Bosch Power light

Az ember azt gondolná, hogy egyes szerszámféleségek annyira kiforrott, kialakult konstrukciók már, hogy azokhoz nemigen érdemes hozzányúlni. A konstruktőrök azonban nem adják fel, és ha másért nem, piaci megfontolásokból mindig kitalálnak valami újdonságot. Egyesek a formát modernizálják, igyekeznek divatosabb, ergonomikusabb, feltűnőbb külsejű gépeket tervezni, mások valami műszaki újdonságot adnak hozzá a korábbi konstrukcióhoz.

Ilyen praktikus újdonsággal egészítette ki a Bosch egyes ütvefúróit. Az újdonság abból áll, hogy a pótmarkolatba, amely a 43 mm átmérőjű nyakrészre húzható fel, beépítettek egy kis halogénégős elemlámpát, amely éles fénynyel világítja meg a munkaterületet. Egy fúrógép esetén ez a csigafúró hegye környékét jelenti, illetve azt a felületet, amelybe furatot készítjük majd. A halogén égőt 4 db ceruzaelem táplálja, melyeket magában a markolatban helyeztek el.
A pótmarkolat funkciói egyébként változatlanok maradtak. Teljesen szimmetrikus egység, így átfordítás nélkül használhatják a jobb- és balkezesek egyaránt. Magába foglalja a műanyag mélységi ütközőt, és gyorsszorítójának oldásával könnyen az optimális pozícióba forgatható. Más csodát ne várjunk tőle; ez egy praktikus kiegészítője a korábbi konstrukcióknak.
Ha külön is meg lehetne vásárolni, akkor bármelyik euronormás (43 mm-es) fúrónyakra fel lehetne szerelni. Mi egy fogaskoszorús tokmányú PSB 500 RE típusú fúrógéppel kaptuk meg kipróbálásra (500 W, elektronikus fordulatszám szabályozás, jobbra-balra forgás, ütvefúró állás), amelynek dobozán egy piktogram és a power light felirat jelzi a világítós pótmarkolatot. Jelenleg csak ezt az egy Bosch gépet vásárolhatjuk meg e kiegészítő tartozékkel, és tudomásunk szerint akciós modellként kapható lesz majd az 550 W-os PSB 550 RE-vel is. Sejthető, hogy a pótmarkolat önállóan is előbb-utóbb megvásárolható majd, így meglévő gépünkhöz utólag is érdemes ilyet beszerezni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: fúró, fúrógép

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Betonfúrás

A kereskedelemben kapható barkács- és ipari kategóriájú fúrógépek nagy része egyben ütvefúró is, elvben tehát beton falazat fúrására is alkalmas. Mégis a különböző gépfajták között jelentős a...


Betoncsavar

A betoncsavar egy új rögzítő elem, melynek nagy előnye az egyszerű és gyors szerelés. A betonba fúrt lyukba a szerelés során a betoncsavar magának menetet vág. A betoncsavarok a lehorgonyzandó...