Használatarányos CASCO

2023-06-17 08:12:58 | Módosítva: 2023-06-17 08:13:09

Aki ragaszkodik az autójához, de viszonylag keveset autózik, annak döntenie kell. Érdemes-e a kevés kilométer miatt casco biztosítást kötnie, vagy inkább kockáztat, és megspórolja a casco tetemes költségét. A keveset autózóknak azonban van egy harmadik lehetősége is, a használatarányos casco.


A Cristo Casco biztosításnál a fizetendő összeg a ténylegesen megtett kilométerektől függ, és nem a biztosítási időszaktól vagy a megtett út idejétől. A normál casco biztosítás mindig egy adott évre köttetnek meg, és a gépjármű adataitól a tulajdonos életkoráig és lakhelyéig számtalan tényezőtől függ, de csak kis mértékben befolyásolja az, hogy évente hány kilométert fut az autóval. A biztosítás havonta, negyed-, fél- vagy évente fizetendő, előre megszabott összegre kötjük. A használatalapú casco lényege, hogy csak a valós használat, a megtett táv után fizetünk, azzal arányosan.

A Cristo kétféle megoldást kínál

Az egyik, az autó állásakor keletkezett károkat fedezi – elemi károk, lopás- és rabláskárok, tűz- és robbanáskárok, rongálás – amiért napidíjat fizet a felhasználó, míg a másik csomagban ezen felül a megtett kilométerek alapján vonódik le további összeg az ügyfél egyenlegéből. Az előbbi alapdíja magától értetődően alacsonyabb, míg a nagyobb kockázatú közlekedésért többet kell fizetni, a mérést biztosító eszköznek pedig külön alapdíja is van. A kicsiny készüléket az autó OBD-, azaz diagnosztikai csatlakozójába kell bedugni. Általában a kormányoszlop bal oldalán, de mindenképpen a műszerfalon, középkonzolon könnyen megtalálható helyen lesz. Egyebek mellett ez méri a megtett távot. A biztosítás aktiválásához pár perc elegendő egy okostelefonos applikációban. A számítások szerint, akik évente 7-10 ezer kilométert vagy még kevesebbet vezetnek, azok akár 30-40%-ot is megtakaríthatnak ezzel a konstrukcióval, a szokványos casco biztosításokhoz képest. Mindezt előre kikalkulálhatják a felhasználók az alkalmazás online felületén.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kötelező biztosítás a rollerekre is

Július 16-tól bővül azoknak a járműveknek a köre, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni. A jármű nettó tömege, illetve tervezési sebessége dönti el, hogy szükséges-e...


Fogyasztóvédelem

Egy olvasónk segítségünket kérte vásárlási problémájával kapcsolatban. Részben neki nyújtandó segítségként, másrészt pedig általánosítható tanulságként közzé tesszük levelét. Írása mellett rögtön...