PREMIER műanyag ablakrendszerek

Bár már mögöttünk van a régi, szabványosított és igénytelen nyílászárók kora, az akkori ajtókkal, ablakokkal azonban együtt kell még élnünk addig, amíg a lecserélésük mellett nem döntünk. Aki viszont ma építkezik, a korszerű gyártástechnológia jóvoltából méret, alak és minőség tekintetében a legkülönfélébb igényeit is kielégítő nyílászárók között válogathat.

Akár a régi ablakok cseréje miatt, akár egy új épülethez keresünk megfelelő nyílászárókat, vannak bizonyos szempontok, amelyeket a kiválasztás során célszerű szem előtt tartani, fontolóra venni. Ezek pedig az alaktartósság, és a tökéletes záródás, a minimális karbantartási igény, és nem utolsósorban a jó hőszigetelés. E minőségi kritériumok mellett természetesen az ajtók, ablakok használatának komfortossága és esztétikai megjelenése is legalább ilyen fontos. Mindezeket alapul véve a műanyag nyílászárók mondhatók az egyik ideális megoldásnak, és ezek között a Szigma-NK cégcsoport PREMIER műanyag ablakai, ajtói kiemelt figyelmet érdemelnek.
A Szigma-NK csoportot alkotó cégek üzemeiben ugyanis kiváló minőségű, széles választékú nyílászárókat készítenek, amelyek között az olcsóbb, és a magas igényeket kielégítő drágább termékek is megtalálhatók. A csoport gyáraiban természetesen nemcsak standard-, hanem egyedi méretre és a kívánt formára is gyártanak műanyag nyílászárókat.
Alapanyaguk az elismert minőségű Kömmerling és az egyre ismertebb aluplast gyártmányú, nem éghető műanyag profilok. Az ilyen idomokból készült nyílászárók előnyei a faanyagból készültekkel szemben tagadhatatlanok. Alaktartósságukat, szilárdságukat a beépített horganyzott acélidomok, jó hőszigetelésüket pedig a 4-5 kamrás műanyag profilok garantálják. A szilikongumiból készült tömítések nemcsak a vízelvezetést, de az ajtó- és ablakszárnyak tökéletesen hézagmentes záródását is megoldják, ami az optimális hanggátlásnak is egyik biztosítéka. Az ablakok optimális hőszigetelését a többkamrás tok- és keretkialakítás mellett a megfelelő üvegezés biztosíthatja. Bizonyított tény, hogy a speciális üvegezésű műanyag ablakokkal a melegveszteség akár a háromnegyedére csökkenthető.
A profilrendszer erre kiválóan alkalmas, mivel akár 31 mm vastagságú, speciális kialakítású (pl. zajvédő) üvegek alkalmazását is lehetővé teszi. A nyílászárókba épített, kiemelésgátlóval ellátott osztrák MACO vasalatrendszer pedig nemcsak a nyílászárók tökéletes működését biztosítják, hanem betörés ellen is védenek. A PREMIER műanyag ablakok a minőségüket 30 évig garantáltan megtartják, ezen idő alatt időszakos karbantartást, állagmegóvást nem, csupán hagyományos tisztítást igényelnek.
Az ablakok felszereltsége és árfekvése szerint különböző ablakcsaládok közül választhatunk a lakásfelújításkor időszerűvé vált nyílászárók cseréje alkalmával, vagy új épületek ablakainak kiválasztásakor.
A Standard ablakcsalád 3 kamrás profilból (1) standard vasalat mellett modern formatervezésű nyílászárókat nyújt kedvező áron. Mivel ezek az ablakok tökéletesen záródnak, a helyiségekben keletkező pára leginkább az ablakokon csapódik le, ám ez alapos és gyakori szellőztetéssel elkerülhető.
A Komfort ablakok már alapkivitelben is ún. résszellőző funkcióval kiegészítettek, ami feleslegessé teszi a helyiség gyakori szellőztetést. Természetesen ezek az ablakok is biztonsági vasalattal ellátottak. Szárnyprofiljaik lekerekített élűek, 3-4 kamrás kialakításúak (2).

1. NK Standard 2. NK Komfort 3. NK Royal

A Royal nyílászárók már 4-5 kamrás idomokból (3), műszakilag és esztétikailag igényes kivitelben készülnek, és rendkívül elegáns megjelenésű, csúcsminőségű ablakok.
A Szigma-NK csoport azonban nemcsak széles választékot nyújtó termékcsaládjaikkal, hanem országos szakkereskedelmi hálózatukon és a gyárak ügyfélszolgálatán keresztül tanácsadással, beépítési tevékenységgel igyekszik széles körű szolgáltatást nyújtani a hozzájuk forduló érdeklődőknek és vásárlóiknak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: műanyag, ablak

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hogyan történik a tetőablakcsere

Nehéz elképzelni, hogy egy tetőtéri ablak cseréje mivel jár, hogyan történik, mennyi idő. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.


Az ablaküveg hőszigetelése

A falak és üvegszerkezetek kapcsán mi, laikusok is gyakran találkozunk a W/m2K mértékegységgel, mint a szerkezet hőszigetelésével összefüggő adattal. A mértékegység előtti szám ablaküveg...