VI-KO kapcsolók, szerelvények

Az év elején már említést tettünk a török VI-KO cég magyarországi megjelenéséről, amely - bővítve a hazai kínálatot - kitűnő minőségű, mégis kedvező árú kapcsolókat és egyéb elektromos szerelvényeket kínál. A VI-KO magyarországi vállalatának kereskedelmi és marketing igazgatója, Palotás Károly személyesen mutatta be nekünk termékeiket, kiemelve a Yasemin és Kardelen (Jázmin és Kardvirág) kapcsolócsaládokat.

Mindkét szerelvénycsaládnak az a lényege és érdekessége, hogy színviláguk rendkívül széles skálán variálható, változtatható anélkül, hogy magukat a szerelvényeket ehhez cserélni kellene. A fehér alapszínű kapcsolókon, csatlakozó aljzatokon ugyanis a színt külön bepattintható díszítőelem jeleníti meg; a Yasemin változatnál a színkeret, a Kardelennél a színes oldalcsík variálható. Ezek a díszítőelemek külön alkatrészként "fillérekért" megvásárolhatók. A korábbit - a fal újrafestése miatt, vagy akárcsak azért, mert meguntuk - egyszerűen kipattintjuk és az újat a helyére tesszük. 21 különböző szín között választhatunk.

Az egyes szerelvények úgy építhetők fel az alapelemekből, mint a LEGO játék. A kapcsolókat, hálózati-, telefonos- és számítógépes aljzatokat alapelemként vásárolhatjuk meg. Külön csomagolásban vehetjük meg hozzájuk a fehér keretet; egyest vagy ún. sorolókeretet - ketteset, hármast, vagy akár hat egységet magába foglalót -, végül kiválaszthatjuk mindehhez az ízlésünknek megfelelő színes díszítőket. Minden alapegység akár a Yasemin, akár a Kardelen keretbe beszerelhető (képeinken egy kapcsoló és egy aljzat összeépítésének fázisait mutatjuk).

Bár a villanyszerelés szakember dolga, az alapismeretekkel rendelkezőknek ez nem okozhat problémát. A hálózat áramtalanításáról azonban sohase feledkezünk meg! A szerelvények a hagyományos körmökkel szerelhetők a szabványos szerelvénydobozokba. A körmök feszítőcsavarjai, kapcsolónál a billentyű lepattintása (lehetőleg puszta kézzel, esetleg lapos csavarhúzóval óvatosan alányúlva), aljzatnál a műanyag előlap lecsavarozása után érhetők el. Ugyanígy az elektromos bekötés szorítócsavarjai is, a vezetékek kihúzásához vagy bedugásához természetesen ki kell emelnünk a szerelvényt a falból. A szabadon hagyott vezetékvégeket (pl. festésnél) soha ne felejtsük leszigetelni! Ha süllyesztett szerelésre nincs módunk, akkor ugyanazokhoz az alapszerelvényekhez külön dobozt - ún. emelőkeretet - használhatunk.
Mára elmondható, hogy a VI-KO kapcsolók az ország bármely részén megvásárolhatók, barkácsáruházakban és villamos szaküzletekben is, ahol természetesen a keretekhez és a díszítő elemekhez is hozzájuthatunk. - x -

Bővebb információ a 399-1552 telefonszámon, valamint a www.vi-ko.hu weboldalon található.


VI-KO NUR Hungary Kft.
1046 Budapest, Kiss Ernő utca 1-3.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kapcsoló

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Valena Life/Allure Netatmo

A Legrand egyszerre időtálló és megújuló koncepcióval készült a lakást felújítók, építkezők számára: egy mechanizmusból két különböző stílussal rendelkező kapcsoló alakítható ki. A szögletesebb...


Funkció és automatizálás

Valljuk be őszintén, hogy a legtöbb ember otthona tervezgetésénél nem számol előre a kapcsolók esztétikájával, funkciójával már egyre többször, mert a praktikus kényelmi szempontokat fontosnak...