Bosch Power light

Az ember azt gondolná, hogy egyes szerszámféleségek annyira kiforrott, kialakult konstrukciók már, hogy azokhoz nemigen érdemes hozzányúlni. A konstruktőrök azonban nem adják fel, és ha másért nem, piaci megfontolásokból mindig kitalálnak valami újdonságot. Egyesek a formát modernizálják, igyekeznek divatosabb, ergonomikusabb, feltűnőbb külsejű gépeket tervezni, mások valami műszaki újdonságot adnak hozzá a korábbi konstrukcióhoz.

Ilyen praktikus újdonsággal egészítette ki a Bosch egyes ütvefúróit. Az újdonság abból áll, hogy a pótmarkolatba, amely a 43 mm átmérőjű nyakrészre húzható fel, beépítettek egy kis halogénégős elemlámpát, amely éles fénynyel világítja meg a munkaterületet. Egy fúrógép esetén ez a csigafúró hegye környékét jelenti, illetve azt a felületet, amelybe furatot készítjük majd. A halogén égőt 4 db ceruzaelem táplálja, melyeket magában a markolatban helyeztek el.
A pótmarkolat funkciói egyébként változatlanok maradtak. Teljesen szimmetrikus egység, így átfordítás nélkül használhatják a jobb- és balkezesek egyaránt. Magába foglalja a műanyag mélységi ütközőt, és gyorsszorítójának oldásával könnyen az optimális pozícióba forgatható. Más csodát ne várjunk tőle; ez egy praktikus kiegészítője a korábbi konstrukcióknak.
Ha külön is meg lehetne vásárolni, akkor bármelyik euronormás (43 mm-es) fúrónyakra fel lehetne szerelni. Mi egy fogaskoszorús tokmányú PSB 500 RE típusú fúrógéppel kaptuk meg kipróbálásra (500 W, elektronikus fordulatszám szabályozás, jobbra-balra forgás, ütvefúró állás), amelynek dobozán egy piktogram és a power light felirat jelzi a világítós pótmarkolatot. Jelenleg csak ezt az egy Bosch gépet vásárolhatjuk meg e kiegészítő tartozékkel, és tudomásunk szerint akciós modellként kapható lesz majd az 550 W-os PSB 550 RE-vel is. Sejthető, hogy a pótmarkolat önállóan is előbb-utóbb megvásárolható majd, így meglévő gépünkhöz utólag is érdemes ilyet beszerezni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fúró, fúrógép

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Magfúró, koronafúró

A magfúró (koronafúró) egy lezárt acél cső, aminek palástjának az egyik végére (élére) az esetek túlnyomó többségében kemény ezüstforrasztásos technikával, átmérőtől függő számú gyémánt darabkát...


Intelligens kéziszerszámok jönnek

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatóak az ütvefúrók és csavarbehajtók, ésa felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. A Milwaukee® új technológiája megnöveli...