Onduline-Flashing öntapadó szigetelőlemez

Az Onduline Építőanyag Kereskedelmi Kft. az Onduline International leányvállalataként több mint tíz éve látja el az Onduline bitumenes hullámlemezek és zsindelyek gyári képviseletét Magyarországon. A cég a tetőfedések mellett kiegészítő termékeket is értékesít, melyek közül az Onduline-Flashing öntapadó szigetelőlemez - sokoldalú alkalmazhatósága révén - jogosan tarthat igényt a kisebb-nagyobb javításokat saját kezűleg elvégzők érdeklődésére.

Számtalanszor válhat szükségessé különböző felületek kisebb részein a használat során keletkezett hibák, sérülések kijavítása, mely esetekben a teljes terület felújítása az általános állapot alapján nem indokolt. Például az ereszcsatornák, fém vízelvezetők helyi repedései, korróziói sok bosszúságot okozhatnak, még ha a teljes hossz csekély részén is keletkeznek. Hasonlóképpen indokolatlan lenne a betonfelületeket a helyenként megjelenő kisméretű repedések miatt újra burkolni.
Az Onduline-Flashing vékony alumíniumfilm borítású, alsó részén műanyag fóliával védett öntapadó bitumenből készített hajlékony szigetelőlemez, mely kitűnően alkalmas a helyi javítások gyors és egyszerű kivitelezésére. A vízzáróság feltételeinek teljesítését és a kiváló tapadást a bitumenes töltőanyag, az időjárási hatások elleni hatékony, tartós védelmet és az esztétikus megjelenést a fém záróréteg biztosítja.

Az elhelyezéskor győződjünk meg arról, hogy az öntapadó lemezt fogadó felület száraz, portalanított, zsíroktól és olajoktól mentes-e, ugyanis a megfelelő tapadóhatás elérésének ez minden esetben fontos feltétele. Porózus szerkezetű anyagokra történő ragasztás előtt a fedendő felületrészt, bitumenes alapozóval vagy emulzióval kellősítsük, és várjuk meg annak száradását. Az öntapadó szalagot vágjuk a szükséges hosszra. Az alsó védőfóliát kb. 5 cm-es szakaszon hajlítsuk vissza, és az így megkezdett lemezrészt rakjuk a kívánt helyre. Az induló szakasz rögzítése után a fólia folyamatos eltávolításával egyidejűleg a lemezt gyűrődés és légbuborék mentesen, kisméretű nyomóhenger segítségével könnyen elhelyezhetjük. A csatlakozó részek átfedése legalább 25 mm legyen. Mindig fordítsunk gondot a lemezszélek megfelelő letapadásának ellenőrzésére.
Az Onduline-Flashing háromféle (terrakotta, fényes alumínium, eloxált alumínium) színben, egységesen 5 méter hosszúságú, 7,5 cm illetve 30 cm szélességű tekercsekben áll rendelkezésre. A könynyű alakíthatóság, egyszerű kivitelezhetőség széleskörű felhasználást tesz lehetővé a házilagos javítások mellett az építőipar számtalan területén. Így - a teljességére való törekvés igénye nélkül - egyes fémszegélyezések kiváltása; a csatornák-vízelvezetők pótlólagos kiegészítése; a tetőhéjazatok áttöréseinek, kivezetéseinek vízzáró kialakítása; az üveg-fém csatlakozások biztonságos szigetelése emelendő ki.


Építőanyag Kereskedelmi Kft.
1037 Budapest, Bokor utca 9-11.
Tel./fax: 388-1225, 388-1226, 388-1227
E-mail: onduline@axelero.hu
Honlap: www.onduline.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Műanyagpadlók

A műanyagpadlók közül a PVC-ből készültek általában nem mondhatók drágának. Előnyük, hogy akár saját kezűleg is lefektethetők, ez a munka ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, csupán a...


WEDI építőlemez

Amikor a WEDI építőlemez a piacra került, a piac újradefiniálta a csempehordozó anyagokat. 30 év folyamatos fejlesztés eredményeképpen még mindig egy külön kategóriát jelent és a klasszikus,...