BAUREXŽ falnedvesség elleni készítmények

A víz, a nedvesség számos, kárt okozó következmény forrása, elsősorban a régi, hiányos szigeteléssel készült épületekben. A BAUREX(r) falnedvesség elleni készítmények több problémára megoldást kínálnak:

A falazatban és felületén a vízből kioldódott sók roncsoló hatást fejtenek ki, és elcsúfítják a vakolatot (ún. "kivirágzás"). Az el nem távolított sók a frissen, legnagyobb gonddal készített új vakolatot is rövid időn belül erre a sorsra juttatják. A falazatban lévő sók megkötése és letisztítása lehetséges BAUREX(r)-Sófix használatával.

A falazatban összegyűlt víz csak akkor tud folyamatosan és végleg távozni, ha lélegző, páraáteresztő vakolatot alkalmazunk. Az adalékszer használata egyszerű és gyors, házilag is könnyen kivitelezhető. Magyarországon is több mint 10 éve bevált megoldás a lélegző cementvakolat készítése BAUREX(r)-N hozzáadásával.

A víz felhalmozódását gátolhatjuk, ha eleve víztaszító (hidrofób) vakolatot készítünk, amely rendelkezik a fal kiszárításához szükséges lélegző képességgel is. Nagy előnyt nyújt, ha a habarcs képlékeny, könnyen feldolgozható. 6-féle víztaszító, falszárító hatású habarcsot nyerhetünk a BAUREX(r)-Extra segítéségével, amely használható új és régi épületekhez, lábazatra és falazatra, meszes és cementes vakolatokhoz, homlokzatra és fugákban is.
n Hiába gondoskodunk a víz kipárolgásáról, ha folyamatos utánpótlás érkezik alulról, a kapillárisokon keresztül. Ilyenkor záróréteget kell kialakítanunk a falazatban, hogy ezt a káros folyamatot megállítsuk. Felszálló nedvesség ellen képezhetünk záróréteget a BAUREX(r)-Injekt falba juttatásával, amely lezárja a falban lévő kapillárisokat, és növeli a falazat szilárdságát.

A BAUREX(r) falnedvesség elleni készítményeket házilag is használhatjuk, alkalmazása nem igényel különleges szakismeretet. Vitatott esetekben mégis tanácsoljuk szakember véleményének kikérését. A www.optimaforma.hu honlapon olvasható és letölthető a készítmények "Műszaki leírása" és "Biztonsági adatlap"-ja.

Járó György
Optima Forma Kft.

1037 Budapest, Zay utca 3.
Telefon: 430-3090, fax: 430-2926
www.optimaforma.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fürdőszobai vízszigetelések

A fürdőszobai beázás az egyik legalattomosabb és legbosszantóbb jelenség, ami egy társasházban előfordulhat. Általában az elégtelen szigetelés okozza, de gyakran szóba jöhet a régi csővezetékek...


Kőburkolatok hidrofóbizálása

A kültéri igénybevételnek kitett építményeknél fontos a külső felületek és főként a kőburkolatok vízlepergető bevonatos kezelése. Az építőanyagok többsége – így a különféle kőburkolatok is – a...