Bosch hengeres szárú beton- és kőzetfúró

Sokan csak a fúrógépük kiválasztására fektetnek hangsúlyt, pedig ez önmagában nem elég. Egy fúrógép teljesítménye még nem garancia arra, hogy a kívánt mennyiségű és minőségű furatot el is lehet készíteni vele. A Bosch a hengeres szárú ütve- és forgatvafúrók területén is a megmunkálandó anyagoknak megfelelően strukturált, könnyen áttekinthető termékpalettát kínál mind a szakiparosok, mind a barkácsolók számára.

A legdrágább fúrószár nem biztos, hogy az adott problémára az optimális megoldást nyújtja. A Bosch a fúrószárait a felhasználási területre jellemző fantázianévvel és színkóddal látta el, hogy ezzel is megkönnyítse a célnak leginkább megfelelő fúrószár kiválasztását. A pontos választással többszörös élettartam, gyorsabb és precízebb munkavégzés érhető el. A Bosch programját alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk: ütvefúrókra és forgatvafúrókra.
Az ütvefúrókat betonban, kőzetben, falazatban használjuk, ügyelve a fúrószár csomagolásán lévő maximális fordulatszám betartására. Ennek túllépése a fúrószárat tönkreteheti. 
A forgatvafúrókat speciális alkalmazásra fejlesztették ki, csempében, kerámiában, falazatban történő szigorúan ütésmentes munkavégzésre. A különleges minőségű keményfémlapkás fúrócsúcs biztosítja a szilánkmentes peremű furatok elkészítését 8-as karckeménységű csempékben is. A használat során ügyelni kell arra, hogy a forgatvafúrók speciális élezésű keményfémlapkája az ütést nem bírja, továbbá figyelni kell a helyes fordulatszám betartására is.

Blue Granite:
Fúrókalapács-ütésálló fúrószár; összehasonlítva a versenytársakkal akár 30%-kal gyorsabb fúrás, 60%-kal magasabb élettartam betonban, és 260%-kal magasabb élettartam gránitban.

Silver Percussion:
Fúrókalapács-ütésálló fúrószár; összehasonlítva a versenytársakkal akár 25%-kal gyorsabb fúrás, betonban 60%-kal, gránitban 40%-kal magasabb élettartam.

Impact:
Kőzetfúró terméskőhöz, műkőhöz és falazathoz. A 130°-os keményfémlapkás csúcsnak köszönhetően betonhoz is alkalmas.

Karat:
Többcélú fúró, akkus fúrógépekben használva akár 40%-kal több furat töltésenként. Kemény csempében 350%-kal magasabb élettartam, mint a hasonló termékeké. Optimalizált fúrócsúcs a pontos bekezdésekhez.

Black Quartz:
Fúrószár kerámiához, csempéhez, és tetőcseréphez; 8-as karckeménységig. A magas hőmérsékleten forrasztott keményfémlapkás fúrócsúcs magas terhelhetőséget és pontos fúrást biztosít.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: beton, kőzet, fúró, fúrófej

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Polimerbeton a vízelvezetésben

Napjaink korszerű alapanyaga az építőipar területén rohamosan elterjedő polimerbeton. Számtalan felhasználási területe közül most nézzük meg a vízelvezetésben nyújtott előnyeit.


Létezhet-e ezermester fúrógép nélkül?

Pár évvel ezelőtt még így tehettük fel e kérdést, de ma már így hangozna ez helyesen: Létezhet-e ezermester akkumulátoros fúró-csavarozó gép nélkül?