adta lehetőségeink szerint több módon is állíthatunk elő, teljesen ingyen, akár napelemekkel a háztetőről (Ne keverjük össze a napkollektorral, mely használati melegvíz előállítására alkalmas!), akár szél- vagy vízerőművekkel.

Azt, hogy hogyan érdemes napelemekkel kombinálni az eredeti norvég ADAX fűtőtesteket egy későbbi írásunkban fejtjük majd ki. Addig is szeretettel fogadjuk látogatóinkat Budapesten, a Jászberényi úti bemutatótermünkben.

Keresse az ADAX elektromos fűtést a facebook-on, és lájkoljon a kedvezményekért!
Forgalmazó: Nádland Kft.kis- és nagykereskedés
www.nadland.hu
Bemutatóterem: Bp. X. Jászbevrényi út 47/b
Kapcsolattartó: Szász János
(+36-70) 430-4284
szasz.janos@nadland.hu
www.fut.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Veszélyekre figyelmeztet a Levegő munkacsoport

Nyilvánvalóan meg fog ugrani a fával tüzelés mértéke, véli a Levegő Munkacsoport elnöke. A légszennyezés miatt önmagában már az is aggasztó, ha többen tüzelnek fával, de ennél is rosszabb, hogy a...


Gázfűtésű cserépkályhák

Ma már megoszlanak a vélemények, hogy anno a cserépkályhák gázfűtésre való átalakítása jó megoldás volt, vagy sem. Az azonban biztos, hogy a maga idejében sok család élt a „gázosítás”...