PROFI billenőkapu

A Kling cég, amely a kaputechnikával foglalkozók között jelentős gyártó és forgalmazó, a megbízható és korszerű külföldi termékek mellett időről időre saját fejlesztésű gyártmányokkal is bővíti választékát. Ilyen pl. a nyomórugós ajtónyitó termékcsalád, vagy a saját gyártású szekcionált garázskapu. Most a saját gyártású Classic billenőkapu-választékukat egy előszerelt, készrefestett termékkel bővítik.

Az új, "Profi" billenőkapu családjuk kialakításakor elsődlegesen az új termék korrózióállóságára, a csendes működésre, és az egyszerű beszerelhetőségre helyezték a hangsúlyt. A gyártás során ezért nem alkalmaznak olyan rögzítési eljárást, pl. hegesztést, amely a felületet károsítaná, helyette szegecselt és Az ajtólapot a hátsó oldalára szerelt zárszerkezet jobb és bal oldalra, valamint lefelé, három ponton zárjacsavarozott kötések rögzítik egymáshoz a különféle alkatrészeket. A profilozott acéllemezből készre gyártott billenő ajtólapokat, s azok szerelvényeit tűzhorgany bevonattal látják el, amely háromszor hatékonyabb védelmet nyújt az egyéb galvanikus felületkezelő bevonatoknál. A szokásosnál nagyobb mechanikai és korrózióelleni védelem érdekében a kapukat ezen felül három rétegben porszórt poliuretán festékkel vonják be, ami egyben a megjelenésüket is vonzóvá teszi. Az ajtólap felülete lehet fautánzatú fóliával bevont is, amely azonban kopásállóság és tartósság tekintetében azonos értékű a homogén színű, porszórt festékbevonatokkal.
Az ajtólapok keretét alkotó profilelemek üregei sem maradnak védelem nélkül, mivel ezeket poliuretán habbal töltik ki, s ez nemcsak megakadályozza a zártszelvények belső felületeinek a rozsdásodását, hanem a kapu csendesebb működést is eredményezi. A kapu ajtólapját mozgató emelőkarokat, a rugókötegeket utólag látják el tűzi horganyozott bevonattal, így e szerelvények és alkatrészek A kapu cilinderzár betétjének reteszelését belülről egy oldalra húzható kis csap is oldja, így kulcsot csak kívülről kell használnimegmunkált felületei is kellő védőbevonatot kapnak. A "Profi" billenőkapu könnyű mozgatásához karonként hármas rugóköteg szolgáltat megfelelő, ám igény szerint változtatható előfeszítést. Így elég széles határok között lehet beállítani a billenőlap ideális, kiegyensúlyozott, könnyű mozgatását.
Az új, "Profi" billenőkapuk valóban csendesen működnek. Halkságukat az akadálymentesen működő, egyszerű szerkezetnek, a zártszelvényű keret PUR habbal történő zajcsillapításának és a jól megválasztott helyeken alkalmazott műanyag alkatrészeknek köszönhetik. A műanyag vezetőelemek nem keltenek kellemetlen hangokat, a gumi ütközőtömbök beépítésével pedig erőteljesen tompították az ajtó felütközésekor keletkező zajokat.
Az ajtólap mozgatása szinte alig hallható, ami a csendesen futó vezetőgörgőknek köszönhető. Ezek a kopásálló műanyagból készült elemek azonban nemcsak a mozgó alkatrészek zaját csökkentik, hanem Az ajtólapot felül műanyag görgő vezeti meg, amely tűzhorganyozott felületi védelemmel ellátott vezetősínben fut, mégpedig nagyon csendesensúrlódáscsökkentő hatásukkal a kapu könnyű mozgatását is elősegítik. Ez vonatkozik az oldalsó keret és a kapuszárny vezetőelemeire is. E kopásálló műanyagból készült vezetőelemek is jelentősen csökkentik az egymáson csúszó felületek súrlódó zaját, ami a billenőlap könnyű mozgásán túl, az egész kapumechanizmus halk működését eredményezi. Záráskor pedig az ajtólap alsó élének bevonatát rugalmas műanyag védőszalag óvja a sérülésektől.
Ami pedig a "Profi" billenőkapuk biztonságosságát illeti, csukott állapotban hárompontos, felfúrás ellen védett cilinderzárral kombinált acélcsapos hevederzár rögzíti a kapu tokjához. A zárórudakat jól kézbe illő kilinccsel lehet nyitni-zárni, de csak a cilinderzár nyitását követően. A profi billenőkapuk természetesen motoros működtetésre is alkalmasak, e célra a megbízható Came V 600-as kapumozgatója használható.
A hármas rugóköteg előnye, hogy kisebb helyen elfér A könnyebb és gyorsabb beszerelés érdekében a kapuk és a vasalatok is előszereltek, így a billenőkapuk beépítése mondhatni problémamentes.
A méretválaszték bő választást tesz lehetővé, mivel 2 m, illetve 2,125 m magasságú kapuk 2250, 2375, 2500, 2750, és 3 m-es szélességben készülnek. A széles tokkeret nemcsak a nyílásba, hanem az mögé is felszerelhető, ezért esetenként kb. 12 cm-nyi méreteltérést is lehetővé tesz a nyílásméreteknél. A Profi billenőkapuk beépítéséhez szükséges nyílásméreteket azonban célszerű előzetesen egyeztetni a KLING Kft. szakembereivel, hogy a beépítés valóban egyszerű és problémamentes legyen.

A rugóköteg állítható előfeszítésű, amivel az ajtólap könnyű mozgatását lehet beállítani Nemcsak az ajtókeret, a vezetősínek és a tartóvasak, de az ajtólapot emelő kar és a hármas rugóköteg is tűzhorgany bevonatú

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: billenőkapu, kapu, garázs

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Jégmentesített lépcsők és garázslehajtók

A téli csapadékos időjárás miatt a gyakran eljegesedett járdák és a mélygarázsok kocsi beállói az éjszakai eljegesedésük miatt veszélyesek. Ezen előrelátó módon csak fűtött felületekkel lehet...


A márvány munkapultok rögzítése

Aki valódi márvány, gránit, vagy kvarcit munkapultra vágyik, annak valamelyik márványfeldolgozó céghez kell fordulnia, akik pontosan a megadott méretre szabják a lapokat, megcsinálják az...