Zehnder, a lakótér komfort szakértője

2015-06-12 13:17:05 | Módosítva: 2015-06-12 13:42:11

A Zehnder svájci központú vállalatcsoport története több mint száz éves múltra tekint vissza. A kilencvenes évek végén a svájci Minergie és a német passzívház standard elterjedésével együtt a Zehnder kifejlesztette komfort szellőztető rendszerét. A termékek folyamatos fejlesztésének és a komfort szellőzés néhány piaci szereplőjének a felvásárlásának köszönhetően, a 2010-es évekre a Zehnder és Paul márkák a nyugat-európai komfort szellőzés piac vezetőjévé váltak. E folyamatot erősítette a hővisszanyerő rendszerek robbanásszerű elterjedése, amely folyamat motorja az energetikai előírások szigorodása és a lakóterek levegő minőségét előíró DIN 1946-6 általánossá válása.


ComfoAir 350 talajhőcserélővel


Légcsatorna rendszerek

A Zehnder kizárólag műanyag légcsatorna rendszereket gyárt, amelyek rendelkeznek SKZ minősítéssel. A német SKZ vizsgálóintézet szavatolja a gyártó által megadott műszaki adatok hitelességét, a műszaki és kémiai paraméterek megfelelőségét, a cső mechanikai tulajdonságait. Mesterséges öregítési eljárásokkal igazolják a Zehnder Comfotube légcsatornák élettartamát. A légcsatornák szerelhetők épületszerkezetbe (vasbeton födémben), és természetesen szerelhetők falon kívül elburkolva (álmennyezetben) vagy födém fölött hőszigetelő rétegben (pl. utólagos cellulóz befúvással szigetelve). Az egyes légcsatorna ágak légmennyiségének beállítása Comfoset zajtalan fojtóelemek beépítésével történik.

A komfort szellőztető rendszerekkel szemben támasztott követelményeket a DIN1946-6 foglalja össze, eszerint az elosztó légcsatorna hálózatban megengedett maximális légsebesség 3 m/s (normál fokozat). Ennek figyelembevételével a Zehnder légcsatornákban szállított levegő mennyisége a névleges szellőzési mennyiség esetén:

Comfotube 75: 31,5 m3/h (nagyobb légmennyiség igény esetén a két légcsatornát kell a helyiségbe vezetni)

Comfotube 90: 46,4 m3/h

Comfotube Flat 51: 45 m3/h

 

Nyári légcsatorna akció

A nyári időszakban az akcióban résztvevő forgalmazó partnerek jelentős kedvezménnyel kínálják a kör keresztmetszetű Comfotube 75 rendszerelemeket. Érdeklődni az akcióban résztvevő partnereknél lehet!

Comfotube 75 légcsatorna a nyári időszakban akciós áron kapható:
http://comfosystems.hu/hirek-esemenyek/55-zehnder-nyari-akcio


Hővisszanyerés központi hővisszanyerővel

A Zehnder és Paul kínálatában jelenleg közel negyven különböző géptípus áll rendelkezésre a lakás és családi ház kategóriában, négyszázezer és egymillió forint közötti árkategóriában. Terjedelmi okokból csak a leggyakoribb gépet, a ComfoAir 350-et ismertetjük röviden. A teljes gépkínálat az árlista katalógusban található.

A leggyakoribb géptípus:
ComfoAir 350

Ez a gép Magyarországon és nemzetközileg is igen népszerű, magas hatásfokú, nagy légszállítású, kedvező ár-érték arányú termék. Luxe és Basic változatban vásárolható. A Basic gép egy alacsonyabb árfekvésű,  kényelmi funkciókkal kevésbé felszerelt hővisszanyerő, a Luxe típus számos extra automatika elemmel felszerelt, entalpia hőcserélővel is rendelhető típus. Mindkét gép rendelkezik passzívház minősítéssel.

Hővisszanyerés két helyiséges hővisszanyerővel:
ComfoAir 70

A Zehnder 2014-ben jelent meg két helyiség szellőztetésére alkalmas hővisszanyerő gépével, amely elsősorban felújítások esetén jelent gyors és egyszerűen kivitelezhető megoldást, légcsatorna szerelés nélkül. A hővisszanyerő maximális légszállítása 65 m3/h, külső falra egyetlen faláttöréssel szerelhető, entalpia hőcserélős készülék. Fagyra, szélhatásra nem érzékeny. Zajszintje, elektromos fogyasztása minimális. Kereszt-ellenáramú hőcserélővel szerelt, emiatt hatásfoka kategóriájában kiemelkedő, 87%. Különleges tulajdonsága, hogy egy további helyiség légcsatornával csatlakoztatható a géphez (két helyiséges hővisszanyerő). Működéséről, beépítéséről itt tekinthet meg egy animációt:


A Zehnder megoldásokról a gyár magyarországi képviselője vagy a magyarországi kereskedelmi partnerek nyújtanak tájékoztatást.

Tóth István (értékesítési vezető)


Zehnder Comfotube Flat légcsatorna vizsgálata az SKZ intézetbenZehnder műanyag légcsatornák kör keresztmetszetű és laposított kivitelben (NA75 és NA90)


Comfotube légcsatorna és TVA75-P rácsfogadó elem vasbeton födémben szerelve


ComfoAir 350 talajhőcserélővel


ComfoAir 350 Basic


ComfoAir 70 hővisszanyerő


Zehnder Group Deutschland GmbH
Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet
Mobil: +36-30-268-7010
Email: istvan.toth@zehndergroup.com
www.comfosystems.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Apácarácsok

A különféle méretű falécekből kialakított és eltérő szemnagyságú rácsokat számos célra lehet felhasználni. Igaz, hogy elég anyagigényesek, ám megjelenésük mindig dekoratív hatású. Előnyük, hogy...


Helios EcoVent Verso

Az emelkedő energiatakarékossági követelmények miatt új építéseknél és felújításoknál is egyre tömörebb épületszerkezeteket építenek. Akövetkezmény: a helyiségekben nincs természetes légcsere, a...